Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jonge moeder met een dochter van 18 maanden zijn we opzoek naar een steungezin. Vol liefde voedt deze jonge moeder haar dochtertje op en dat gaat heel goed. Nu de kleine meid beweeglijker wordt, ze loopt al lekker rond, gaan ze ook graag samen buiten spelen. Omdat ze nog niet lang in Amstelveen woont, deze moeder is een echte Amsterdamse, heeft ze nog geen contacten in de buurt. Het zou voor haar ontzettend fijn zijn om in contact te komen met een ander gezin met een jong kindje (of kinderen), zodat de kinderen af en toe samen kunnen spelen. Ook zou de moeder het fijn vinden om wat te  kunnen sparren over de opvoeding.

De moeder en dochter hebben een hele hechte band en zijn altijd samen. In de toekomst wil de moeder ook weer aan het werk en soms alleen wat kunnen ondernemen. Nu vindt ze het idee om zonder haar dochter op pad te gaan nog heel erg spannend. We zoeken een steungezin waar moeder en dochter een vertrouwensband mee kunnen opbouwen. Een gezin dat deze moeder helpt in het proces van loslaten, waarbij deze moeder zichzelf mag zijn, waar ze kan zien hoe jij het aanpakt om daarvan te leren, zodat ze vertrouwen krijgt om in de toekomst het dochtertje ook alleen bij jullie te laten spelen.

Het meisje is vrolijk en blij, ze is een echt lachebekje en brabbelt er heerlijk op los.

Profiel steungezin

Voor deze moeder en dochter zoeken we een steungezin in Amstelveen Zuid:

  • met een jong kindje (of kinderen)
  • dat de moeder helpt vertrouwen op te bouwen
  • waar in de toekomst het meisje een af en toe kan komen spelen
  • bij voorkeur in de Amstelveen Zuid (de moeder heeft geen auto)

Lijkt het jullie leuk om dit gezin wat steun te beiden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of neem contact op met de coördinator van Amstelveen, Nicole van der Spek (06 22 84 74 81) of mail nicole.vdspek@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan contact op en komt graag kennismaken en bespreken wat jullie mogelijkheden zijn.