Rhenen 2018-12-06T16:19:20+00:00

Gestart: april 2015

Coördinator:
Leontine Bibo

Bereikbaar via: 06-51849745 of leontine@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Rhenen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via info@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

In welk liefdevol gezin in of dichtbij Elst (Utrecht) zijn een lieve baby en peuter welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Soms kan een gezin runnen heel pittig zijn. Zeker als je de wind niet echt mee hebt. Het gezin waarvoor we een steungezin zoeken is gevlucht en komt uit Gaza in Palestina. Sinds 5 maanden wonen ze in Elst.

Het gezin heeft 4 zonen: een tweeling van 6 jaar, een peuter van 3 en een baby van 6 weken. Het gezin staat onder hoge druk doordat de tweeling zwaar gehandicapt is. De ouders zijn 24/7 met de zorg voor de tweeling bezig.

Buurtgezinnen is op zoek naar een betrouwbaar steungezin, waar de 2 andere kinderen (de peuter en de baby) af en toe kunnen spelen. Als de ouders weer eens met de tweeling naar het ziekenhuis moeten (nu gaan ze met de hele familie) of gewoon voor wat extra aandacht en liefde. De ouders hebben door hun zorgtaken niet de mogelijkheden om een kennissenkring op te bouwen, terwijl ze wel heel graag contacten willen in de buurt.

Ze spreken goed Engels en heel behoorlijk Nederlands.

(meer…)

Gastvrij gezin gezocht voor vrolijke 10 jarige jongen voor vriendschap

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin in Rhenen, waar een vrolijk jongen van 10 jaar welkom is. De jongen komt uit Syrië en woont al enkele jaren samen met zijn ouders en broertje en zusje in Rhenen. Zijn ouders vinden het erg belangrijk dat hun zoon goed integreert in de Nederlandse samenleving. Zij willen graag dat hun zoon ook bij een Nederlands gezin thuis komt en Nederlandse vrienden krijgt.

Daarom is Buurtgezinnen op zoek naar een Nederlands gezin met een zoon of zonen in dezelfde leeftijd waar deze jongen wekelijks welkom is om lekker te spelen.

De jongen is vrolijk, sociaal en sportief. Hij kan erg goed zwemmen en doet dat ook graag. Ook voetballen is belangrijk voor hem. Hij speelt voetbal bij Candia.

(meer…)

In welk liefdevol gezin in Rhenen zijn twee vrolijke kleuters welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Soms kan opvoeden heel pittig zijn. Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin, waar twee vrolijke kleuters een middag in de week welkom zijn. De overbelaste moeder kan dan wat tot rust komen. Het gaat om een broertje en een zusje van 4 en 5 jaar oud.

Het jongetje maakt gemakkelijk contact en speelt graag met andere kinderen. Ook kan hij zichzelf goed vermaken. Hij houdt van met auto’s spelen, bouwen en buiten spelen. Eigenlijk vindt hij alles leuk. Ook het meisje is voor van alles in. Ze speelt graag met haar keukentje, houdt van kliederen met water en zand en is erg geïnteresseerd in insecten en natuur. Voor een spin is zij echt niet bang.

(meer…)

Steungezin gezocht in Rhenen voor vrolijke peuter

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin, waar een vrolijke ondernemende peuter van bijna 2 jaar een dagdeel of dag in de week welkom is. Hij heeft net een zusje gekregen. Hieraan is een hele moeilijke zwangerschap voorafgegaan. Het gezin is hierdoor behoorlijk uitgeput geraakt. Met een baby en deze peuter om zich heen, lukt het de moeder niet om tot rust te komen.

