IJsselstein – door Margret van Paassen

Tijdens het Buurtgezinnen Zomerfeest nam een alleenstaande moeder een paar extra kinderen mee, om haar vriendin die er doorheen zat te ontlasten. Ze had deze vriendin al eerder verteld van Buurtgezinnen en hoe fijn het is als je als moeder weer een beetje lucht krijgt. De vriendin kwam even aanwaaien bij het feest. We maakten een praatje samen.

‘Ja ik vind het moeilijk. Kijk het zijn mijn kinderen en als ik zelf geen mensen in de buurt heb om me te helpen, dan loop ik zelf nog maar een stapje harder. Dan ga ik niet aan een wildvreemde om hulp vragen.’ Terwijl ik vertel dat dat vaker een drempel is voor ouders, maar dat samen opvoeden eigenlijk veel natuurlijker is dan in je eentje tobben achter je eigen voordeur, barstten we allebei in lachen uit. Precies op dat moment speelt De IJsselDijk ‘Ik kan het niet alleen!’ van de Dijk!!!!! Super bedankt IJsseldijkers!!! En ook de moeders die elkaar steunen om over de drempel heen te stappen. Dat is waar Buurtgezinnen over gaat.