Regio IJmond2019-06-21T08:42:48+01:00

Gestart: oktober 2018

Coördinator Velsen:
Barbara van der Meij de Bie

Bereikbaar via: 06-15647823 of barbara@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator Beverwijk en Heemskerk:
Ingeborgh Olij-Frima

Bereikbaar via: 06-11017207 of ingeborgh@buurtgezinnen.nl

Interview

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in regio IJmond

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de regio IJmond steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via voor Velsen barbara@buurtgezinnen.nl of voor Beverwijk en Heemskerk ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht: energiek steungezin voor een kleuter en baby omgeving Beverwijk/Heemskerk

Voor een alleenstaande moeder uit Beverwijk zoekt Buurtgezinnen een positief en energiek steungezin voor haar kleuter van drie en baby van 3 maanden.

De vader van de kleuter is dit voorjaar onverwacht overleden en de vader van de baby is niet beschikbaar. Dat betekent dat deze moeder een baan heeft, de verzorging heeft van de kinderen, maar zelf chronisch ziek is (ernstige longaandoening) waardoor haar energieniveau laag is.

Beide kinderen gaan naar een gastouder.

(meer…)

Wie biedt deze jonge moeder met vrolijke baby (5 maanden) een helpende hand?

Voor een jonge moeder en haar dochtertje zoeken we in Heemskerk en omgeving een liefdevol stabiel steungezin.

De moeder heeft weinig tot geen netwerk waar een beroep op gedaan kan worden. Het dochtertje staat ingeschreven voor een kinderdagverblijf. De moeder heeft een uitkering, waardoor zij geen recht heeft op een kinderopvangtoeslag.

De moeder krijgt begeleiding om naast de zorg voor haar baby’tje zich zelf verder te ontwikkelen. Om dit verder op te pakken, moet zij 1 tot 2 dagdelen per week naar een vorm van begeleiding, maar kan hier niet aan beginnen, omdat er geen opvang is voor haar dochtertje.

(meer…)

Welk steungezin vangt twee vrolijke jongetjes (van bijna 2 en 4 mnd) af en toe op?

Wij zoeken voor jonge ouders uit Beverwijk stabiele, warme steunouders die hun zoon van bijna 2 en een zoontje van 4 maanden wil opvangen.

De ouders hebben het door diverse oorzaken, waar ouders niets aan kunnen doen, zwaar en willen graag dat hun kinderen met leeftijdsgenootjes kunnen spelen. De inschrijving voor de peuterspeelzaal is gedaan.

De ouders beschikken nauwelijks over een netwerk van familie, vrienden of kennissen en het ouderschap is vers en nieuw.

De vader van de kinderen werkt, de moeder is fulltime thuis maar door haar chronische beperking is het energieniveau van deze jonge moeder regelmatig laag. Zij ontvangt begeleiding voor de opvoeding, maar ook voor zichzelf. De begeleiding voor de moeder ligt nu stil, omdat er geen opvang is voor de kinderen.

(meer…)

Ondernemend meisje (1,5 jaar) en haar ouders zoeken begripvolle buurtgezinnen

Voor een vrolijk, nieuwsgierig meisje (1,5) én haar naar Nederland gevluchte ouders zoeken we lieve, gezellige, begripvolle Nederlandse gezinnen in de buurt van De Radarstaat in IJmuiden. De vader volgt een opleiding tot elektricien en houdt van muziek maken op zijn keyboard en gitaar. De moeder wil een opleiding volgen om in de ouderenzorg te kunnen werken en houdt van lezen en films kijken.

De peuter houdt van tekenen en naar de speeltuin gaan. Het gezin houdt van buiten zijn. Helaas kennen ze (nog) niet veel Nederlandse gezinnen in hun buurt. En dat is wat ze wel graag willen! Omdat je als jong gezin wel een netwerk nodig hebt. Voor kinderen is het belangrijk om te spelen met andere kinderen en ouders kunnen soms wel (praktische) hulp gebruiken met opvoeden of een luisterend oor. Deze vader en moeder willen meer Nederlands spreken en oefenen, want dat helpt ook met het vinden van werk!

(meer…)

DRINGEND GEZOCHT in de buurt van Velsen-Noord: Liefdevol steungezin!

Buurtgezinnen.nl is DRINGEND op zoek naar een steungezin in de buurt van Velsen-Noord voor een zus (5) en haar broertje (4). Het gezin voelt zich al langere tijd overbelast. De vader van het gezin werkt voltijds in 2-ploegendienst en hij maakt zich grote zorgen om de chronisch zieke moeder van zijn kinderen.

Het gezin heeft helaas te weinig volwassenen om zich heen om op terug te vallen en de ouders ondervinden nu al té lange tijd overbelasting. Niet alleen speelt de chronische ziekte van de moeder een rol, er zijn ook zorgen rondom de ontwikkelingsachterstand van het oudste kind ontstaan. De moeder geeft aan dat ze het door de zorgen rondom het oudste kind nu moeilijk vinden de aandacht te verdelen over de kinderen. De ouders willen heel graag meer liefdevolle gezinnen in de buurt leren kennen, om elkaar praktisch te ondersteunen in de opvang en opvoeding van kinderen, daarom hebben zij zich aangemeld bij Buurtgezinnen.nl.

