Houten – door Marijke van Tiggelen

Vorige week mocht ik de 16e koppeling van dit jaar tekenen. Wat is het gaaf om te zien dat zoveel mensen hun deur openzetten om een kind een dagdeel op te vangen en – waar nodig – de ouders te ondersteunen.

De ene koppeling duurt al een jaar en het contact tussen vraag- en steungezin is zo goed dat ze mij als coördinator niet meer nodig hebben. Een andere koppeling stopt na 2 maanden proefperiode omdat er gezondheid, privéomstandigheden of andere dingen spelen. Dit is heel jammer, maar mag er ook zijn.

Deze week mag ik de laatste koppeling van dit jaar maken met twee vraagmoeders die vorige week een dagje mee mochten naar het Onky Donky huis. Eenmaal daar liepen hun kinderen de hele middag hand in hand door Dierenpark Rhenen. De ene moeder zocht hulp, de ander zocht uitbreiding van netwerk. Zij kunnen het samen goed vinden en zo kwam de spontane ‘oplossing’.

Samen met Stichting Present mag ik adventspakketten ontvangen in het Wereldhuis. Die breng ik persoonlijk bij de gezinnen. Daarna begint voor mij ook de kerstvakantie en ga ik twee weken mijn eigen gezin en familie wat extra aandacht en liefde geven.

Ik wens iedereen gezellige & warme feestdagen en een liefdevol & gezond 2019!