Regio IJmond2019-10-28T16:04:24+01:00

Gestart: oktober 2018

Coördinator Velsen:
Barbara van der Meij de Bie

Bereikbaar via: 06-15647823 of barbara@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator Beverwijk en Heemskerk:
Ingeborgh Olij-Frima

Bereikbaar via: 06-11017207 of ingeborgh@buurtgezinnen.nl

Interview

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in regio IJmond

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de regio IJmond steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via voor Velsen barbara@buurtgezinnen.nl of voor Beverwijk en Heemskerk ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Steungezin gezocht voor 7-jarig levenslustig meisje uit IJmuiden!

Buurtgezinnen.nl zoekt op zeer korte termijn een betrokken, ondernemend gezin voor een energiek meisje van 7 jaar en haar chronisch zieke moeder. De moeder en het meisje hebben een zeer recente, verdrietige scheiding te verwerken. Dat de moeder (en haar dochter) momenteel enorm overbelast, naast de chronische ziekte waar de moeder mee kampt. Er is een groot deel van het netwerk van de moeder komen weg te vallen door de echtscheiding. De moeder en haar dochter ervaren momenteel teveel spanning en verdriet, wat hun relatie niet ten goede komt.

(meer…)

Vriendelijke gezinnen gezocht voor 2 ondernemende jongens (5 en 1,5) uit Velsen-Noord!

Voor een overbelaste moeder, een bezorgde vader en hun nieuwsgierige 1,5 en vrolijke 5-jarige zoons uit Velsen-Noord zoekt Buurtgezinnen.nl contact met liefdevolle, betrokken gezinnen in de buurt om maatwerk afspraken voor gezelligheid en ondersteuning te kunnen maken.

De oudste zoon speelt graag buiten, weer of geen weer en hij zit sinds kort op voetbal. De jongste is een échte ‘handenbinder’ voor de moeder, hij is erg nieuwsgierig en ondernemend wat veel oplettendheid, dus aandacht en energie, van de moeder vergt. En haar momenten uitput.

(meer…)

Behulpzame steungezinnen gezocht voor 2 broertjes in IJmuiden

Voor de ouders van een ondernemend 5-jarig jongetje en zijn nieuwsgierige broertje van 1 jaar is Buurtgezinnen.nl op zoek naar meer praktische steun in de (buurt van) Rivierenbuurt in IJmuiden. De vader en de moeder van de jongens voelden zich al enige tijd overbelast, sinds de komst van hun 2e kindje.

De ouders zijn met hun zorgen rondom hun baby’s gezondheid via het consultatiebureau met Buurtgezinnen.nl in aanraking gekomen. Het overbelaste gezin is 9 maanden geleden in contact gebracht met een steungezin in ons bestand dat ‘al klaarstond’ en direct wekelijks wilde en kon helpen. De vader voelde zich door de wekelijkse steun steeds beter en is sinds de zomer weer voltijds aan het werk gegaan. Helaas kan het steungezin niet wekelijks blijven helpen en heeft het jonge gezin wel nog wekelijks steun nodig.

(meer…)

Vismaatje gezocht om ook gezellig mee te kletsen, voor jongen (8) in Velserbroek!

Buurtgezinnen.nl heeft de aanmelding gekregen van een alleenstaande moeder en haar zoon uit Velserbroek, die graag spoedig kennis maken met een gezellig, liefdevol steungezin in de buurt. De moeder is van Franse afkomst en 10 jaar geleden elders in Nederland komen wonen. De moeder spreekt goed Nederlands en is in Haarlem voltijds werkzaam. Velserbroek leek haar een prettige omgeving voor haar zoon om op te groeien, daarom zijn zij 3 jaar geleden hierheen verhuisd.

(meer…)

Avontuurlijk steungezin gezocht voor energieke kleuter in IJmuiden (Bomenbuurt)!

Voor een enthousiaste, ondernemende jongen van 4 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl een sportief, begripvol gezin, dat het leuk vindt om er met hem bijvoorbeeld op uit te gaan. De moeder heeft enige tijd haar geluk in het buitenland beproefd. Helaas heeft dat niet uitgepakt zoals ze had gewild en is ze weer naar Nederland teruggekeerd. Het jonge gezin woont sinds terugkomst, afgelopen jaar, bij de ouders van de moeder op zolder. Dit is weliswaar heel liefdevol, echter verre van ideaal en daarom is de moeder naarstig op zoek naar eigen woonruimte.

(meer…)

Recent in IJmuiden woonachtig gezin met 7-jarige zoon zoekt steungezin!

