Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin, waar een vrolijk jongetje van bijna 4 jaar welkom is. Het jongetje komt uit Syrië en woont al enkele jaren samen met zijn ouders en broer en zusje in Rhenen. Hij gaat naar de peuterspeelzaal, maar blijft wat achter in zijn ontwikkeling. Zijn ouders vinden het erg belangrijk dat zijn taalontwikkeling wordt gestimuleerd. Zij hebben beide Nederlands geleerd, maar kunnen hun zoontje op het gebied van taal niet bieden wat hij nodig heeft. Daarom is Buurtgezinnen op zoek naar een Nederlands gezin waar dit jongetje spelenderwijs beter Nederlands leert, zodat de overgang van de peuterspeelzaal naar de basisschool gemakkelijker wordt.

Het jongetje is in het begin wat verlegen, maar als hij zich veilig voelt, komt hij los en speelt hij graag met andere kinderen. Ook kan hij zichzelf goed vermaken. Hij houdt van met auto’s spelen, bouwen en buiten spelen.

Profiel steungezin

  • We zoeken een gezin in Rhenen, waar deze kleuter wekelijks naar toe kan. Dagdeel in overleg.
  • Het jongetje is heel bang voor honden. Als het gezin een hond heeft, dan is wennen nodig. De ouders vinden het fijn als hij zijn angst overwint.
  • Het jongetje is Moslim, de ouders hebben respect voor mensen met een ander geloof en verwachten dat ook van het steungezin.
  • We willen graag een steungezin met een kind of kinderen van dezelfde leeftijd.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Leontine Bibo, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Rhenen, via leontine@buurtgezinnen.nl.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.