Rhenen2018-12-06T16:19:20+01:00

Gestart: april 2015

Coördinator:
Leontine Bibo

Bereikbaar via: 06-51849745 of leontine@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Rhenen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via info@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Wie wil 12-jarige Syrische jongen helpen met zijn schoolcarrière?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin in de buurt van Elst (Utrecht), waar een jongen van 12 jaar wekelijks welkom is. De jongen komt uit Syrië. Na de vakantie gaat hij naar groep 8, maar doordat hij vanwege de oorlog jaren niet naar school is geweest, heeft hij heel veel gemist. In de zomervakantie krijgt hij daarom inhaalstof mee van zijn juf voor rekenen en taal. In welk gezin mag deze jongen zijn achterstand wegwerken? Je hoeft geen leerkracht, docent of taalcoach te zijn, maar je moet het wel leuk vinden om deze jongen met schoolwerk te helpen.

Deze jongen is een sociale vrolijke gast in je gezin. Hij houdt van computeren en van voetballen. Hij gaat graag naar school en is erg gemotiveerd om zijn achterstand in te halen.

Communiceren met deze jongen gaat heel goed; hij spreekt al heel behoorlijk Nederlands.

(meer…)

Waarom hebben wij geen opa en oma? Twee vrolijke kinderen zoeken grootouders

Buurtgezinnen is op zoek naar een seniorenstel dat de rol van opa/oma wil vervullen voor een broertje en zusje uit Rhenen. De kinderen zijn 3 en 8 jaar. Vooral het meisje (8) mist grootouders die helaas jong overleden zijn. Ze is er verdrietig over dat ze geen opa en oma heeft en zou het heel erg fijn vinden als ze, net als vriendinnetjes, ook eens van school wordt gehaald door een oma of opa.

De kinderen zijn sociaal en gemakkelijk in contact. Ze hebben veel energie en vinden heel veel verschillende activiteiten leuk. Vooral het meisje kan zichzelf uren lang vermaken. De ouders denken dat de aandacht van grootouders de kinderen heel goed zou doen. En dat hun kinderen, andersom, een seniorenstel heel veel plezier kunnen geven. Zij willen graag een relatie opbouwen met de gezochte grootouders en zien voor zich dat de grootouders, bijvoorbeeld ook op de verjaardagen van de kinderen gaan komen. Ze zijn uitdrukkelijk op zoek naar de extra liefde en aandacht die grootouders kunnen geven en niet naar een oppas-opa en oma.

(meer…)

In welk gezin met boerderij of grote tuin is stoere vrijbuiter van 9 jaar welkom?

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin op fietsafstand van Rhenen, waar een jongen van 9 jaar op een vaste middag na school welkom is. De jongen komt uit een warm, maar groot en druk gezin, waar net een baby is geboren. De thuissituatie geeft hem te veel prikkels.

Deze jongen is een echt buitenkind. Hij zou het liefst de hele dag op een boerderij rondstruinen. Daar wil hij graag meehelpen. Hij is gek op dieren en doet graag klusjes. Het is voor hem erg belangrijk dat hij precies weet waar hij aan toe is. Met duidelijke afspraken over wat er gaat gebeuren en wat wel en niet mag, heb je aan deze jongen een hele vrolijke gast in je gezin.

(meer…)

In welk Rhenens gezin is stoer meisje van 8 welkom voor vaste speelmiddag?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin, waar een vrolijk ondernemend meisje van 8 jaar welkom is. Het meisje heeft twee broertjes. Samen zijn ze te druk voor de moeder die niet goed tegen prikkels kan. Doordat het gezin net in Rhenen is komen wonen en hier nog niemand kent, hebben ze niemand om op terug te vallen. Graag komt Buurtgezinnen in contact met een speelgezin voor dit stoere meisje dat op judo zit en van buiten spelen houdt. De moeder kan zich dan op haar twee zonen concentreren.

(meer…)

Warm steungezin gezocht voor vrolijke kleuter in Rhenen

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een gezin met vader, moeder en 2 dochters. Het is een samengesteld gezin dat veel heeft meegemaakt. De oudste heeft extra zorg nodig en vraagt veel aandacht. Vooral voor de moeder is dit behoorlijk uitputtend. Dit gezin zou geholpen zijn met een steungezin waar de jongste dochter van bijna 4 jaar wekelijks een dagdeel welkom is, zodat de moeder tijd heeft voor de afspraken met hulpinstanties (waar ze met haar oudste heen moet).

