Regio IJmond2019-10-28T16:04:24+01:00

Gestart: oktober 2018

Coördinator Velsen:
Barbara van der Meij de Bie

Bereikbaar via: 06-15647823 of barbara@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator Beverwijk en Heemskerk:
Ingeborgh Olij-Frima

Bereikbaar via: 06-11017207 of ingeborgh@buurtgezinnen.nl

Interview

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in regio IJmond

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de regio IJmond steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via voor Velsen barbara@buurtgezinnen.nl of voor Beverwijk en Heemskerk ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Blij ei (4) uit Velserbroek zoekt ondernemende grootouders!

Voor een vrolijke kleuter, die met zijn vader en moeder in Velserbroek woont, komt Buurtgezinnen graag in contact met liefdevolle, betrokken gezinnen ter ondersteuning en gezelligheid. De moeder heeft verdrietige verliezen te verwerken gehad. In haar eigen jeugd heeft ze haar vader verloren en recent haar peetvader, die een belangrijke (vervangende) rol in haar (gezins)leven had. De ouders van de vader wonen erg ver weg. Hij is 4 jaar geleden voor ‘deze liefde uit Velserbroek’ in het dorp komen wonen.

De vader en moeder werken beiden en het jonge gezin mist grootouders in hun leven. Ze gunnen hun zoon een opa en/of oma in de buurt. Zeker nu er ook een babyzusje op komst is, kan het zich uitbreidende gezin allerhande (kleine) steuntjes in de rug, van een oudere generatie (ook om van te leren) uit de naaste omgeving écht gebruiken.

Zijn ouders omschrijven hun zoon als blij ei. Hij is snel enthousiast, niet verlegen, leergierig en speelt graag buiten. Hij luistert goed. Deze actieve kleuter vindt het leuk om naar het bos of speeltuin meegenomen te worden én speelt graag (samen) spelletjes op de computer. Thuis heeft hij een Nintendo.

Dus…ken/ben jij een opgewekte opa, een zorgzame oma of ben jij met jouw gezellige gezin geïnteresseerd geraakt in Buurtgezinnen? Heb je ideeën? Neem gerust contact op!

(meer…)

Wie wil SPOEDIG voor deze schattige peuter (3) het verschil maken?

Beide ouders van dit meisje werken en delen de zorg voor hun 2 kleine kinderen. Het gezin woont in Zeewijk, IJmuiden en ondervindt al enige tijd overbelasting door de beperkingen van de oudste (4).

Tot voor kort probeerden de ouders het gezin met man en macht bijeen te houden. Helaas hebben de vader en de moeder recent besloten te scheiden. Ze hebben meer dan ooit steun uit de buurt nodig voor de opvang van hun 3-jarige dochtertje, liefst zo dichtbij mogelijk. Het oudste kind van dit gezin gaat naar een medisch kinderdagverblijf.

Het zou zo fijn zijn als hun jongste, vrolijke kind SPOEDIG bij een leuk, begripvol Buurtgezin terecht kan, om daar zorgeloos te spelen en de wereld verder te ontdekken!

(meer…)

Peuter van 2 uit IJmuiden zoekt OP KORTE TERMIJN steungezin

Voor een meisje van 2 jaar is Buurtgezinnen op zoek naar een liefdevol, behulpzaam steungezin. Deze wilskrachtige peuter heeft een broer van 5 jaar, waar gezondheidsproblemen spelen. Hun overbelaste moeder draagt alleen zorg voor haar 2 kinderen. Er wonen helaas geen familie of vrienden in de buurt. De moeder geeft aan ‘gewoon maar door te gaan’ en heeft door alle zorg weinig contact met de naaste omgeving. Terwijl ze steun uit de buurt nu wel écht kunnen gebruiken. Buurtgezinnen komt dit keer graag in contact met liefdevolle, betrokken gezinnen in de omgeving van Verzetsheldenbuurt, IJmuiden voor deze ondernemende peuter.

Het meisje speelt graag in een speeltuintje, daar is ze altijd helemaal blij. Ook vindt ze het leuk om (samen) met duplo te spelen en houdt ze van tekenen. Ze is echt helemaal gek op haar poppen. Thuis heeft ze 2 poppen, buggy’s, een poppenbedje en alles erop en eraan. Haar moeder geeft aan dat ze snel tevreden is.

(meer…)

1,5 jaar, corona-tijd én je ouders blijken beiden chronisch ziek…

In Velsen-Noord woont een meisje van 1,5 jaar waar Buurtgezinnen een liefdevol, behulpzaam steungezin voor zoekt. Uit onderzoek is gebleken dat de moeder sinds enige tijd kampt met MS. Wat een erg verdrietige diagnose is en haar energieniveau aantast. Wat bijzonder onprettig is met een dreumes, die klaar staat om de wereld te verkennen. Gelukkig hebben de moeder en de vader een enorm positieve mindset, voelen zich erg gelukkig met hun dochtertje én elkaar.

Recent is er ook de klap bovenop gekomen dat de vader, kort voor het Corona-virus uitbrak, door een neurologische aandoening ziek thuis is komen te zitten. Hij is in een rolstoel terechtgekomen. Door de uitbraak van het virus moet hij wachten om te revalideren. Er zijn helaas geen familieleden in de buurt en ook naaste buren zijn niet in staat dit jonge, onfortuinlijke gezin structureel te helpen.

Het pientere meisje ontwikkelt zich goed, ze kan spelletjes spelen en puzzeltjes oplossen die voor 2-jarigen zijn. Ze houdt van (samen) boekjes lezen, helpt graag mee met van alles en haar ouders omschrijven haar als ondernemend. En zijn bang dat ze sociale achterstanden opbouwt, als ze hun netwerk niet uitbreiden. Hoe fijn zou het zijn als we voor haar spoedig een leuk, lief, ondernemend Buurtgezin weten te vinden, dat haar helpt de wereld te ontdekken!

(meer…)

Vrolijk steungezin gezocht voor handenbindertje (1) in IJmuiden (Bomenbuurt)!

Voor een baby van 1 jaar zoekt Buurtgezinnen een begripvol gezin, dat het leuk vindt om een zeer ondernemende baby op te vangen. Hij vindt het fijn om naar buiten te gaan en te (oefenen met) rennen. De moeder geeft aan dat haar babyzoon alles pakt wat ie pakken kan, overal op klimt (bank, tafel, stoel, vensterbank) en het erg leuk vindt om lades of kasten open te doen en al dan niet leeg te halen. De babyspeeltuin naast de basisschool van zijn broer (5) is bijvoorbeeld ideaal voor hem om te spelen. Maar in z’n buggy vermaakt hij zich ook. Andere kinderen vindt dit ‘handenbindertje’ ook interessant, net als huisdieren.

De moeder omschrijft haar gezin als een gezellig, chaotisch jongensgezin, want ze heeft ook een zoon van 5 jaar. De jongens zijn ondernemend, spontaan en energiek. Alhoewel de ouders van de moeder als liefdevolle opa en oma van grote steun willen zijn, werken zij ook nog en kan de moeder weinig tot nooit tijd voor zichzelf krijgen. Wat wel écht hoognodig is, om even een keer bij te tanken. Zijn broer van 5 jaar gaat sinds enige tijd naar een fijn steungezin. We zoeken nu een steungezin erbij om de moeder af en toe de gelegenheid te geven om deze kleine ‘handenbinder’ uit handen te geven. De moeder kent (nog) niet veel mensen in IJmuiden en komt dan ook graag in contact met behulpzame, vriendelijke, gezellige mensen in de omgeving van de Bomenbuurt.

Welk begripvolle, avontuurlijke gezin kan iets voor deze baby en zijn moeder betekenen? Laat dan graag van j(ulli)e horen! We kijken uit naar de aanmelding van je gezin, zodat we binnenkort mogen kennismaken!

(meer…)

Broer (7) en zusje (5) in IJmuiden zoeken naarstig steungezinnen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Graag komt Buurtgezinnen in contact met liefdevolle, betrokken gezinnen in de omgeving van Natuurkundigenbuurt in IJmuiden. Een overbelaste, alleenstaande, werkende moeder (beroep in de zorg) voelt al enige tijd dat de opvoedtaken, die zij alleen draagt, rondom haar kinderen haar teveel is. Ze geeft aan het erg lastig te vinden om hulp te vragen, maar heeft in deze ongekende corona-tijd tóch aan de bel getrokken bij Buurtgezinnen. Ze hoopt betrouwbare, vriendelijke ondersteuning in de opvoeding van haar zoon en dochter te vinden. De gezinnen die ze in haar omgeving kent, ervaren ook overbelasting en daar kan zij niets van verwachten. Terwijl het gezin verschillende (kleine) steun(tjes) in de rug, uit de naaste omgeving écht nodig heeft.

De jongen speelt graag buiten en is gek op z’n PlayStation. Zijn zusje houdt ook van buiten spelen knutselen, met playmobil, poppen of barbies spelen. Van koekjes/cakejes bakken. En ze is dol op paardjes, ze heeft 2 verzorgpony’s.

Wie wil helpen deze kinderen en hun moeder een beetje op te vrolijken? Ben of ken jij een vlot, betrouwbaar, leuk gezin? Ben jij met jouw gezellige gezin geïnteresseerd geraakt in Buurtgezinnen? Neem contact met ons op! Wil je dit gezin leren kennen? Dan horen we het graag!

(meer…)

8 maanden oud en je moeder is eenzaam, wie helpt?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Dit keer komen we graag in contact met liefdevolle, betrokken gezinnen in de buurt van Zeewijk, IJmuiden. Een alleenstaande moeder is recentelijk hier komen wonen met haar 8 maanden oude baby. Zij zoeken ondersteuning, aanspraak en liefst ook wat gezelligheid. De moeder draagt alleen zorg voor haar zoontje en zou dolgraag vragen of onzekerheden over zijn opgroeien willen delen met iemand, die oprecht betrokken is. Ze heeft helaas geen bekenden in de buurt wonen. Zij heeft door overbelasting weinig contact met de naaste omgeving, tot nu toe. De moeder geeft ook aan het eerlijk gezegd zelf lastig te vinden om hulp te vragen. Terwijl deze moeder met haar babyzoon allerhande (kleine) steuntjes in de rug uit de naaste omgeving écht kunnen gebruiken.

Dus…ken jij een leuk gezin of ben jij met jouw gezellige gezin geïnteresseerd geraakt in Buurtgezinnen? Neem contact met ons op! Wil je dit gezin leren kennen? Dan horen we het graag!

(meer…)

Moeder zoekt voor haar tweeling (7 jaar) uit Beverwijk warme steunouders

Buurtgezinnen is door een moeder uit Beverwijk om hulp gevraagd. Naast deze tweeling heeft zij nog een dochter van 4 jaar, voor haar wordt een ander steungezin gezocht.

De  hulp is gevraagd, omdat de moeder van de meisjes in de zorg en werkt en onregelmatige diensten draait. De meisjes gaan naar hun opa als hun moeder ’s avonds moet werken of in het weekend, zij komen graag bij hem. De meisjes gaan regelmatig op bezoek bij hun eigen vader.

De moeder heeft vriendinnen, contact met broers en zussen, maar die hebben allemaal hun eigen banen en gezin. Naast de volledige zorg van de meisjes, heeft de moeder, haar baan en het huishouden.

De veerkracht van de moeder is op dit moment laag, wat maakt, dat zij weinig hersteltijd heeft voor zichzelf en daarnaast weinig tot geen tijd kan besteden (1-op-1 tijd) aan haar dochters, terwijl ze wel van mening is, dat haar meiden dit ontzettend nodig hebben.

