Regio IJmond2019-10-28T16:04:24+01:00

Gestart: oktober 2018

Coördinator Velsen:
Barbara van der Meij de Bie

Bereikbaar via: 06-15647823 of barbara@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator Beverwijk en Heemskerk:
Ingeborgh Olij-Frima

Bereikbaar via: 06-11017207 of ingeborgh@buurtgezinnen.nl

Interview

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in regio IJmond

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de regio IJmond steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via voor Velsen barbara@buurtgezinnen.nl of voor Beverwijk en Heemskerk ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Bij wie is een vrolijk 3- jarig meisje welkom?

Een levenslustig meisje (3) uit IJmuiden is met haar overbelaste moeder op zoek naar steun. De moeder van de peuter heeft lastige gebeurtenissen te verwerken en heeft hiervoor gelukkig professionele psychische steun gevonden. Buurtgezinnen zoekt een steungezin, waar het meisje kan spelen op de dag dat haar moeder therapie volgt. Zodat de moeder gelegenheid krijgt om de geboden intensieve therapie te verwerken.

(meer…)

Wil jouw gezin (een van) 2 broertjes uit IJmuiden-Zeewijk helpen?

Buurtgezinnen komt dit keer graag in contact met liefdevolle, betrokken gezinnen in de buurt van Zeewijk, IJmuiden om gezelligheid en ondersteuning voor (een van 2) broertjes van 6 en 3 jaar te vinden. De moeder draagt alleen zorg voor de kinderen en heeft helaas geen familie in de buurt wonen. Zij heeft door overbelasting weinig contact met de naaste omgeving, tot nu toe. De moeder geeft ook aan het eerlijk gezegd zelf lastig te vinden om hulp te vragen. Terwijl het gezin allerhande (kleine) steuntjes in de rug uit de naaste omgeving écht kunnen gebruiken.

Dus… Ken jij een leuk gezin of ben jij met jouw gezellige gezin geïnteresseerd geraakt in Buurtgezinnen? Neem contact met ons op! Wil je dit gezin leren kennen? Dan horen we het graag!

(meer…)

Voor peuter in IJmuiden behulpzaam gezin gezocht!

Buurtgezinnen zoekt voor een 3-jarig jongetje uit de rivierenbuurt in IJmuiden een begripvol steungezin. De moeder werkt als tolk met vluchtelingen(gezinnen) en wil graag Nederlandse gezinnen leren kennen. Haar zoon gaat naar de peuterspeelzaal met extra taalaanbod en spreekt nog niet goed genoeg Nederlands, voor zijn leeftijd. De moeder is zoekende om hem te helpen en extra te oefenen en heeft ook wat tijd voor zichzelf nodig, voor haar ontwikkeling. Het gezin heeft geen familie of vrienden in de buurt waarop ze kunnen terugvallen.

De peuter houdt van buiten spelen en van fietsen mét zijwielen, naar het park of speeltuin. Hij speelt ook graag met een bal. En binnen vindt hij het leuk om met duplo te bouwen, spelen met auto’s en treinen of te puzzelen.

(meer…)

Gezocht: warm steungezin in Beverwijk/Heemskerk voor twee broertjes (0 en 2)

Wij zoeken voor jonge ouders uit Beverwijk stabiele, warme steunouder(s) die hun zonen van (bijna) 2 en 6 maanden wil opvangen.

De ouders hebben het door diverse oorzaken, waar ouders niets aan kunnen doen, zwaar en willen graag dat hun kinderen met leeftijdsgenootjes kan spelen. De inschrijving voor de peuterspeelzaal is gedaan. De ouders beschikken nauwelijks over een netwerk van familie, vrienden of kennissen en het ouderschap is vers en nieuw.

De vader van de kinderen werkt fulltime, de moeder is overdag thuis en werkt s’ avonds parttime. I.v.m. de eigen chronische beperking PTTS (posttraumatische stress syndroom) van de moeder, is haar energieniveau regelmatig laag. De moeder van de kinderen ontvangt ambulante begeleiding voor de opvoeding, maar ook voor begeleiding zichzelf. De begeleiding voor de moeder ligt nu stil, omdat er geen opvang is voor de kinderen.

Een kinderdagverblijf is overwogen, maar kunnen de ouders niet bekostigen, ook niet met een toeslag of een indicatie van het WMO.

Om op te laden en de opvoeding van de kinderen positief te blijven benaderen zoeken de ouders voor beide zonen een warm steungezin.

De oudste zoon is een vrolijk, blij mannetje die zelfstandig loopt, gek is op auto’s, vormenstoof en samen spelen. Beide hebben een slaapje, jongste soms twee slaapjes. De jongste zoon ontwikkeld zich prima, slaapt, eet en drinkt goed.