(meer…)

In welke gezin in Rhenen is vrolijke (bijna) vierjarige kleuter welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin, waar een vrolijk jongetje van bijna 4 jaar welkom is. Het jongetje komt uit Syrië en woont al enkele jaren samen met zijn ouders en broer en zusje in Rhenen. Hij gaat naar de peuterspeelzaal, maar blijft wat achter in zijn ontwikkeling. Zijn ouders vinden het erg belangrijk dat zijn taalontwikkeling wordt gestimuleerd. Zij hebben beide Nederlands geleerd, maar kunnen hun zoontje op het gebied van taal niet bieden wat hij nodig heeft. Daarom is Buurtgezinnen op zoek naar een Nederlands gezin waar dit jongetje spelenderwijs beter Nederlands leert, zodat de overgang van de peuterspeelzaal naar de basisschool gemakkelijker wordt.

Het jongetje is in het begin wat verlegen, maar als hij zich veilig voelt, komt hij los en speelt hij graag met andere kinderen. Ook kan hij zichzelf goed vermaken. Hij houdt van met auto’s spelen, bouwen en buiten spelen.

(meer…)

In welke gezin in Rhenen is vrolijke peuter van 2 jaar welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een gezin in Rhenen, waar een vrolijke peuter van 2 jaar regelmatig welkom is. Zijn jonge moeder staat helemaal alleen voor de opvoeding en dat is soms best pittig. Haar zoontje is een erg sociaal jongetje dat graag onder de mensen is en met andere kinderen speelt. Hij kan zichzelf goed vermaken, is ondernemend, af en toe ondeugend, maar luistert ook goed. Het jongetje is een echte dierenvriend.

(meer…)

In welke gezin (in de buurt van) Rhenen is vrolijke kleuter van 4 welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een gezin in of dichtbij Rhenen, waar een vrolijk mannetje van 4 jaar wekelijks kan komen spelen. Zijn moeder staat helemaal alleen voor de opvoeding en dat valt haar zwaar. Ze wil graag een steungezin, zodat haar zoontje ook leert hoe het bij een ander gezin gaat. Ook vindt ze het fijn als ze haar ervaringen kan delen met een andere moeder. Omdat er geen vader in het leven van de jongen is, gaat onze voorkeur uit naar een gezin met een moeder en een vader.

Het jongetje is actief en ondernemend. Hij houdt van bouwen met duplo, knutselt erg graag (van kleien tot schilderen), speelt graag met andere kinderen en is graag buiten. Hij is voor van alles in, maar heeft wel duidelijke regels en grenzen nodig.

(meer…)

In welk steungezin mag meisje van 10 uit Elst (bij Utrecht) onbezorgd kind zijn?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een gezin in de gemeente Rhenen, bij voorkeur in het dorp Elst, waar een spontane vrolijke meid van 10 jaar welkom is. Het gezin van dit meisje kampt al jaren met veel problemen. De moeder is het recent echt te veel geworden. Ze heeft dringend rust nodig om er weer bovenop te komen.

De ouders merken dat hun jongste dochter lijdt onder de problemen thuis en gunnen haar een gezin waar ze aandacht en liefde krijgt en onbezorgd kind kan zijn. Waar ze zichzelf kan zijn en geen rekening hoeft te houden met de situatie van haar moeder.

Hun dochter is gemakkelijk in de omgang, kletst en knutselt graag en houdt erg van dieren. Eigenlijk vindt ze alles wel leuk om te doen.

(meer…)

Gezocht: Gastvrij speelgezin voor meisje van bijna 11 in de gemeente Rhenen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin in de gemeente Rhenen, waar een lief en vrolijk meisje van bijna 11 jaar welkom is. Het meisje zou graag gaan spelen in een gezin met een meisje van haar leeftijd. Ze houdt van zwemmen, fietsen, voetballen, kletsen, tekenen en knutselen.

Het meisje is van buitenlandse afkomst maar spreekt goed Nederlands. Wel wil ze graag hulp bij het voorbereiden van spreekbeurten en andere presentaties op school. Ze is wat verlegen en onzeker en vindt voor de klas staan moeilijk. Haar ouders kunnen haar niet goed helpen met dit soort dingen, omdat ze dit zelf op school nooit hebben gehad.

(meer…)

In welk gezin mag jongen van 11 tweemaal in de week na school meedraaien?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin in Elst (gemeente Rhenen), waar een vrolijke jongen van 11 jaar op dinsdag en donderdag na school kan worden opgevangen. Op dit moment gaat hij naar de BSO, maar daar vindt hij zichzelf nu te groot voor. Hij is er helaas nog niet aan toe om alleen thuis te zijn. De jongen zit op het speciaal onderwijs, maar het gaat zo goed met hem, dat hij volgend jaar naar een gewone middelbare school zal gaan. De jongen houdt van met lego spelen, koekjes bakken, samen spelletjes doen en natuurlijk gamen. Hij is sociaal, erg zorgzaam en vindt het leuk om mee te helpen met bijvoorbeeld boodschappen doen.

(meer…)

Tips in Rhenen

Kindpakket Rhenen. Steeds meer gezinnen hebben weinig geld om rond te komen. Dan schiet sport, muziek of zwemles voor de kinderen er bij in. Ook is er geen geld voor een laptop, terwijl die wel nodig is op school. De gemeente Rhenen helpt ouders die voor dit soort zaken geen geld hebben. Je kunt een financiële tegemoetkoming aanvragen via het bureau minimaregelingen.

Meer info: Website

Speciaal voor jongens en meiden met een verstandelijke beperking is er sinds dit jaar in Rhenen G-voetbal. Je kunt je hiervoor aanmelden of informatie vragen bij Miranda van Druten (06 22270232, mirandavandruten@gmail.com).

Meer info: Website

Het aanvragen van tegemoetkomingen en invullen van formulieren kan knap ingewikkeld zijn. Vrijwilligers van de formulierenbrigade helpen graag bij:

  • Kwijtschelding gemeentebelastingen
  • Aanmelding voedselbank
  • Aanvragen (bijzondere) bijstand, Noodfonds, minimaregelingen, DigiD, huursubsidie en zorgtoeslag

Ook kan de formulierenbrigade je verwijzen naar de juiste instantie. Iedere week is er een inloopspreekuur in de Westpoort.

Meer info: Website

Kids & Klets is de plek waar moeders en vaders uit Rhenen samen kunnen praten over de kinderen en opvoeden. Hoe doe jij dat met je baby/peuter/kleuter/tiener/puber? Opvoeden is nu eenmaal niet eenvoudig en samen weet je meer dan alleen. Kids & Klets vindt plaats iedere eerste vrijdag van de maand van 9.30 uur tot 11.30 uur in de Westpoort (Veerweg 1 in Rhenen). Je kunt Kids & Klets ook volgen op Facebook.

Meer info: Facebook

Maandelijks vindt er in de benedenruimte van de Ontmoetingskerk in Rhenen een ochtend voor vrouwen/moeders plaats onder de naam ‘Een vrouw zoals jij’. Je bent van harte welkom op iedere tweede dinsdag van de maand, om 10.00 uur in de benedenruimte van de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1 in Rhenen. Voor kleine kinderen is er oppas. Nieuwsgierig? Volg Een vrouw zoals jij op Facebook.

Meer info: Facebook

Het Netwerk voor nieuwkomers is een initiatief van een groep mensen uit Rhenen. Zij willen vluchtelingen ondersteunen bij het opbouwen van een zelfstandig leven.

Ben je nieuw in Rhenen en heb je behoefte aan steun of een taalmaatje, dan kun je terecht bij Netwerk voor nieuwkomers.

Meer info: website

Iedere woensdagochtend wordt er geborduurd, gehaakt, gebreid en genaaid. Maar ook de figuurzaag, verfkwast en de computer worden ingezet. Het resultaat: prachtige tassen, gevuld met boeken en spelmateriaal voor peuters en kleuters. Er zijn altijd creatieve vrouwen welkom om mee te helpen. Ben jij dat of ken je iemand die een beetje handig is en gezelligheid zoekt? Kom dan op woensdagochtend eens binnenlopen bij de Westpoort, Veerweg 1 in Rhenen, van 9.00 tot 11.00 uur. Vrouwen van alle leeftijden en culturen zijn welkom. Voor meer informatie: 06-55783052.

Meer info: website