Ook heeft de moeder behoefte aan een gesprekspartner; een moeder die ervaring heeft met samengestelde gezinnen of in ieder geval begrijpt hoe ingewikkeld dat kan zijn. Doordat de moeder nieuw is in Rhenen heeft ze er weinig sociale contacten. Ze zou het heel gezellig vinden om ervaringen uit te wisselen bij een kopje koffie.

(meer…)

Welk liefdevol gezin in Rhenen biedt baby van 9 maanden tweede thuis?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin in Rhenen, waar een baby van 9 maanden regelmatig welkom is. Het meisje is te vroeg geboren na een problematische zwangerschap. De zorgen hebben het gezin, dat ook nog uit een peuter bestaat, zwaar belast en uitgeput.

Het meisje is vrolijk, ontwikkelt zich uitstekend, maar vraagt veel aandacht van haar moeder. Het is belangrijk dat de moeder wat rust en tijd voor zichzelf krijgt en dat moeder en dochter iets losser komen van elkaar. De moeder vindt het erg belangrijk dat haar dochtertje leert dat het ook bij een ander gezin veilig en fijn kan zijn.

(meer…)

Wie wil ondernemende kleuter in Rhenen helpen met taalontwikkeling?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar iemand die een vrolijke energieke kleuter van 5 jaar wil helpen met de Nederlandse taal. De jongen verstaat wel Nederlands, maar praten is moeilijker. Omdat hij een taalachterstand heeft, krijgt hij logopedie en huiswerk voor logopedie. Aangezien Nederlands niet de moedertaal is van zijn ouders, kunnen zij hem met taal niet zo goed helpen.

We zoeken een vrouw, leeftijd maakt niet uit, die dit jochie al spelenderwijs, wekelijks met taal wil helpen. Door samen te knutselen, een spelletje te doen, voor te lezen, koekjes te bakken etc. Het jongetje vindt veel leuk. Als de logopedie-oefeningen dan ook nog worden gedaan, is dit mooi meegenomen.

De moeder vindt het ook gezellig om samen een kopje thee te drinken en een praatje te maken.

(meer…)

In welk liefdevol gezin in of dichtbij Elst (Utrecht) zijn een lieve baby en peuter welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Soms kan een gezin runnen heel pittig zijn. Zeker als je de wind niet echt mee hebt. Het gezin waarvoor we een steungezin zoeken is gevlucht en komt uit Gaza in Palestina. Sinds 5 maanden wonen ze in Elst.

Het gezin heeft 4 zonen: een tweeling van 6 jaar, een peuter van 3 en een baby van 6 weken. Het gezin staat onder hoge druk doordat de tweeling zwaar gehandicapt is. De ouders zijn 24/7 met de zorg voor de tweeling bezig.

Buurtgezinnen is op zoek naar een betrouwbaar steungezin, waar de 2 andere kinderen (de peuter en de baby) af en toe kunnen spelen. Als de ouders weer eens met de tweeling naar het ziekenhuis moeten (nu gaan ze met de hele familie) of gewoon voor wat extra aandacht en liefde. De ouders hebben door hun zorgtaken niet de mogelijkheden om een kennissenkring op te bouwen, terwijl ze wel heel graag contacten willen in de buurt.

Ze spreken goed Engels en heel behoorlijk Nederlands.

(meer…)

Gastvrij gezin gezocht voor vrolijke 10 jarige jongen voor vriendschap

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin in Rhenen, waar een vrolijk jongen van 10 jaar welkom is. De jongen komt uit Syrië en woont al enkele jaren samen met zijn ouders en broertje en zusje in Rhenen. Zijn ouders vinden het erg belangrijk dat hun zoon goed integreert in de Nederlandse samenleving. Zij willen graag dat hun zoon ook bij een Nederlands gezin thuis komt en Nederlandse vrienden krijgt.

Daarom is Buurtgezinnen op zoek naar een Nederlands gezin met een zoon of zonen in dezelfde leeftijd waar deze jongen wekelijks welkom is om lekker te spelen.

De jongen is vrolijk, sociaal en sportief. Hij kan erg goed zwemmen en doet dat ook graag. Ook voetballen is belangrijk voor hem. Hij speelt voetbal bij Candia.

(meer…)

In welk liefdevol gezin in Rhenen zijn twee vrolijke kleuters welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Soms kan opvoeden heel pittig zijn. Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin, waar twee vrolijke kleuters een middag in de week welkom zijn. De overbelaste moeder kan dan wat tot rust komen. Het gaat om een broertje en een zusje van 4 en 5 jaar oud.

Het jongetje maakt gemakkelijk contact en speelt graag met andere kinderen. Ook kan hij zichzelf goed vermaken. Hij houdt van met auto’s spelen, bouwen en buiten spelen. Eigenlijk vindt hij alles leuk. Ook het meisje is voor van alles in. Ze speelt graag met haar keukentje, houdt van kliederen met water en zand en is erg geïnteresseerd in insecten en natuur. Voor een spin is zij echt niet bang.

(meer…)

Tips in Rhenen

Kindpakket Rhenen. Steeds meer gezinnen hebben weinig geld om rond te komen. Dan schiet sport, muziek of zwemles voor de kinderen er bij in. Ook is er geen geld voor een laptop, terwijl die wel nodig is op school. De gemeente Rhenen helpt ouders die voor dit soort zaken geen geld hebben. Je kunt een financiële tegemoetkoming aanvragen via het bureau minimaregelingen.

Meer info: Website

Speciaal voor jongens en meiden met een verstandelijke beperking is er sinds dit jaar in Rhenen G-voetbal. Je kunt je hiervoor aanmelden of informatie vragen bij Miranda van Druten (06 22270232, mirandavandruten@gmail.com).

Meer info: Website

Het aanvragen van tegemoetkomingen en invullen van formulieren kan knap ingewikkeld zijn. Vrijwilligers van de formulierenbrigade helpen graag bij:

  • Kwijtschelding gemeentebelastingen
  • Aanmelding voedselbank
  • Aanvragen (bijzondere) bijstand, Noodfonds, minimaregelingen, DigiD, huursubsidie en zorgtoeslag

Ook kan de formulierenbrigade je verwijzen naar de juiste instantie. Iedere week is er een inloopspreekuur in de Westpoort.

Meer info: Website

Kids & Klets is de plek waar moeders en vaders uit Rhenen samen kunnen praten over de kinderen en opvoeden. Hoe doe jij dat met je baby/peuter/kleuter/tiener/puber? Opvoeden is nu eenmaal niet eenvoudig en samen weet je meer dan alleen. Kids & Klets vindt plaats iedere eerste vrijdag van de maand van 9.30 uur tot 11.30 uur in de Westpoort (Veerweg 1 in Rhenen). Je kunt Kids & Klets ook volgen op Facebook.

Meer info: Facebook

Maandelijks vindt er in de benedenruimte van de Ontmoetingskerk in Rhenen een ochtend voor vrouwen/moeders plaats onder de naam ‘Een vrouw zoals jij’. Je bent van harte welkom op iedere tweede dinsdag van de maand, om 10.00 uur in de benedenruimte van de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1 in Rhenen. Voor kleine kinderen is er oppas. Nieuwsgierig? Volg Een vrouw zoals jij op Facebook.

Meer info: Facebook

Het Netwerk voor nieuwkomers is een initiatief van een groep mensen uit Rhenen. Zij willen vluchtelingen ondersteunen bij het opbouwen van een zelfstandig leven.

Ben je nieuw in Rhenen en heb je behoefte aan steun of een taalmaatje, dan kun je terecht bij Netwerk voor nieuwkomers.

Meer info: website

Iedere woensdagochtend wordt er geborduurd, gehaakt, gebreid en genaaid. Maar ook de figuurzaag, verfkwast en de computer worden ingezet. Het resultaat: prachtige tassen, gevuld met boeken en spelmateriaal voor peuters en kleuters. Er zijn altijd creatieve vrouwen welkom om mee te helpen. Ben jij dat of ken je iemand die een beetje handig is en gezelligheid zoekt? Kom dan op woensdagochtend eens binnenlopen bij de Westpoort, Veerweg 1 in Rhenen, van 9.00 tot 11.00 uur. Vrouwen van alle leeftijden en culturen zijn welkom. Voor meer informatie: 06-55783052.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten