Regio IJmond 2018-12-17T10:06:30+00:00

Gestart: oktober 2018

Coördinator Velsen:
Barbara van der Meij de Bie

Bereikbaar via: 06-15647823 of barbara@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator Beverwijk en Heemskerk:
Ingeborgh Olij-Frima

Bereikbaar via: 06-11017207 of ingeborgh@buurtgezinnen.nl

Interview

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in regio IJmond

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de regio IJmond steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via voor Velsen barbara@buurtgezinnen.nl of voor Beverwijk en Heemskerk ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht: Liefdevolle gezinnen, die een gevoelig meisje en haar broertje uit Velsen-Noord eropuit nemen!

Voor de ouders van een meisje van 5 jaar en haar broertje van bijna 4 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl ondersteuning. De vader van het gezin werkt voltijds in 2-ploegendienst en hij maakt zich grote zorgen om de chronisch zieke moeder van zijn kinderen.

Het gezin heeft helaas te weinig volwassenen om zich heen om op terug te vallen en de ouders ondervinden nu overbelasting. Niet alleen speelt de chronische ziekte van de moeder een rol, er zijn ook zorgen rondom de ontwikkelingsachterstand van het oudste kind ontstaan. De moeder geeft aan dat ze het door de zorgen rondom het oudste kind nu moeilijk vinden de aandacht te verdelen over de kinderen. De ouders willen graag meer liefdevolle gezinnen in de buurt leren kennen, om elkaar praktisch te ondersteunen in de opvang en opvoeding van kinderen, daarom hebben zij zich aangemeld bij Buurtgezinnen.nl

(meer…)

Gezocht warme steungrootouders voor een gezin in Beverwijk om rust terug te brengen

Een vader en moeder van vier kinderen (8, 6, 3 jaar en 8 maanden) uit Beverwijk zoeken een ‘bonus opa en oma’ voor hun vier kinderen en stiekem ook voor zichzelf. Zij missen hun grootste steun en toe verlaten, want door omstandigheden hebben beide ouders al jaren geen contact meer met hun eigen ouders. Zij missen zelf een vader en moederfiguur in hun leven, het krijgen van steungrootouders zou hun leven weer compleet maken en ook dat van hun eigen kinderen, want die hebben nooit een opa en oma gehad in hun jonge leven.  Voor de kinderen zou er een droom uit kunnen komen als zij de juiste steungrootouders zouden vinden.

Ondanks dat beide ouders werken (moeder is tijdelijk overbelast en is gedeeltelijk uitgevallen op haar werk), de oudste twee kinderen 1 maal per week naar de Buitenschoolse opvang gaan en de jongste twee kinderen naar een gastouder, ervaart het gezin stress en eenzaamheid.

(meer…)

Bij welk steungezin in Velserbroek kan hoogbegaafde jongen (8) komen schaken?

Een jongen van 8 jaar woont met zijn 3 kleine zusjes en alleenstaande moeder in Velserbroek. De moeder voelt zich momenteel overbelast. Het gezin heeft een verdrietige scheiding te verwerken (gehad), wat erg veel energie van de moeder heeft gevergd. Helaas woont de naaste familie van het gezin te ver weg. Wél heeft de moeder een paar goede kennissen, die helpen, maar de zorg voor de 4 kinderen is té groot en vanaf januari 2019 gaat de moeder weer 4 dagen per week werken en kan zij wel wat steun uit de buurt gebruiken.

Buurtgezinnen is voor dit gezin op zoek naar een steungezin, waar de jongen van 8 jaar een dagdeel heen kan op vrijdag of een dagdeel in het weekend, zodat de moeder een moment voor zichzelf kan krijgen en positief in de opvoeding van de 4 kleine kinderen kan blijven staan.

Voor de jongen zou het leuk zijn om in het steungezin een speelmaatje te treffen, waar hij mee kan schaken of spelen.

(meer…)

Voor 2 zusjes in Velserbroek zoeken we een energiek, positief steungezin

In Velserbroek woont een alleenstaande moeder met 4 kleine kinderen, die zich overbelast begint te voelen. De moeder en kinderen hebben een verdrietige scheiding te verwerken (gehad) en vanaf januari 2019 gaat de moeder weer 4 dagen in de week werken. Ze maakt zich zorgen “om alle ballen in de lucht te houden”: Haar werk straks goed te combineren met het hectische gezinsleven als eenoudergezin én positief te blijven in de opvoeding én het huishouden met 4 kleine kinderen te runnen.

Voor haar dochters van 3 en 5 jaar zoekt de moeder met Buurtgezinnen op vrijdag en/of een dagdeel in het weekend opvang bij een positief, energiek steungezin. Zodat de moeder ook aan haar huishouden, zorg voor jongste dochter en zichzelf momenten kan toekomen. Helaas woont de naaste familie van het gezin te ver weg. Wel heeft de moeder een paar kennissen om zich heen, die helpen, maar de zorg voor een baby en de 3 kinderen van 3, 5 en 8 jaar is té groot en extra hulp uit de buurt is écht meer dan welkom!

Voor de kinderen is het leuk om in het steungezin een speelmaatje te treffen, maar dat hoeft niet persé.

(meer…)

Een bezorgde broer en zijn zusje in Oud-IJmuiden zoeken steun!

De moeder van dit gezin met jonge kinderen is chronisch ziek en moet soms opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat kan 2 dagen duren, maar soms ook een week. Het gezin ervaart al langere tijd overbelasting en heeft helaas geen familie of vrienden in de buurt wonen. De vader vindt het moeilijk om hulp te vragen, wanneer de moeder in het ziekenhuis is opgenomen, ook al voelt hij zich dan alleen staan in de zorg voor hun 8-jarige zoon, 6 jarige dochter en zoon van bijna 2 jaar.

Dit gezin kan, misschien van wel meer gezinnen uit de buurt, hulp gebruiken wanneer de moeder opgenomen wordt in het ziekenhuis. Zijn of kennen jullie een gezin in de buurt van Oud-IJmuiden, dat kan helpen het netwerk van dit gezin te vergroten? Neem dan zo snel mogelijk contact op, we kunnen jullie hulp écht goed gebruiken!

Het zou al zó veel zorgen bij de vader en de moeder wegnemen, wanneer ze steungezin(nen) leren kennen in de buurt, waar ze op kunnen rekenen. Dat zal de stress bij de moeder doen afnemen, wat ook ziekenhuisopnamen kan helpen voorkomen!

(meer…)

Welk(e) gezin(nen) wil(len) een eenoudergezin in Velserbroek ondersteunen?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De alleenstaande, wat timide moeder van 3 jonge kinderen van bijna 5, 7 en 9 jaar kan wel wat ondersteuning uit de buurt gebruiken. Het gezin heeft een nare scheiding te verwerken gehad en met gezondheidsproblemen te kampen. Gelukkig heeft het gezin wel wat familie en vrienden om zich heen, die helpen, maar de nasleep van de scheiding blijkt groot en extra hulp is écht nodig en meer dan welkom!

De overbelaste moeder zoekt naar wat praktische hulp en ondersteuning in de opvoeding. Het ontbreekt de moeder aan energie om met de creatieve kinderen bijvoorbeeld te knutselen, tekenen, kleuren of (voor) te lezen. Ook kan ze hulp gebruiken om de kinderen te helpen (meer) vrienden met leeftijdsgenoten te maken, waarmee ze kunnen afspreken en spelen buiten schooltijd.

(meer…)

Gezocht: steungezin voor een 5-jarige buitenkind en zijn zusje van 1,5 – regio Heemskerk

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zoeken een warm steungezin voor twee lieve kinderen in de gemeenten Heemskerk. Het 5-jarige jongentje is gek op buitenspelen, nieuwsgierig naar de natuur en houdt van dieren en tuinieren. Zijn 1,5-jarige zusje is gek op het lezen van boekjes en is lekker ondernemend.

De moeder van de kinderen is haar leven opnieuw gestart in Heemskerk met haar beide kinderen. Haar eigen sociale netwerk is beperkt.

Naast haar werk, de opvoeding en verzorging van de kinderen heeft de moeder van de kinderen af en toe behoefte aan een adempauze.

Wij zijn op zoek naar een warm steungezin, waar de kinderen een maal per twee weken een woensdagmiddag (van 12.15-17.00 uur) kunnen verblijven en wanneer het nodig is, ook een zondagmiddag.

(meer…)

Moeder van 2 energieke jongens zoekt wat aanmoediging! (omgeving Velsen)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De alleenstaande moeder van dit gezin heeft de volledige zorg voor 2 jongens. De jongens hebben in hun jonge leven moeilijke ervaringen te verwerken gehad. Kortgeleden een scheiding meegemaakt en zijn hierdoor verder van naaste familie vandaan gaan wonen.

De moeder heeft momenteel het gevoel dat niets lukt in de opvoeding en dat zij alleen maar bezig is te overleven. Door een aantal nare ervaringen lukt het de moeder niet om haar netwerk te vergroten en ondanks dat ze het heel moeilijk vond, heeft ze buurtgezinnen.nl om hulp durven vragen.

De moeder is ook bezig met het vinden van een prettiger buurt in Velsen voor de temperamentvolle jongens om op te groeien en buiten te kunnen spelen. Het zou fijn zijn als de moeder met de jongens een leuk steungezin in de buurt kan leren kennen, waar ze zich aan op kunnen trekken!

(meer…)

Helpende hand gezocht voor gezin met ondernemende peuter

Voor een ondernemend peutertje van 2,5 jaar zoeken we een steungezin voor een dag in de week. Haar liefdevolle ouders zijn overbelast door de zorg voor een ouder kind met beperkingen.

Tot nu toe konden de ouders het steeds net aan bolwerken. Maar helaas kunnen ze momenteel geen  beroep meer doen op familie of vrienden in de buurt.

Om de ouders te ontlasten zou het fijn zijn als hun jongste, nieuwsgierige dochtertje eens in de week naar een leuk gezin in de gemeente Velsen kan gaan, om daar te spelen en de wereld verder te ontdekken!

(meer…)

Gezocht: steungezin voor peuter, die van zingen en dansen houdt

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Door de chronische ziekte van de moeder en de van burn-out herstellende vader valt de zorg voor hun kind niet mee. De vader en de moeder hebben momenteel niet genoeg energie voor hun peuter. De weinige familie en vrienden dat het gezin heeft, kan helaas niet inspringen of woont ver weg. Het zou daarom fijn zijn als hun zoon eens in de week naar een leuk gezin in de buurt kan, om daar even lekker te spelen en eropuit te gaan!

De vader en de moeder zijn geruime tijd overbelast en hebben af en toe tijd en ruimte voor zichzelf en elkaar nodig. Om hen te ontlasten en tijd voor zichzelf en samen te gunnen, zoeken we een fijn steungezin in Velsen, omgeving IJmuiden, Velsen-Noord, Beverwijk, Heemskerk. Velserbroek zou ook kunnen, mits het steungezin over vervoer beschikt en bereid is om het kind te halen of brengen.

Wees gewaarschuwd: je moet wél van zingen en dansen houden!

(meer…)

Tips in regio IJmond

Centrum voor jeugd en gezin

Opvoeden en opgroeien: het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen heeft er wel eens vragen over. Dit kunnen heel kleine of eenvoudige vragen zijn, maar soms zijn er moeilijkheden waar je met elkaar niet uit komt en waar je graag met iemand anders over wilt praten.

Je kunt terecht bij de medewerkers van het Informatie- & Adviesteam, zij zijn het eerste aanspreekpunt en denken graag met je mee. Samen met jou gaan ze op zoek naar een oplossing die bij je past. Zowel voor kinderen, jongeren, ouders, opvoeders als professionals.

Meer info: website