Rhenen2019-10-28T14:02:18+01:00

Gestart: april 2015

Coördinator:
Leontine Bibo

Bereikbaar via: 06-51849745 of leontine@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Rhenen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via info@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Liefdevol en rustig steungezin gezocht voor jong overbelast gezin uit Rhenen

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een jong gezin met twee kleine kinderen. De ouders hebben zware jaren achter de rug met hun peuter van 2,5 jaar. Dit lieve gevoelige jongetje heeft een moeilijke start gehad omdat hij veel ziek was. Het gaat nu gelukkig goed met hem. Wel is hij snel overprikkeld. Dan kan hij angstig en onzeker worden. Sinds een paar maanden is er een baby bij. Dit mannetje is heel zoet, maar vraagt zoals iedere baby natuurlijk ook veel zorg en aandacht. De ouders zijn door de langdurige overbelasting en de slechte nachten, heel erg moe. De moeder zou heel erg gebaat zijn bij een vast moment in de week om op adem te komen, een moment waar ze naar uit kan kijken. We zoeken een liefdevol en rustig steungezin dat dit jonge gezin wat verlichting kan geven.

(meer…)

Bij wie zijn twee schatjes van 5 en 2 jaar welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een zwaar overbelast gezin met een peuter (jongen) en een kleuter (meisje). Apart zijn de kinderen engeltjes, maar samen zijn ze erg pittig. Ze vliegen elkaar veel in de haren. Doordat de moeder beperkt belastbaar is door ziekte, lukt het haar niet goed om hier mee om te gaan. Door de week is er extra opvang geregeld, maar in de weekenden loopt het spaak als de vader moet werken.

Daarom zoeken we een steungezin voor de weekenden dat de vader werkt, waar de kinderen om de beurt een dagdeel welkom zijn.

(meer…)

Wie kan alleenstaande moeder wat verlichting geven?

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een alleenstaande moeder met twee kleine kinderen. Zij heeft na een moeilijk periode haar leven met de kinderen weer op orde. Maar er helemaal alleen voor staan valt haar zwaar. Zeker omdat ze naast de zorg voor haar kinderen en het huishouden ook voor inkomen moet zorgen. Het is een wankel evenwicht, af en toe tijd om bij te komen heeft deze moeder hard nodig om het vol te kunnen houden.

(meer…)

In welk gezin met rust en ruimte is 15 jarige jongen welkom?

Buurtgezinnen is op zoek naar een reformatorisch gezin op fietsafstand van Rhenen, waar een jongen van 15 jaar op een vaste middag na school welkom is. De jongen komt uit een druk gezin en krijgt hierdoor meer prikkels dan hij soms aan kan. Dit leidt dan tot ruzie en onrust in het gezin.

Deze jongen is gebaat bij een stabiel gezin, waar hij rustig huiswerk kan maken en mee kan draaien in het gezin. Hij houdt van buiten zijn, lezen en lego. Aandacht, structuur en duidelijke afspraken heeft hij nodig. Als deze jongen weet waar hij aan toe is, heb je een hele gezellige vrolijke huisgenoot aan hem.

(meer…)

Gezellig gastvrij speelgezin gezocht voor 7-jarige uit Syrië

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin waar een meisje van 7 jaar wekelijks welkom is. Het meisje komt uit Syrië en wil dolgraag meer contact met Nederlandse kinderen en gezinnen.

Ze spreekt goed Nederlands, maar dat kan natuurlijk altijd beter. En dat wil ze ook graag: heel goed Nederlands leren. Ze vindt het dan ook heel leuk om taalspelletjes te doen. Het is een heel vrolijk en sociaal meisje dat zowel van buiten als van binnen spelen houdt. Ze speelt graag met jongens en meisjes van haar leeftijd, maar jonger of ouder mag ook.

(meer…)

Gezellig gezin gezocht voor dierenvriend van 11 jaar

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin, waar een lieve gevoelige jongen van 11 jaar welkom is. De jongen woont alleen met zijn ouders en heeft weinig contacten in zijn eigen buurt. Hierdoor zit hij veel alleen thuis. Nu kan hij zichzelf prima vermaken, maar alleen is maar alleen.

Daarom zoeken we een warm gezin waar deze jongen met regelmaat welkom is en gewoon meedoet met het gezin. In het begin is hij verlegen, maar als hij gewend is, maakt hij graag grappen en kletst hij de oren van je hoofd. Hij vindt het gezellig om dingen samen te doen, hij doet graag klusjes en is een echte dierenvriend.

(meer…)

Welke moeder vindt het gezellig af en toe samen koffie te drinken?

Buurtgezinnen heeft kennis gemaakt met een alleenstaande moeder uit Rhenen die graag contact wil met een andere moeder. Haar baby is nu bijna 1 jaar, het is een schat van een jongetje dat zich prima ontwikkelt. Daar geniet deze moeder van, maar ze voelt zich ook alleen. Ze werkt parttime buiten Rhenen en heeft weinig contacten in Rhenen.

Ze heeft behoefte aan samen kletsen met een andere moeder over wat je meemaakt als moeder. Ook er samen op uitgaan met de kinderen zou ze heel gezellig vinden. Even een wandelingetje langs het water of in het bos. Deze moeder heeft een auto dus vervoer is geen probleem.

(meer…)

Bij wie is vierjarige ondernemende kleuter welkom?