(meer…)

Gezellige steungezinnen gezocht voor (een van) 2 broertjes in IJmuiden

Voor een ondernemend 5-jarig jongetje en zijn nieuwsgierige broertje van 1 jaar is Buurtgezinnen op zoek naar meer praktische steun voor hun ouders in de (buurt van) Rivierenbuurt in IJmuiden. De vader en moeder van de jongens hebben met de komst van hun 2e kindje, door zorgen rondom zijn gezondheid, overbelasting ervaren.

Helaas wonen naaste familie en vrienden van het jonge gezin in het zuiden van het land en kunnen niet alle steun bieden, dat het jonge gezin nodig heeft. De vader en moeder willen graag meer mensen in de buurt leren kennen. De jonge ouders zoeken praktische hulp met het opvoeden van hun jongens.

Woont jullie gastvrije, gezellige gezin in de buurt van Rivierenbuurt in IJmuiden met of zonder kinderen? En willen jullie iets voor hen betekenen? Dan horen we graag van j(ulli)e om binnenkort kennis te maken!

(meer…)

Vader uit Heemskerk zoekt MET SPOED ondersteuning voor zijn twee 4-jarige jongens

Deze tweeling is prematuur geboren en dat was een zware periode voor ouders.

De zonen zijn na de zomervakantie gestart op de basisschool in Heemskerk, een nieuwe fase in hun leven is gestart en het gaat erg goed met hen.

De ouders zijn in 2019 verhuisd en nog niet lang woonachtig in hun nieuwe huis. Hun netwerk is er niet of nauwelijks.

Gesteld kon worden, dat de moeder van de zonen ernstig overbelast is geraakt door alle veranderingen. Uiteindelijk hebben de ouders besloten uit elkaar te gaan. Sinds eind 2019, draagt de vader van de jongens de volledige zorg op zich, naast zijn fulltime baan. De zonen gaan naar de voorschoolse opvang en naar de naschoolse opvang.

(meer…)

Wil je een broer (10) en/of zijn zusje (8) in regio IJmond blij maken?

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een alleenstaande moeder met een zoon (bijna 10) en dochter (8). De bezorgde moeder heeft bij de geboorte van haar dochter te horen gekregen dat haar kindje een zeldzame neurologische aandoening heeft. Wat betekent dat het meisje een (mentale & fysieke) ontwikkelingsachterstand heeft. Het opvoeden van de 2 kinderen geeft de moeder regelmatig grote zorgen, ook in de omgang met mensen, die onbekend zijn met de zeldzame aandoening van haar dochter. Ze wil zó graag begripvolle, belangstellende gezinnen ontmoeten in regio IJmond, die oprechte interesse hebben om elkaar te leren kennen.

(meer…)

Voor ondernemend meisje (1,5 jaar) begripvolle buurtgezinnen gezocht

Voor een vrolijk, nieuwsgierig meisje (1,5) zoeken we lieve, gezellige, begripvolle Nederlandse gezinnen in de buurt van De Radarstaat in IJmuiden. Het meisje is een van de dochters van naar Nederland gevluchte ouders, waarvan de vader een opleiding tot elektricien volgt en houdt van muziek maken op zijn keyboard en gitaar. De moeder wil in de nabije toekomst een opleiding volgen om in de ouderenzorg te kunnen werken en houdt van lezen en films kijken.

De peuter houdt van tekenen en naar de speeltuin gaan. Het gezin houdt van buiten zijn. Helaas kennen ze (nog) niet veel Nederlandse gezinnen in hun buurt. En dat is wat ze wel graag willen! Omdat je als jong gezin wel een netwerk nodig hebt. Voor kinderen is het belangrijk om te spelen met andere kinderen en de ouders kunnen soms wel (praktische) hulp gebruiken met opvoeden of een luisterend oor. De vader en moeder willen meer Nederlands spreken en oefenen, want dat helpt ook met het vinden van werk!

(meer…)

Speelmaatje(s) gezocht voor meisje van 3 en broertje van bijna 2 uit Heemskerk

Voor een meisje uit Heemskerk van ruim 3 jaar en haar broertje van bijna twee jaar oud, zoekt Buurtgezinnen een stabiel en warm steungezin in Heemskerk of Beverwijk.

Voor de alleenstaande moeder van deze kinderen, is het heel pittig om alles thuis en met de kinderen in goede banen te lijden. Bij de moeder van de kinderen is sprake van overbelasting.

Gezocht wordt naar een steungezin waar deze kinderen eens per week een dagdeel kunnen spelen. Beide kinderen zijn gek op dieren; honden, katten, Peppa big, Pieter Konijn en unicorn’s zijn favoriet bij zowel het meisje als de jongen. De jongen doet ochtends nog een slaapje.

(meer…)

Dierenliefhebbers gezocht voor jongen van 6 jaar uit Heemskerk

Voor een jongen van 6 jaar uit Heemskerk is Buurtgezinnen op zoek naar een leuk steungezin waar hij 1 maal per week een middag kan spelen vanuit school, of in het weekend.

Voor zijn jongere zus en broertje wordt een ander steungezin gezocht.

Voor de alleenstaande moeder van deze jongen, is het heel pittig om alles thuis en met de kinderen in goede banen te lijden. Bij de moeder van de kinderen is sprake van overbelasting, een steungezin waar deze jongen kan spelen is heel erg welkom!

(meer…)

Steungezin gezocht voor moeder met zoontje van (bijna) 1 jaar uit Beverwijk

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt een betrokken en warm gezin uit Beverwijk voor een moeder met een zoontje van bijna 1 jaar (Arabisch en/of Nederlands). Voor haar dochter van bijna 6 wordt een ander steungezin gezocht.

De moeder en de kinderen hebben dit jaar een verdrietige scheiding te verwerken gekregen. Door de scheiding is een groot deel van het netwerk van de moeder komen weg te vallen. Buren en ouders van school zijn weinig tot niet betrokken bij het gezin.

Voor deze alleenstaande moeder is het best pittig om alle ballen in de lucht te houden, er is sprake van overbelasting.

(meer…)

Speelmaatje gezocht voor meisje van bijna 6 uit Beverwijk

Buurtgezinnen zoekt een betrokken en warm gezin uit Beverwijk voor een lief meisje van bijna 6 jaar (Arabisch en/of Nederlands).

Voor haar broertje van bijna 1 jaar wordt een ander steungezin gezocht.

De moeder en de kinderen hebben dit jaar een verdrietige scheiding te verwerken gekregen. Door de scheiding is een groot deel van het netwerk van de moeder komen weg te vallen. Buren en ouders van school zijn weinig tot niet betrokken bij het gezin.

Voor deze alleenstaande moeder is het best pittig om alle ballen in de lucht te houden, er is sprake van overbelasting.

(meer…)

Bij welk liefdevolle gezin is een rustig 3-jarig jongetje welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen in regio IJmond is voor een peuter op zoek naar liefdevolle, gezellige gezinnen. Het sensitieve jongetje (3) houdt van puzzelen, plaatjes in boekjes bekijken, spelen met autootjes en speelgoeddiertjes, met name van de boerderij of dinosauriërs.

De moeder heeft enige tijd geleden, heel plotseling na een kort ziekbed, haar moeder verloren én afgelopen jaar haar beide oma’s. Een groot verlies van naasten, die een belangrijke rol speelden in de levens van de moeder en zoon. In de buurt zijn er helaas geen andere familieleden of vrienden om op terug te vallen. De overbelaste moeder wil graag haar netwerk en dat van haar gevoelige kind vergroten en kwam via de peuterspeelzaal met Buurtgezinnen in contact.

(meer…)

Steungezin gezocht voor 7-jarig levenslustig meisje uit IJmuiden!

Buurtgezinnen.nl zoekt op zeer korte termijn een betrokken, ondernemend gezin voor een energiek meisje van 7 jaar en haar chronisch zieke moeder. De moeder en het meisje hebben een zeer recente, verdrietige scheiding te verwerken. Dat de moeder (en haar dochter) momenteel enorm overbelast, naast de chronische ziekte waar de moeder mee kampt. Er is een groot deel van het netwerk van de moeder komen weg te vallen door de echtscheiding. De moeder en haar dochter ervaren momenteel teveel spanning en verdriet, wat hun relatie niet ten goede komt.

(meer…)

Vriendelijke gezinnen gezocht voor 2 ondernemende jongens (5 en 1,5) uit Velsen-Noord!

Voor een overbelaste moeder, een bezorgde vader en hun nieuwsgierige 1,5 en vrolijke 5-jarige zoons uit Velsen-Noord zoekt Buurtgezinnen.nl contact met liefdevolle, betrokken gezinnen in de buurt om maatwerk afspraken voor gezelligheid en ondersteuning te kunnen maken.

De oudste zoon speelt graag buiten, weer of geen weer en hij zit sinds kort op voetbal. De jongste is een échte ‘handenbinder’ voor de moeder, hij is erg nieuwsgierig en ondernemend wat veel oplettendheid, dus aandacht en energie, van de moeder vergt. En haar momenten uitput.

(meer…)

Vismaatje gezocht om ook gezellig mee te kletsen, voor jongen (8) in Velserbroek!

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl heeft de aanmelding gekregen van een alleenstaande moeder en haar zoon uit Velserbroek, die graag spoedig kennis maken met een gezellig, liefdevol steungezin in de buurt. De moeder is van Franse afkomst en 10 jaar geleden elders in Nederland komen wonen. De moeder spreekt goed Nederlands en is in Haarlem voltijds werkzaam. Velserbroek leek haar een prettige omgeving voor haar zoon om op te groeien, daarom zijn zij 3 jaar geleden hierheen verhuisd.

(meer…)

Avontuurlijk steungezin gezocht voor energieke kleuter in IJmuiden (Bomenbuurt)!

Voor een enthousiaste, ondernemende jongen van 4 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl een sportief, begripvol gezin, dat het leuk vindt om er met hem bijvoorbeeld op uit te gaan. De moeder heeft enige tijd haar geluk in het buitenland beproefd. Helaas heeft dat niet uitgepakt zoals ze had gewild en is ze weer naar Nederland teruggekeerd. Het jonge gezin woont sinds terugkomst, afgelopen jaar, bij de ouders van de moeder op zolder. Dit is weliswaar heel liefdevol, echter verre van ideaal en daarom is de moeder naarstig op zoek naar eigen woonruimte.

(meer…)

Recent in IJmuiden woonachtig gezin met 7-jarige zoon zoekt steungezin!

Dit keer zoekt Buurtgezinnen.nl een betrokken, liefdevolle gezin voor een jongen van 7 jaar en zijn alleenstaande moeder. Zij zijn uit het Noorden van Noord-Holland naar de Rivierenbuurt in IJmuiden verhuisd in juni van dit jaar. De zoon is afgelopen maand met school in IJmuiden begonnen. De moeder en zoon kennen nog niet veel mensen in IJmuiden en komen dan ook graag in contact met gezinnen uit (de buurt van) de Rivierenbuurt.

De jongen en zijn moeder zijn ondernemend, spontaan en creatief. Helaas woont familie en vrienden ver weg en willen zij een goed bestaan opbouwen in IJmuiden. De moeder kende Buurtgezinnen.nl al in haar vorige woonplaats en zo zijn haar gegevens mee verhuisd naar Buurtgezinnen.nl in regio IJmond. Door de verhuizing en doordat zij in IJmuiden (nog) niet heel bekend zijn, hebben zij een tè klein netwerk in de buurt, waar de moeder beroep op kan doen.

(meer…)

Alleenstaande moeder zoekt voor haar dochters (5 en 3 jaar) een tweede thuis

De moeder van de meiden is op minderjarige leeftijd als Vluchteling (AMA) naar Nederland gekomen en heeft al haar familie en vrienden achtergelaten.

Ze heeft drie kinderen, twee dochters van 5 en 3 jaar waar zij een tweede thuis voor zoekt. De meiden hebben ook nog een broertje van een paar maanden oud. De vader van de drie kinderen werkt en woont buiten de IJmond en komt soms het weekend naar Heemskerk.

De moeder woont al lange tijd met z’n vieren in een twee kamerflat in Heemskerk. Hierdoor kreeg niemand in het gezin echt rust. Sinds kort heeft de moeder urgentie gekregen van de gemeente voor een andere woning, echter is er nog geen zicht op een woning. De moeder zal hopelijk binnen een half jaar verhuizen.

(meer…)

Gezocht: steungezin voor een jongen van 8 jaar uit Beverwijk

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een fijn steungezin voor een enthousiaste, open jongen van 8 jaar. De jongen heeft een broer van (bijna) 11 jaar, daar wordt een ander steungezin voor gezocht. Het samen spelen tussen beide gaat nl. moeizaam.

De jongen van 8 jaar is een ‘bezige bij’, is gek op het doen van spelletjes, stoeien, trampoline springen en televisie kijken. Een-op-een aandacht, structuur en voorspelbaarheid is voor hem is voor hem belangrijk. De jongen is gevoelig.  Daarom is een steungezin, in huiselijke sfeer belangrijk.

(meer…)

Tips in regio IJmond

Centrum voor jeugd en gezin

Opvoeden en opgroeien: het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen heeft er wel eens vragen over. Dit kunnen heel kleine of eenvoudige vragen zijn, maar soms zijn er moeilijkheden waar je met elkaar niet uit komt en waar je graag met iemand anders over wilt praten.

Je kunt terecht bij de medewerkers van het Informatie- & Adviesteam, zij zijn het eerste aanspreekpunt en denken graag met je mee. Samen met jou gaan ze op zoek naar een oplossing die bij je past. Zowel voor kinderen, jongeren, ouders, opvoeders als professionals.

Meer info: website