Rhenen 2018-03-13T15:32:25+00:00

Gestart: april 2015

Coördinator:
Leontine Bibo

Bereikbaar via: 06-51849745 of leontine@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Rhenen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via info@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

In welke gezin (in de buurt van) Rhenen is vrolijke kleuter van 4 welkom?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een gezin in of dichtbij Rhenen, waar een vrolijk mannetje van 4 jaar wekelijks kan komen spelen. Zijn moeder staat helemaal alleen voor de opvoeding en dat valt haar zwaar. Ze wil graag een steungezin, zodat haar zoontje ook leert hoe het bij een ander gezin gaat. Ook vindt ze het fijn als ze haar ervaringen kan delen met een andere moeder. Omdat er geen vader in het leven van de jongen is, gaat onze voorkeur uit naar een gezin met een moeder en een vader.

Het jongetje is actief en ondernemend. Hij houdt van bouwen met duplo, knutselt erg graag (van kleien tot schilderen), speelt graag met andere kinderen en is graag buiten. Hij is voor van alles in, maar heeft wel duidelijke regels en grenzen nodig.

(meer…)

In welk steungezin mag meisje van 10 uit Elst (bij Utrecht) onbezorgd kind zijn?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een gezin in de gemeente Rhenen, bij voorkeur in het dorp Elst, waar een spontane vrolijke meid van 10 jaar welkom is. Het gezin van dit meisje kampt al jaren met veel problemen. De moeder is het recent echt te veel geworden. Ze heeft dringend rust nodig om er weer bovenop te komen.

De ouders merken dat hun jongste dochter lijdt onder de problemen thuis en gunnen haar een gezin waar ze aandacht en liefde krijgt en onbezorgd kind kan zijn. Waar ze zichzelf kan zijn en geen rekening hoeft te houden met de situatie van haar moeder.

Hun dochter is gemakkelijk in de omgang, kletst en knutselt graag en houdt erg van dieren. Eigenlijk vindt ze alles wel leuk om te doen.

(meer…)

Gezocht: Gastvrij speelgezin voor meisje van bijna 11 in de gemeente Rhenen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin in de gemeente Rhenen, waar een lief en vrolijk meisje van bijna 11 jaar welkom is. Het meisje zou graag gaan spelen in een gezin met een meisje van haar leeftijd. Ze houdt van zwemmen, fietsen, voetballen, kletsen, tekenen en knutselen.

Het meisje is van buitenlandse afkomst maar spreekt goed Nederlands. Wel wil ze graag hulp bij het voorbereiden van spreekbeurten en andere presentaties op school. Ze is wat verlegen en onzeker en vindt voor de klas staan moeilijk. Haar ouders kunnen haar niet goed helpen met dit soort dingen, omdat ze dit zelf op school nooit hebben gehad.

(meer…)

In welk gezin mag jongen van 11 tweemaal in de week na school meedraaien?

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin in Elst (gemeente Rhenen), waar een vrolijke jongen van 11 jaar op dinsdag en donderdag na school kan worden opgevangen. Op dit moment gaat hij naar de BSO, maar daar vindt hij zichzelf nu te groot voor. Hij is er helaas nog niet aan toe om alleen thuis te zijn. De jongen zit op het speciaal onderwijs, maar het gaat zo goed met hem, dat hij volgend jaar naar een gewone middelbare school zal gaan. De jongen houdt van met lego spelen, koekjes bakken, samen spelletjes doen en natuurlijk gamen. Hij is sociaal, erg zorgzaam en vindt het leuk om mee te helpen met bijvoorbeeld boodschappen doen.

(meer…)

Met spoed vrolijkheid en afleiding gezocht voor 9-jarige

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is met spoed op zoek naar een steungezin in Rhenen waar een meisje van 9 jaar wekelijks terecht kan om haar leventje wat op te vrolijken.

Het meisje heeft het heel erg moeilijk, doordat haar vader ernstig ziek is en niet meer lang te leven heeft. Haar ouders zijn zwaar overbelast door de situatie. Alles staat in het teken van de het ziek zijn van de vader. Thuis is het zwaar en verdrietig en moeilijk om gewoon kind te zijn. Doordat het meisje enig kind is, heeft ze thuis geen afleiding of steun van broertjes of zusje.

(meer…)

Warm stabiel steungezin gezocht voor meisje van 12 jaar

Buurtgezinnen is voor een meisje van 12 jaar in de gemeente Rhenen op zoek naar een steungezin. Dit meisje groeit op in een erg druk gezin waar veel aan de hand is. Daardoor raakt ze soms wat ondergesneeuwd. Een plek waar het gezellig is, waar ze ongestoord kind kan zijn en waar aandacht voor haar is, zou haar erg goed doen.

(meer…)

Opa/oma gezocht voor extra liefde en aandacht

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is voor een jongens-tweeling van 7,5 jaar op zoek naar een ouder echtpaar, met of zonder eigen (klein)kinderen, dat het leuk vindt om voor deze jongens de rol van opa/oma te vervullen. De tweeling groeit op in een heel druk gezin, waardoor ze niet altijd de aandacht krijgen die ze nodig hebben. In hun leven is geen sprake van een actieve opa en oma waar ze naar toe kunnen. Hun ouders denken dat de extra aandacht en rust van een opa/oma, hen erg goed zou doen.

