Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin of ouder uit Rhenen, die twee kinderen wil helpen met hun schoolwerk. Het gaat om een broer en zus uit Syrië die in groep 4 en 5 zitten. Beide kinderen spreken heel behoorlijk Nederlands en kunnen meekomen op school, maar hun ouders kunnen de kinderen niet helpen met huiswerk. Daarvoor is hun Nederlands niet goed genoeg en bovendien kennen ze de Nederlandse lesmethoden niet. In Syrië is het schoolsysteem heel anders.

De ouders vinden school erg belangrijk, omdat je daarmee de basis legt voor een goede toekomst. Beide kinderen zijn leergierig, vrolijk en luisteren goed.

Profiel steungezin

  • We zoeken een ouder of een ouder kind dat deze kinderen wil helpen met huiswerk (alle vakken).
  • Je hoeft geen leerkracht, docent of taalcoach te zijn, maar je moet het wel leuk vinden om deze kinderen te helpen met school.
  • De ouders denken aan een keer in de week of twee weken; tijdstip en plaats in overleg.
  • De ouders van de kinderen vinden het leuk om contact te hebben met een Nederlands gezin, maar het gaat hen vooral om de begeleiding van hun kinderen.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Leontine Bibo, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Rhenen, via leontine@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-51849745

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.