(meer…)

Wij zijn MET SPOED op zoek naar ondersteuning voor 4-jarige tweeling (Heemskerk)

Beide jongens zijn prematuur geboren en dat was een zware periode voor de ouders.

De jongens zijn na de zomervakantie gestart op de basisschool, een nieuwe fase in hun leven. De ouders zijn recent verhuisd en nog maar net woonachtig in hun nieuwe huis. Gesteld kan worden, dat de moeder van de jongens momenteel ernstig overbelast is door alle veranderingen, net als de kinderen.

Op het moment dat de jongens naar een steungezin kunnen gaan, kan de moeder op adem komen en werken aan haar herstel, waardoor er betere tijden kunnen aanbreken thuis.

De jongens zijn beide blije boefjes die graag grapjes maken en houden van ‘praatjes maken’.  Zij willen graag uitgedaagd worden, het zijn ‘doe-kinderen’ die graag buiten spelen.

(meer…)

Gezocht: liefdevol gezin met jongen(s) voor twee broers (10 en 6 jaar)

De ouders zijn 6 jaar geleden gevlucht uit Syrië met de twee zonen en hun twee dochters (van 12 en 7 jaar- voor de meisjes wordt een ander steungezin gezocht).

De vader van het gezin is in het voorjaar onverwacht overleden. De moeder en de kinderen zijn erg verdrietig om het verlies van hun echtgenoot en vader en daarnaast is er overbelasting ontstaan door de huidige situatie en de verzorging en de opvoeding van de kinderen. Ondanks het verlies lukt het de jongens om ‘kind te kunnen zijn’.

De moeder is krachtig, maar wil graag ontlast worden i.v.m. rouwverwerking en daarnaast gunt zij haar kinderen een warm en veilig tweede thuis, waar zij onbezorgd kunnen spelen en hun verhalen kunnen delen.

(meer…)

Gezellig Nederlands gezin gezocht voor twee meiden uit Beverwijk (12 en 7 jaar)

De ouders zijn 6 jaar geleden gevlucht uit Syrië met de twee dochters en hun twee zonen (van 10 en 6 jaar- voor de jongens wordt een ander steungezin gezocht).

De vader van het gezin is in het voorjaar onverwacht overleden. De moeder en de kinderen zijn erg verdrietig om het verlies van hun echtgenoot en vader en daarnaast is er overbelasting ontstaan door de huidige situatie en de verzorging en de opvoeding van de kinderen. Ondanks het verlies lukt het de meiden om ‘kind te kunnen zijn’.

De moeder is krachtig, maar wil graag ontlast worden i.v.m. rouwverwerking en daarnaast gunt zij haar kinderen een warm en veilig tweede thuis, waar zij onbezorgd kunnen spelen en hun verhalen kunnen delen.

(meer…)

Voor een tweeling van 5 maanden zoeken we een warm steungezin (Beverwijk)

Een alleenstaande jonge moeder woont sinds 8 jaar in Beverwijk. De moeder heeft vier kinderen, een van 3 jaar, een van 2 jaar en een tweeling van 5 maanden (een jongen en een meisje).

Voor een positief toekomstperspectief, wil de moeder dolgraag werken aan haar doelen voor zelf en voor de kinderen:

  • Rijbewijs halen
  • Een baan te vinden
  • Netwerk opbouwen
  • Meer ontspanning ervaren in haar leven, de opvoeding en eigen tijd.

Doordat de moeder aan de doelen kan werken en realiseren, is de kans op toekomstige overbelasting gering en verder isolement minder aanwezig.

(meer…)

Moeder uit Heemskerk zoekt voor haar 5-jarige zoon creatieve steunouders

Een alleenstaande, warme, liefdevolle moeder uit Heemskerk, met een zoon van 5 jaar oud zoekt creatieve steunouders/steungrootouders.

De moeder en zoon hebben weinig tot geen netwerk, de moeder is overbelast i.v.m. mantelzorgtaken voor haar moeder (oma) en de zorg voor haar eigen kind. De zoon is om het weekend bij zijn vader.

In de straat waar het gezin woont, zijn weinig leeftijdsgenoten van de zoon. Op school heeft hij (nog) weinig aansluiting. Dat alles maakt dat hij gericht is op zijn moeder.

De moeder is overbelast, zij heeft op dit moment weinig energie en gunt haar zoon een luchtige, gezellige huiselijke omgeving, waar hij naar harte lust kan knutselen en kan spelen met andere kinderen. Want, hij is gek op knutselen, tekenen, dieren alles wat met bouwen en techniek te maken heeft en positieve aandacht.

(meer…)

Tips in regio IJmond

Centrum voor jeugd en gezin

Opvoeden en opgroeien: het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen heeft er wel eens vragen over. Dit kunnen heel kleine of eenvoudige vragen zijn, maar soms zijn er moeilijkheden waar je met elkaar niet uit komt en waar je graag met iemand anders over wilt praten.

Je kunt terecht bij de medewerkers van het Informatie- & Adviesteam, zij zijn het eerste aanspreekpunt en denken graag met je mee. Samen met jou gaan ze op zoek naar een oplossing die bij je past. Zowel voor kinderen, jongeren, ouders, opvoeders als professionals.

Meer info: website