Dit keer zoekt Buurtgezinnen.nl een betrokken, liefdevolle gezin voor een jongen van 7 jaar en zijn alleenstaande moeder. Zij zijn uit het Noorden van Noord-Holland naar de Rivierenbuurt in IJmuiden verhuisd in juni van dit jaar. De zoon is afgelopen maand met school in IJmuiden begonnen. De moeder en zoon kennen nog niet veel mensen in IJmuiden en komen dan ook graag in contact met gezinnen uit (de buurt van) de Rivierenbuurt.

De jongen en zijn moeder zijn ondernemend, spontaan en creatief. Helaas woont familie en vrienden ver weg en willen zij een goed bestaan opbouwen in IJmuiden. De moeder kende Buurtgezinnen.nl al in haar vorige woonplaats en zo zijn haar gegevens mee verhuisd naar Buurtgezinnen.nl in regio IJmond. Door de verhuizing en doordat zij in IJmuiden (nog) niet heel bekend zijn, hebben zij een tè klein netwerk in de buurt, waar de moeder beroep op kan doen.

(meer…)

Alleenstaande moeder zoekt voor haar dochters (5 en 3 jaar) een tweede thuis

De moeder van de meiden is op minderjarige leeftijd als Vluchteling (AMA) naar Nederland gekomen en heeft al haar familie en vrienden achtergelaten.

Ze heeft drie kinderen, twee dochters van 5 en 3 jaar waar zij een tweede thuis voor zoekt. De meiden hebben ook nog een broertje van een paar maanden oud. De vader van de drie kinderen werkt en woont buiten de IJmond en komt soms het weekend naar Heemskerk.

De moeder woont al lange tijd met z’n vieren in een twee kamerflat in Heemskerk. Hierdoor kreeg niemand in het gezin echt rust. Sinds kort heeft de moeder urgentie gekregen van de gemeente voor een andere woning, echter is er nog geen zicht op een woning. De moeder zal hopelijk binnen een half jaar verhuizen.

(meer…)

Gezocht: steungezin voor een jongen van 8 jaar uit Beverwijk

Buurtgezinnen is op zoek naar een fijn steungezin voor een enthousiaste, open jongen van 8 jaar. De jongen heeft een broer van (bijna) 11 jaar, daar wordt een ander steungezin voor gezocht. Het samen spelen tussen beide gaat nl. moeizaam.

De jongen van 8 jaar is een ‘bezige bij’, is gek op het doen van spelletjes, stoeien, trampoline springen en televisie kijken. Een-op-een aandacht, structuur en voorspelbaarheid is voor hem is voor hem belangrijk. De jongen is gevoelig.  Daarom is een steungezin, in huiselijke sfeer belangrijk.

(meer…)

Gezocht: steungezin voor een jongen van (bijna) 11 jaar uit Beverwijk

Buurtgezinnen is op zoek naar een fijn steungezin voor een creatieve, eerlijke jongen van (bijna) 11 jaar. De jongen heeft een broertje van 8 jaar, daar wordt een ander steungezin voor gezocht. Het samen spelen tussen beide gaat nl. moeizaam.

De jongen is een vrolijke, standvastige jongen die van duidelijke regels houdt. Daarnaast heeft hij interesse in: videospelletjes, dieren, lezen (Donald Duck) en voetballen. Een-op-een aandacht, structuur en voorspelbaarheid is voor hem belangrijk. De jongen is gevoelig. Daarom is een steungezin in huiselijke sfeer belangrijk.

(meer…)

Gezocht ter overbrugging: Liefdevolle steunouder voor dynamisch drietal in Beverwijk

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De ouders van de jongens (12, 10 en 8 jaar) leven al langere tijd, in harmonie gescheiden van elkaar.  Er is sprake van co-ouderschap. Beide ouders hebben een baan en werken onregelmatig. De ouders hebben weinig eigen netwerk waar zij op terug kunnen vallen.

De moeder kan haar onregelmatige diensten opvangen door de hulp van haar moeder (oma). Zij start dan de ochtenden op met de jongens rond 06.30 uur zodat zij dan daarna naar school gaan en is daar af en toe in de avonden.  Ook proberen ouders beide hun roosters zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen zodat er geen ‘gaten’ vallen voor de jongens. Maar dat lukt niet altijd.

Voorschoolse opvang is overwogen, maar start pas om 07.00 uur. Naschoolse opvang is aanwezig voor de jongste.

(meer…)

Voor vrolijk bijna 4-jarig meisje uit Velsen-Noord behulpzaam steungezin gezocht!

Buurtgezinnen.nl is weer op zoek naar een betrokken, liefdevol gezin. Dit keer voor een peuter uit Velsen-Noord. De moeder is mobiel, het meisje zit dinsdags op dansles in Beverwijk en de moeder oriënteert zich op scholen in Beverwijk (Montessorischool en OBS De Sleutelbloem). Ze komen dan ook graag in contact met gezinnen uit BEVERWIJK.

Het meisje is enig kind van een alleenstaande voltijd werkende moeder. Ze hebben helaas sinds december geen familie meer in de buurt wonen. De moeder voelt zich al langere tijd overbelast en toen ze via Facebook van Buurtgezinnen.nl hoorde, besloot ze zich aan te melden. Door de overbelasting en omdat de moeder buiten haar woonplaats werkt, hebben zij helaas een tè klein netwerk in de buurt, waar de moeder beroep op kan doen.

(meer…)

Gezocht: energiek steungezin voor een kleuter en baby omgeving Beverwijk/Heemskerk

Voor een alleenstaande moeder uit Heemskerk zoekt Buurtgezinnen een positief en energiek steungezin voor haar kleuter van drie en baby van 3 maanden.

De vader van de kleuter is dit voorjaar onverwacht overleden en de vader van de baby is niet beschikbaar. Dat betekent dat deze moeder een baan heeft, de verzorging heeft van de kinderen, maar zelf chronisch ziek is (ernstige longaandoening) waardoor haar energieniveau laag is.

Beide kinderen gaan naar een gastouder.

(meer…)

Wie biedt deze jonge moeder met vrolijke baby (5 maanden) een helpende hand?

Voor een jonge moeder en haar dochtertje zoeken we in Heemskerk en omgeving een liefdevol stabiel steungezin.

De moeder heeft weinig tot geen netwerk waar een beroep op gedaan kan worden. Het dochtertje staat ingeschreven voor een kinderdagverblijf. De moeder heeft een uitkering, waardoor zij geen recht heeft op een kinderopvangtoeslag.

De moeder krijgt begeleiding om naast de zorg voor haar baby’tje zich zelf verder te ontwikkelen. Om dit verder op te pakken, moet zij 1 tot 2 dagdelen per week naar een vorm van begeleiding, maar kan hier niet aan beginnen, omdat er geen opvang is voor haar dochtertje.

(meer…)

Welk steungezin vangt twee vrolijke jongetjes (van bijna 2 en 4 mnd) af en toe op?

Wij zoeken voor jonge ouders uit Beverwijk stabiele, warme steunouders die hun zoon van bijna 2 en een zoontje van 4 maanden wil opvangen.

De ouders hebben het door diverse oorzaken, waar ouders niets aan kunnen doen, zwaar en willen graag dat hun kinderen met leeftijdsgenootjes kunnen spelen. De inschrijving voor de peuterspeelzaal is gedaan.

De ouders beschikken nauwelijks over een netwerk van familie, vrienden of kennissen en het ouderschap is vers en nieuw.

De vader van de kinderen werkt, de moeder is fulltime thuis maar door haar chronische beperking is het energieniveau van deze jonge moeder regelmatig laag. Zij ontvangt begeleiding voor de opvoeding, maar ook voor zichzelf. De begeleiding voor de moeder ligt nu stil, omdat er geen opvang is voor de kinderen.

(meer…)

Ondernemend meisje (1,5 jaar) en haar ouders zoeken begripvolle buurtgezinnen

Voor een vrolijk, nieuwsgierig meisje (1,5) én haar naar Nederland gevluchte ouders zoeken we lieve, gezellige, begripvolle Nederlandse gezinnen in de buurt van De Radarstaat in IJmuiden. De vader volgt een opleiding tot elektricien en houdt van muziek maken op zijn keyboard en gitaar. De moeder wil een opleiding volgen om in de ouderenzorg te kunnen werken en houdt van lezen en films kijken.

De peuter houdt van tekenen en naar de speeltuin gaan. Het gezin houdt van buiten zijn. Helaas kennen ze (nog) niet veel Nederlandse gezinnen in hun buurt. En dat is wat ze wel graag willen! Omdat je als jong gezin wel een netwerk nodig hebt. Voor kinderen is het belangrijk om te spelen met andere kinderen en ouders kunnen soms wel (praktische) hulp gebruiken met opvoeden of een luisterend oor. Deze vader en moeder willen meer Nederlands spreken en oefenen, want dat helpt ook met het vinden van werk!

(meer…)

DRINGEND GEZOCHT in de buurt van Velsen-Noord: Liefdevol steungezin!

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is DRINGEND op zoek naar een steungezin in de buurt van Velsen-Noord voor een zus (5) en haar broertje (4). Het gezin voelt zich al langere tijd overbelast. De vader van het gezin werkt voltijds in 2-ploegendienst en hij maakt zich grote zorgen om de chronisch zieke moeder van zijn kinderen.

Het gezin heeft helaas te weinig volwassenen om zich heen om op terug te vallen en de ouders ondervinden nu al té lange tijd overbelasting. Niet alleen speelt de chronische ziekte van de moeder een rol, er zijn ook zorgen rondom de ontwikkelingsachterstand van het oudste kind ontstaan. De moeder geeft aan dat ze het door de zorgen rondom het oudste kind nu moeilijk vinden de aandacht te verdelen over de kinderen. De ouders willen heel graag meer liefdevolle gezinnen in de buurt leren kennen, om elkaar praktisch te ondersteunen in de opvang en opvoeding van kinderen, daarom hebben zij zich aangemeld bij Buurtgezinnen.nl.

(meer…)

Wij zijn MET SPOED op zoek naar ondersteuning voor 4-jarige tweeling (Heemskerk)

Beide jongens zijn prematuur geboren en dat was een zware periode voor de ouders.

De jongens zijn na de zomervakantie gestart op de basisschool, een nieuwe fase in hun leven. De ouders zijn recent verhuisd en nog maar net woonachtig in hun nieuwe huis. Gesteld kan worden, dat de moeder van de jongens momenteel ernstig overbelast is door alle veranderingen, net als de kinderen.

Op het moment dat de jongens naar een steungezin kunnen gaan, kan de moeder op adem komen en werken aan haar herstel, waardoor er betere tijden kunnen aanbreken thuis.

De jongens zijn beide blije boefjes die graag grapjes maken en houden van ‘praatjes maken’.  Zij willen graag uitgedaagd worden, het zijn ‘doe-kinderen’ die graag buiten spelen.

(meer…)

Gezocht: liefdevol gezin met jongen(s) voor twee broers (10 en 6 jaar)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De ouders zijn 6 jaar geleden gevlucht uit Syrië met de twee zonen en hun twee dochters (van 12 en 7 jaar- voor de meisjes wordt een ander steungezin gezocht).

De vader van het gezin is in het voorjaar onverwacht overleden. De moeder en de kinderen zijn erg verdrietig om het verlies van hun echtgenoot en vader en daarnaast is er overbelasting ontstaan door de huidige situatie en de verzorging en de opvoeding van de kinderen. Ondanks het verlies lukt het de jongens om ‘kind te kunnen zijn’.

De moeder is krachtig, maar wil graag ontlast worden i.v.m. rouwverwerking en daarnaast gunt zij haar kinderen een warm en veilig tweede thuis, waar zij onbezorgd kunnen spelen en hun verhalen kunnen delen.

(meer…)

Gezellig Nederlands gezin gezocht voor twee meiden uit Beverwijk (12 en 7 jaar)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De ouders zijn 6 jaar geleden gevlucht uit Syrië met de twee dochters en hun twee zonen (van 10 en 6 jaar- voor de jongens wordt een ander steungezin gezocht).

De vader van het gezin is in het voorjaar onverwacht overleden. De moeder en de kinderen zijn erg verdrietig om het verlies van hun echtgenoot en vader en daarnaast is er overbelasting ontstaan door de huidige situatie en de verzorging en de opvoeding van de kinderen. Ondanks het verlies lukt het de meiden om ‘kind te kunnen zijn’.

De moeder is krachtig, maar wil graag ontlast worden i.v.m. rouwverwerking en daarnaast gunt zij haar kinderen een warm en veilig tweede thuis, waar zij onbezorgd kunnen spelen en hun verhalen kunnen delen.

(meer…)

Voor een tweeling van 5 maanden zoeken we een warm steungezin (Beverwijk)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een alleenstaande jonge moeder woont sinds 8 jaar in Beverwijk. De moeder heeft vier kinderen, een van 3 jaar, een van 2 jaar en een tweeling van 5 maanden (een jongen en een meisje).

Voor een positief toekomstperspectief, wil de moeder dolgraag werken aan haar doelen voor zelf en voor de kinderen:

  • Rijbewijs halen
  • Een baan te vinden
  • Netwerk opbouwen
  • Meer ontspanning ervaren in haar leven, de opvoeding en eigen tijd.

Doordat de moeder aan de doelen kan werken en realiseren, is de kans op toekomstige overbelasting gering en verder isolement minder aanwezig.

(meer…)

Tips in regio IJmond

Centrum voor jeugd en gezin

Opvoeden en opgroeien: het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen heeft er wel eens vragen over. Dit kunnen heel kleine of eenvoudige vragen zijn, maar soms zijn er moeilijkheden waar je met elkaar niet uit komt en waar je graag met iemand anders over wilt praten.

Je kunt terecht bij de medewerkers van het Informatie- & Adviesteam, zij zijn het eerste aanspreekpunt en denken graag met je mee. Samen met jou gaan ze op zoek naar een oplossing die bij je past. Zowel voor kinderen, jongeren, ouders, opvoeders als professionals.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten