Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder met twee lieve dochtertjes van 5 en 3 1/2 zoeken we een steungezin in De Ronde Venen (Mijdrecht). Het oudste meisje is sociaal en maakt graag vriendjes. Het jongste meisje praat nog niet, ze heeft een taal- en leerachterstand en is erg gericht op haar moeder. Ze kunnen allebei goed zichzelf vermaken en zijn gek op kleuren en met barbies en (poppen)wagens spelen.

De moeder zou de hulp van een steungezin goed kunnen gebruiken, ze heeft lichamelijke klachten en voelt zich uitgeput. Ze heeft geen familie in de buurt waar ze een beroep op kan doen. Alle zorg komt op haar schouders terecht en ze heeft het hard nodig om zelf ook af en toe even ‘op te laden’. Daarnaast kan het zeker voor de ontwikkeling van het jongste meisje goed zijn om soms in een andere omgeving te zijn.  Zijn jullie een gezin, met of zonder jonge kinderen,  waar deze zusjes welkom zijn? Neem dan contact op met hanna@buurtgezinnen.nl of 06-31691720.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin dat:

  • in overleg de meisjes 1x in de week (of om de week) een middag wil opvangen en
  • een weekend in de 2 à 3 weken

Bijzonderheden:

  • de moeder zou het fijn vinden als de meisjes in een gezin komen waar duidelijke regels gelden en waar ze niet te vrij worden gelaten
  • het gezin woont in Mijdrecht, reacties uit omliggende dorpen zijn natuurlijk ook van harte welkom!