Het ene meisje is gek op turnen, houdt van de natuur en is graag buiten, houdt van voetballen, strijkkralen en tekenen. Haar karakter is ‘lekker eigenwijs’, lief en gevoelig.

Het andere meisje is wat stiller en gevoelig. Zij is dol op tekenen, met poppen spelen, haren vlechten en kammen.

(meer…)

Moeder zoekt voor haar dochter (4 ) uit Beverwijk een fijn speelgezin

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor een moeder uit Beverwijk. Naast het meisje van 4 jaar heeft zij ook nog een tweeling, dochters van 7 jaar oud. Voor hen wordt een ander steungezin gezocht.

Er is hulp gevraagd, omdat de moeder van de meisjes in de zorg werkt en onregelmatig diensten draait. Bij avond- en weekenddiensten, zijn de meisjes bij hun opa en daar komen zij graag!

De moeder heeft vriendinnen en contact met broers en zussen, maar die hebben allemaal hun eigen banen en gezin. Naast de volledige zorg van de meisjes, heeft de moeder, haar baan en het huishouden.

De veerkracht van de moeder is op dit moment laag, wat maakt, dat zij weinig hersteltijd heeft voor zichzelf en daarnaast weinig tot geen tijd kan besteden (1-op-1 tijd) aan haar dochters, terwijl zij wel van mening is, dat haar meiden dit ontzettend nodig hebben.

Haar dochter van 4 is gebaat bij een duidelijke omgeving, dan is ze goed corrigeerbaar. Ze is een tikje eigenwijs, lief en gevoelig op z’n tijd.  Dansen en zingen vindt ze erg leuk, dat doet zij de hele dag.

(meer…)

Moeder zoekt voor dochter (13) uit Heemskerk een ‘veilige haven’.

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De ouders van het meisje zijn, toen zij nog jong was, uit elkaar gegaan. De moeder en de dochter wonen al jaren met z’n tweeën in Heemskerk en zijn klein behuisd.

Het samenwonen en leven heeft leuke en gezellige kanten, maar soms ook minder fijne kanten, zeker nu de dochter in de pubertijd is aangekomen. Ze hebben wel vrienden maar zij hebben genoeg aan hun eigen gezinnen en werk. Zij zijn dus voornamelijk op elkaar aangewezen en kunnen zich nauwelijks terug trekken.

De opa en oma van het meisje spelen een belangrijke rol in hun leven, maar worden soms ook ‘overvraagd’ door de thuissituatie.

Het meisje heeft al jaren geen contact met haar eigen vader. Dit heeft zo zijn redenen.

Door bovenstaande situatie, heeft de moeder al jaren de volledige zorg voor haar dochter, naast haar werk. De rek is er op dit moment even uit bij de moeder, zij komt niet meer tot rust en heeft adem nodig.

Het meisje is welbespraakt, heeft manieren en houdt rekening met anderen. Zij heeft een temperamentvol karakter, is heel pienter, creatief en is ook gevoelig. Haar interesses gaan uit naar dansen, zingen, schrijven en tekenen. Taarten bakken? Ja, graag!

(meer…)

Gezocht: Noodsteungezin in Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest of Castricum voor kleuter en baby

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder uit Heemskerk zoekt Buurtgezinnen een steungezin dat in een noodsituatie haar kinderen van 0 en 4 jaar tijdelijk kan opvangen. Deze moeder heeft een chronische longziekte. Normaal gesproken kan zij goed functioneren, maar helaas heeft zij 1 tot 2 maal per jaar de pech dat ze acuut op de Intensive Care moet worden opgenomen. De ervaring leert dat deze opnames meestal voor een paar dagen zijn. Helaas heeft ze geen familie of netwerk in de buurt dat haar kan helpen in dit soort noodsituaties. En dat is natuurlijk heel lastig als je er alleen voor staat als moeder!

Voor dit soort momenten zoeken we een fijne, betrouwbare plek waar de kinderen naar toe kunnen gaan. De kleuter van 4 jaar is een ‘bezig baasje’. Hij is gek op spelen, bewegen en lekker buiten zijn. Hij heeft nog wel wat begeleiding nodig in het samen spelen. Zijn broertje van 9 maanden is een vrolijke baby, die zich prima ontwikkeld en overdag nog slaapjes heeft.

(meer…)

Spoedige steun gezocht voor bezig bijtje van 5!

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is NAARSTIG op zoek naar een betrokken, behulpzaam gezin in Santpoort-Noord voor een ondernemend meisje van 5 jaar en haar alleenstaande, verdrietige moeder. De moeder en het meisje hebben veel meegemaakt en zijn recent naar Santpoort-Noord verhuisd. Zij hebben geen netwerk in de buurt, waar de moeder beroep op kan doen. De moeder voelt zich al enige tijd eenzaam en overbelast. Zij ervaart té lang al erg veel spanning en verdriet, zeker nu ze recentelijk vernomen heeft dat haar moeder ernstig ziek is en ver weg woont.

De moeder en dochter leren graag mensen in de buurt kennen om hulp te mogen vragen of een beroep op te kunnen doen. Ze kunnen elke vorm van hulp, begrip en vriendelijke betrokkenheid hard gebruiken. Net als andere gezinnen, met opgroeiende kinderen, hebben ook deze moeder en haar kleuter behulpzame, hartelijke mensen om zich heen nodig! Het meisje is erg open en sociaal. Het gaat goed op school, ze leert graag. Deze leuke kleuter houdt van buiten spelen, dansen, fietsen of naar de speeltuin gaan en met andere kinderen spelen. Oftewel: Lekker bewegen en bezig zijn! Maar ook kleuren, puzzelen, kleien, met poppen spelen, knutselen of voorlezen vindt ze heerlijk om te doen.

(meer…)

Gezelligheid gezocht voor 6-jarige kletsmajoor!

Een alleenstaande moeder en haar zoon (6) maken graag spoedig kennis met gezellige, begripvolle steungezinnen. De moeder ervaart al enige tijd overbelasting en heeft lichamelijke klachten, zij heeft nauwelijks of geen contacten in de buurt en voelt zich eenzaam. De jongen gaat wel om met kinderen van school, maar heeft geen hechte vriendschappen. Voor de (taal)ontwikkeling van de jongen is het wel goed om met meer mensen in contact te zijn, dan alleen zijn moeder. Er zijn wat (oppervlakkige) contacten in de buurt en op school, maar er is niemand waar de moeder en haar zoon echt hulp aan kunnen vragen. We hopen spoedig te kunnen helpen door hen met een fijn steungezin in de buurt kennis te laten maken.

Om de moeder te ontlasten zou het heel erg fijn zijn als zij en haar zoon liefdevolle, begripvolle mensen leren kennen, waar haar zoon regelmatig mee om kan gaan. De jongen houdt van (voor)lezen, tekenen & met lego bouwen. Buitenspelen, voetballen en fietsen doet hij ook graag.

(meer…)

Bij wie kan deze ‘kersverse grote broer’ (3) binnenkort af en toe spelen?

Voor een 3-jarig jongetje uit de Heidebuurt in IJmuiden zoeken we dit keer een behulpzaam, gezellig steungezin. Zijn vader en moeder zijn 2 jaar geleden in IJmuiden komen wonen, vanuit Amsterdam. De vader werkt fulltime en de moeder wil ook weer na haar zwangerschapsverlof aan het werk. Ze hebben eind februari een dochter gekregen. Het jonge gezin wil erg graag voor hun opgroeiende zoon, dochter en henzelf meer sociale contacten opdoen. De ouders hadden goed contact met naaste buren, die helaas zeer recent zijn verhuisd. Ze hebben geen familie of vrienden in de buurt om op terug te kunnen vallen.

Het peutertje houdt van (voor)lezen en puzzelen en vindt het bijvoorbeeld leuk om meegenomen te worden naar de bibliotheek. Binnen- en buitenspeeltuinen of de kinderboerderij zijn zeker ook aan hem besteed. Een balletje trappen (samen) vindt hij zeker ook een leuke bezigheid.

(meer…)

Voor 6-jarige ‘grappenmaakster’ PER DIRECT steun gezocht!

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

PER DIRECT is Buurtgezinnen op zoek naar een betrokken, behulpzaam gezin voor een vrolijk meisje van 6 jaar en haar alleenstaande, chronisch zieke moeder. De moeder en het meisje hebben veel meegemaakt en zijn door omstandigheden recent naar de Zeeheldenbuurt in IJmuiden verhuisd. Zij zijn hierdoor een belangrijk netwerk in de buurt kwijtgeraakt, waar de moeder voorheen beroep op kon doen. De moeder (en haar dochter) zijn momenteel enorm overbelast. De moeder ervaart teveel spanning en verdriet, wat haar gezondheid én haar relatie met haar dochter geen goed doet.

De moeder en dochter kennen de mensen in de buurt (nog) niet goed genoeg om hulp te durven vragen of een beroep op te kunnen doen. Ze kunnen momenteel elke vorm van hulp, begrip en vriendelijke betrokkenheid hard gebruiken en hebben net als andere gezinnen behulpzame, hartelijke mensen om zich heen nodig! Het meisje is erg sociaal en houdt van gezellig kletsen en grapjes maken, is gek op dieren en houdt van buiten spelen met andere kinderen.

(meer…)

Wie wil deze opgetogen meid leren kennen?

Voor een 14-jarig meisje dat sinds kort (december 2019) in IJmuiden woont, zoeken we een behulpzaam steungezin. De vader van het meisje is enige tijd geleden overleden en sindsdien staat de moeder er alleen voor. Haar dochter heeft een verstandelijke beperking en deelt haar grote liefde voor paarden, ze hebben vroeger dagelijks gereden. Het meisje kan dus goed paardrijden en heel goed met haar lievelingsdieren over weg. Ideaal zou een gezin zijn, waar iemand van de gezinsleden deze voorliefde voor het edele dier deelt, maar het hoeft niet. Het meisje houdt ook van helpen met koken of andere gewone alledaagse dingen, waar ze dan gezellig aan mee mag doen.

De moeder wil voor haar beperkte opgroeiende dochter de wereld wat groter maken en graag prettige, begripvolle sociale contacten opdoen. De moeder heeft geen familie of vrienden in de buurt wonen om op terug te vallen en heeft ook weleens wat ruimte voor zichzelf nodig. We maken graag kennis met een steungezin waar het meisje na verloop van tijd ook eens in de maand mag logeren.

(meer…)

Wie wil leuk met een ondernemende 7-jarige jongen optrekken?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jongen van 7 jaar en zijn alleenstaande moeder zoekt Buurtgezinnen betrokken, liefdevolle buurtgenoten. Zij zijn uit een andere plaats in Noord-Holland naar de Rivierenbuurt in IJmuiden verhuisd vorig jaar zomer. De moeder en haar zoon zijn ondernemend, spontaan en creatief. Door de verhuizing zijn zij (nog) niet heel bekend en hebben een tè klein netwerk in de buurt, waar de moeder beroep op kan doen. Wat ze momenteel hard nodig hebben: behulpzame, vriendelijke, gezellige mensen om zich heen!

De moeder mist opa (haar vader) erg, hij was een belangrijk figuur, zeker ook voor haar zoon. Ze zou graag een (ouder) mannelijk rolmodel vinden voor de jongen. Om hem bijvoorbeeld spelenderwijs te helpen met leren sleutelen en knutselen. Zij leren dan ook graag oudere geïnteresseerden kennen, die zich aangesproken voelen. De moeder wil graag voor haar zoon gezellige, geduldige, leuke omgang vinden.

(meer…)

Knuffelgezin gezocht voor meisje (2 jaar) uit Heemskerk

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Deze moeder heeft haar werk, drie jonge kinderen en een man met een baan waarbij hij met enige regelmaat langere tijd van huis is. Het betreft een druk en dynamisch gezin waarbij de ouders soms ‘handen te kort komen’, waardoor de kinderen niet de wenselijke aandacht krijgen.

De opvoeding en het huishouden komen voor een groot deel op de moeder neer en daardoor heeft ze weinig tot geen tijd. Het gezin heeft een beperkt netwerk om zich heen, daarom zoeken we een fijn steungezin voor de dochter van 2 jaar. Een tweede vertrouwde omgeving waar zij een dag(deel) in de week mag zijn, een plek waar hij zich thuis voelt en waar zij de ruimte en aandacht krijgt om zich te ontwikkelen en te spelen.

De dochter gaat medio maart 2020 drie dagdelen naar de peuterspeelzaal (maandag, dinsdag en -donderdagochtend). Zij is gek op knuffelen, wandelen, kleuren, spelen met poppen, is rustig en lief van karakter en niet te vergeten, is gek op samen buiten spelen.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor jongen van bijna 4 uit Heemskerk

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Deze moeder heeft haar werk, drie jonge kinderen en een man met een baan waarbij hij met enige regelmaat langere tijd van huis is. Het betreft een druk en dynamisch gezin waarbij de ouders soms ‘handen te kort komen’, waardoor de kinderen niet de wenselijke aandacht krijgen.

De opvoeding en het huishouden komen voor een groot deel op de moeder neer en daardoor heeft ze weinig tot geen tijd. Het gezin heeft een beperkt netwerk om zich heen, daarom zoeken we een fijn steungezin voor de zoon van 3,5 jaar. Een tweede vertrouwde omgeving waar hij een dag(deel) in de week mag zijn, een plek waar hij zich thuis voelt en waar hij de ruimte en aandacht krijgt om zich te ontwikkelen en te spelen.

De zoon van bijna vier gaat twee ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal (dinsdag en -donderdagochtend). Hij is gek op het spelen met auto’s, knutselen, heel behulpzaam, sociaal en lief.

(meer…)

Huiswerkbegeleiding gezocht voor jongen van 7 jaar uit Heemskerk

Al eerder zochten we voor deze Chinese jongen een steungezin. Dit lukte en kon hij van maart t/m november 2019 spelen met de zoon en dochter van het steungezin. De moeder van het steungezin kreeg een andere baan en hierdoor is de koppeling verbroken en kon de jongen niet meer komen spelen in een vaste, duurzame frequentie.

Vanuit signalen van zijn school, vanuit de ouders en het steungezin blijkt dat de jongen hulp en ondersteuning bij de Nederlandse taal kan gebruiken. Dit kunnen zijn ouders hem niet bieden. De ouders van de jongen wonen al een aantal jaren in Nederland en spreken goed Nederlands. Om hun zoon te helpen met huiswerk is echter een ander verhaal.

De jongen is in Nederland geboren, hij verstaat en begrijpt de Nederlandse taal goed. Samen spelen en delen gaat prima. Spreken is soms nog moeilijk voor hem, ook omdat hij tweetalig is opgevoed.

De jongen is een open, vrolijk, lief en een actief kind. De jongen heeft als hobby’s: spelen met andere kinderen, buiten spelen in de speeltuin, fietsen en al het andere dat jongens leuk vinden om te ondernemen.

(meer…)

Tips in regio IJmond

Centrum voor jeugd en gezin

Opvoeden en opgroeien: het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen heeft er wel eens vragen over. Dit kunnen heel kleine of eenvoudige vragen zijn, maar soms zijn er moeilijkheden waar je met elkaar niet uit komt en waar je graag met iemand anders over wilt praten.

Je kunt terecht bij de medewerkers van het Informatie- & Adviesteam, zij zijn het eerste aanspreekpunt en denken graag met je mee. Samen met jou gaan ze op zoek naar een oplossing die bij je past. Zowel voor kinderen, jongeren, ouders, opvoeders als professionals.

Meer info: website