Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin in de buurt van Elst (Utrecht), waar een jongen van 12 jaar wekelijks welkom is. De jongen komt uit Syrië. Na de vakantie gaat hij naar groep 8, maar doordat hij vanwege de oorlog jaren niet naar school is geweest, heeft hij heel veel gemist. In de zomervakantie krijgt hij daarom inhaalstof mee van zijn juf voor rekenen en taal. In welk gezin mag deze jongen zijn achterstand wegwerken? Je hoeft geen leerkracht, docent of taalcoach te zijn, maar je moet het wel leuk vinden om deze jongen met schoolwerk te helpen.

Deze jongen is een sociale vrolijke gast in je gezin. Hij houdt van computeren en van voetballen. Hij gaat graag naar school en is erg gemotiveerd om zijn achterstand in te halen.

Communiceren met deze jongen gaat heel goed; hij spreekt al heel behoorlijk Nederlands.

Profiel steungezin:

  • Deze jongen is er welkom om te praten, eten en spelen en om zo zijn Nederlands al spelenderwijs te verbeteren.
  • Een ouder of een ouder kind uit het gezin wil deze jongen helpen met zijn huiswerk (taal en rekenen).
  • Leeftijdgenoten in het gezin zou heel leuk zijn, maar de jongen kan ook goed overweg met jonge of oudere kinderen.
  • De ouders van de jongen staan ook erg open voor contact met het steungezin. Af en toe samen eten of samen iets ondernemen zouden ze heel erg gezellig vinden.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Leontine Bibo, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Rhenen, via leontine@buurtgezinnen.nl. Telefoonnummer: 06 51849745

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.