(meer…)

Opa en oma gezocht voor lieve meid van 13

De liefdevolle aandacht van een opa en oma doet wonderen voor een kind. Helaas heeft niet ieder kind een opa of oma. Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een ouder echtpaar dat het leuk vindt om de rol van opa en oma te vervullen. Het is voor een meisje van 13 dat het moeilijk vindt om contacten te maken met leeftijdgenoten. Ze zit op de middelbare school en dat gaat goed, maar daarna zit ze vooral thuis op de bank. Het is de ouders opgevallen dat het meisje het fijn vindt om met oudere mensen om te gaan: die hebben tijd, zijn geduldig en daar hoef je niet te presteren (zoals bij leeftijdgenoten). Welke ervaren (groot)ouders willen een rol spelen in het leven van dit meisje, haar aandacht geven en meehelpen haar wereld wat groter te maken?

(meer…)

In welk gezin in Rhenen is 6-jarig Syrisch stadsgenootje welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een Syrisch jongetje van 6 jaar oud.
Hij woont sinds 5 maanden met zijn moeder en kleine broertje in Rhenen. Daarvoor heeft het gezin een tijd in een vluchtelingenkamp en een asielzoekerscentrum gewoond. Het jongetje vindt alle veranderingen lastig. Hij praat heel aardig Nederlands, maar vindt het moeilijk op school. Hij kan zijn draai er nog niet goed vinden. Hij voelt zich er nog niet echt thuis.
Zijn moeder en de school denken dat hij erg gebaat zou zijn bij een steungezin. Dit moet een Nederlands steungezin zijn, omdat juist een Nederlands gezin hem kan helpen met zich thuis te gaan voelen in de Nederlandse cultuur. Het zou fijn zijn als de jongen eenmaal in de week of eenmaal in de twee weken een middag na school welkom is in dit gezin.

(meer…)

Liefdevol stabiel steungezin gezocht voor peuter en baby in (de buurt van) Achterberg

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is met spoed op zoek naar een steungezin waar wekelijks een meisje van 3 jaar en haar broertje van 10 maanden een dagdeel kunnen worden opgevangen.

De ouders hebben al lang grote problemen die het gezin erg veel stress opleveren en energie kosten. De rek is er, na jaren vechten voor een betere situatie, uit. De moeder, die er alles voor over heeft om haar kinderen een gewone onbezorgde jeugd te geven, is zwaar overbelast en heeft echt tijd nodig om uit te rusten en op adem te komen.

(meer…)

Tips in Rhenen

Steeds meer gezinnen hebben weinig geld om rond te komen. Dan schiet sport, muziek of zwemles voor de kinderen er bij in. Ook is er geen geld voor een laptop, terwijl die wel nodig is op school. De gemeente Rhenen helpt ouders die voor dit soort zaken geen geld hebben. Je kunt een financiële tegemoetkoming aanvragen via het bureau minimaregelingen.

Meer info: Website

Kids & Klets is de place to be voor moeders en vaders om samen te praten over kinderen en opvoeden. Hoe doe jij dat met je baby/peuter/kleuter/tiener/puber? Opvoeden is nu eenmaal niet eenvoudig en samen weten we meer dan alleen. Kids & Klets vindt plaats elke tweede vrijdag van de maand vanaf 9.30 uur in ’t Trefpunt op de Eikenlaan 46 in Rhenen. Je bent welkom met of zonder kind. Volg Kids & Klets op Facebook.

Meer info: Facebook

Maandelijks vindt er in de benedenruimte van de Ontmoetingskerk in Rhenen een ochtend voor vrouwen/moeders plaats onder de naam ‘Een vrouw zoals jij’. Je bent van harte welkom op iedere tweede dinsdag van de maand, om 10.00 uur in de benedenruimte van de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1 in Rhenen. Voor kleine kinderen is er oppas. Nieuwsgierig? Volg Een vrouw zoals jij op Facebook.

Meer info: Facebook

Het Netwerk voor nieuwkomers is een initiatief van een groep mensen uit Rhenen. Zij willen vluchtelingen ondersteunen bij het opbouwen van een zelfstandig leven, bijvoorbeeld door te zorgen voor een taalmaatje.
Ben je nieuw in Rhenen en heb je behoefte aan steun, kom dan op het spreekuur. Dit is iedere woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in het Huis van de Gemeente, Nieuwe Veenendaalseweg 75, Rhenen. Je kunt je melden bij de balie.

Meer info: website

Iedere woensdagochtend wordt er geborduurd, gehaakt, gebreid en genaaid. Maar ook de figuurzaag, verfkwast en de computer worden ingezet. Het resultaat: prachtige tassen, gevuld met boeken en spelmateriaal voor peuters en kleuters. Er zijn altijd creatieve vrouwen welkom om mee te helpen. Ben jij dat of ken je iemand die een beetje handig is en gezelligheid zoekt? Kom dan op woensdagochtend eens binnenlopen bij de Westpoort, Veerweg 1 in Rhenen, van 9.00 tot 11.00 uur. Vrouwen van alle leeftijden en culturen zijn welkom. Voor meer informatie: 06-55783052.

Meer info: website