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een samengesteld gezin met twee dochters. De oudste heeft extra zorg nodig en vraagt veel aandacht. Vooral voor de moeder is dit behoorlijk uitputtend. Dit gezin zou geholpen zijn met een steungezin waar de jongste dochter van 4 jaar wekelijks een middagje welkom is, zodat de moeder zich even helemaal kan richten op de oudste.

Ook heeft de moeder behoefte aan een gesprekspartner; een moeder die ervaring heeft met samengestelde gezinnen of in ieder geval begrijpt hoe ingewikkeld dat kan zijn. Doordat de moeder nieuw is in Rhenen heeft ze er weinig sociale contacten. Ze zou het heel gezellig vinden om ervaringen uit te wisselen bij een kopje koffie.

(meer…)

Steungezin gezocht voor vrolijke tweeling in Rhenen

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin waar een tweeling van bijna 9 eenmaal in de week mag komen spelen. Hun moeder staat er alleen voor, ze is moe en voelt zich eenzaam. Ze wil graag in contact komen met een ander gezin waar haar jongens welkom zijn, maar waar ze zelf ook af en toe terecht kan voor een kopje thee en een praatje.

De jongens zijn een tweeling, maar zijn heel verschillend; de een rustig en de ander drukker. Beiden houden ze van lego en buiten spelen (voetballen!). Ze kunnen zichzelf goed vermaken.

(meer…)

In welk gezin met boerderij of grote tuin is stoere vrijbuiter van 9 jaar welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin op fietsafstand van Rhenen, waar een jongen van 9 jaar op een vaste middag na school welkom is. De jongen komt uit een warm, maar groot en druk gezin, waar net een baby is geboren. De thuissituatie geeft hem te veel prikkels.

Deze jongen is een echt buitenkind. Hij zou het liefst de hele dag op een boerderij rondstruinen. Daar wil hij graag meehelpen. Hij is gek op dieren en doet graag klusjes. Het is voor hem erg belangrijk dat hij precies weet waar hij aan toe is. Met duidelijke afspraken over wat er gaat gebeuren en wat wel en niet mag, heb je aan deze jongen een hele vrolijke gast in je gezin.

(meer…)

Tips in Rhenen

Kindpakket Rhenen. Steeds meer gezinnen hebben weinig geld om rond te komen. Dan schiet sport, muziek of zwemles voor de kinderen er bij in. Ook is er geen geld voor een laptop, terwijl die wel nodig is op school. De gemeente Rhenen helpt ouders die voor dit soort zaken geen geld hebben. Je kunt een financiële tegemoetkoming aanvragen via het bureau minimaregelingen.

Meer info: Website

Speciaal voor jongens en meiden met een verstandelijke beperking is er sinds dit jaar in Rhenen G-voetbal. Je kunt je hiervoor aanmelden of informatie vragen bij Miranda van Druten (06 22270232, mirandavandruten@gmail.com).

Meer info: Website

Het aanvragen van tegemoetkomingen en invullen van formulieren kan knap ingewikkeld zijn. Vrijwilligers van de formulierenbrigade helpen graag bij:

  • Kwijtschelding gemeentebelastingen
  • Aanmelding voedselbank
  • Aanvragen (bijzondere) bijstand, Noodfonds, minimaregelingen, DigiD, huursubsidie en zorgtoeslag

Ook kan de formulierenbrigade je verwijzen naar de juiste instantie. Iedere week is er een inloopspreekuur in de Westpoort.

Meer info: Website

Kids & Klets is de plek waar moeders en vaders uit Rhenen samen kunnen praten over de kinderen en opvoeden. Hoe doe jij dat met je baby/peuter/kleuter/tiener/puber? Opvoeden is nu eenmaal niet eenvoudig en samen weet je meer dan alleen. Kids & Klets vindt plaats iedere eerste vrijdag van de maand van 9.30 uur tot 11.30 uur in de Westpoort (Veerweg 1 in Rhenen). Je kunt Kids & Klets ook volgen op Facebook.

Meer info: Facebook

Maandelijks vindt er in de benedenruimte van de Ontmoetingskerk in Rhenen een ochtend voor vrouwen/moeders plaats onder de naam ‘Een vrouw zoals jij’. Je bent van harte welkom op iedere tweede dinsdag van de maand, om 10.00 uur in de benedenruimte van de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1 in Rhenen. Voor kleine kinderen is er oppas. Nieuwsgierig? Volg Een vrouw zoals jij op Facebook.

Meer info: Facebook

Het Netwerk voor nieuwkomers is een initiatief van een groep mensen uit Rhenen. Zij willen vluchtelingen ondersteunen bij het opbouwen van een zelfstandig leven.

Ben je nieuw in Rhenen en heb je behoefte aan steun of een taalmaatje, dan kun je terecht bij Netwerk voor nieuwkomers.

Meer info: website

Iedere woensdagochtend wordt er geborduurd, gehaakt, gebreid en genaaid. Maar ook de figuurzaag, verfkwast en de computer worden ingezet. Het resultaat: prachtige tassen, gevuld met boeken en spelmateriaal voor peuters en kleuters. Er zijn altijd creatieve vrouwen welkom om mee te helpen. Ben jij dat of ken je iemand die een beetje handig is en gezelligheid zoekt? Kom dan op woensdagochtend eens binnenlopen bij de Westpoort, Veerweg 1 in Rhenen, van 9.00 tot 11.00 uur. Vrouwen van alle leeftijden en culturen zijn welkom. Voor meer informatie: 06-55783052.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten