Regio IJmond 2018-12-17T10:06:30+00:00

Gestart: oktober 2018

Coördinator Velsen:
Barbara van der Meij de Bie

Bereikbaar via: 06-15647823 of barbara@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator Beverwijk en Heemskerk:
Ingeborgh Olij-Frima

Bereikbaar via: 06-11017207 of ingeborgh@buurtgezinnen.nl

Interview

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in regio IJmond

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de regio IJmond steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via voor Velsen barbara@buurtgezinnen.nl of voor Beverwijk en Heemskerk ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht liefdevol steungezin voor jongen van 6 en baby van 10 maanden (Beverwijk)

Een vader en moeder (van 4 kinderen) uit Beverwijk zoeken een steungezin voor twee kinderen. De kinderen zijn temperamentvol, met een klein hart en zijn opzoek naar geborgenheid.

Voor hun zoon van 6 jaar en zoontje van 10 maanden zoeken zij een steungezin. De jongen van zes zijn wereld draait om puzzelen, buiten spelen en voetballen. De jongste houdt van boekjes lezen, samen zingen en speelgoedjes met lichtjes en geluidjes.

Het gezin beschikt door omstandigheden niet over opa’s en oma’s en in de buurt en in de wijk hebben zij weinig tot geen sociale contacten.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor meisje van 8 en haar broertje van 3 (Beverwijk)

Een vader en moeder (van 4 kinderen) uit Beverwijk zoeken een steungezin voor twee kinderen. De kinderen zijn temperamentvol, met een klein hart en zijn opzoek naar geborgenheid.

Voor hun dochter van 8 jaar en hun zoon van 3 jaar zoeken zij een steungezin. Haar interesses liggen op het gebied van knutselen, skeeleren, spelletjes doen en buiten spelen. Hij gaat stralen van samen spelen en naar de speeltuin gaan.

Het gezin beschikt door omstandigheden niet over opa’s en oma’s en in de buurt en in de wijk hebben zij weinig tot geen sociale contacten.

(meer…)

Bij welk Nederlands sprekend gezin met toffe kinderen mag een Chinese jongen (6) komen spelen?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een traditioneel Chinees echtpaar met een jongen van 6 jaar, een gezellig steungezin met kinderen, waar de jongen op de woensdagmiddag kan gaan spelen. De ouders van de jongen en ook hijzelf, vinden het belangrijk dat hij kennis kan maken met de Nederlandse taal, cultuur en omgangsvormen.

Het gezin woont sinds begin vorig jaar in Heemskerk, hiervoor woonde zij in een andere regio van Noord- Holland, waar zij hun eigen restaurant hadden, inmiddels is dit verkocht. De gehele familie van het gezin is nog woonachtig in China. Het gezin heeft weinig tot geen sociale contacten in Heemskerk opgebouwd.

De jongen is in Nederland geboren, hij verstaat en begrijpt de Nederlandse taal goed. Samen spelen en delen gaan prima. Spreken is nog steeds moeilijk voor hem.

(meer…)

Bij wie mag dit meisje (9) uit IJmuiden even gewoon kind zijn?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De alleenstaande moeder van een gezin met 3 jonge kinderen kampt met een chronisch aandoening en wil hiervoor in 2019 behandeld worden. Doordat de moeder geruime tijd overbelasting ervaart, in de zorg rondom haar kinderen en zichzelf, heeft het gezin weinig vrienden in de buurt. Helaas zijn er ook geen familieleden, waar het gezin op terug kan vallen. Daarbij vindt de moeder het heel moeilijk om hulp te vragen. Toch heeft zij de moed bij elkaar geraapt en zich bij Buurtgezinnen.nl aangemeld om ondersteuning te vinden voor haar 9-jarige dochter, zoon van 5 jaar en jongste dochter van bijna 1 jaar.

(meer…)

Bij welk sportieve gezin kan deze jongen (5) uit IJmuiden zijn energie kwijt?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De alleenstaande moeder van een gezin met 3 jonge kinderen, van 9 jaar, 5 jaar en bijna 1 jaar kampt met een chronisch aandoening en wil hiervoor in 2019 behandeld worden. Doordat de moeder geruime tijd overbelasting ervaart, in de zorg rondom haar kinderen en zichzelf, heeft het gezin weinig vrienden in de buurt. Helaas zijn er ook geen familieleden, waar het gezin op terug kan vallen. Daarbij vindt de moeder het echt heel moeilijk om hulp te vragen. Ze heeft dan ook alle moed bij elkaar geraapt en zich bij Buurtgezinnen.nl aangemeld om ondersteuning te vinden voor haarzelf en haar 3 kinderen.

(meer…)

Gezocht: Liefdevolle gezinnen, die een gevoelig meisje en haar broertje uit Velsen-Noord eropuit nemen!

Voor de ouders van een meisje van 5 jaar en haar broertje van bijna 4 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl ondersteuning. De vader van het gezin werkt voltijds in 2-ploegendienst en hij maakt zich grote zorgen om de chronisch zieke moeder van zijn kinderen.

Het gezin heeft helaas te weinig volwassenen om zich heen om op terug te vallen en de ouders ondervinden nu overbelasting. Niet alleen speelt de chronische ziekte van de moeder een rol, er zijn ook zorgen rondom de ontwikkelingsachterstand van het oudste kind ontstaan. De moeder geeft aan dat ze het door de zorgen rondom het oudste kind nu moeilijk vinden de aandacht te verdelen over de kinderen. De ouders willen graag meer liefdevolle gezinnen in de buurt leren kennen, om elkaar praktisch te ondersteunen in de opvang en opvoeding van kinderen, daarom hebben zij zich aangemeld bij Buurtgezinnen.nl

(meer…)

Bij welk steungezin in Velserbroek kan hoogbegaafde jongen (8) komen schaken?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een jongen van 8 jaar woont met zijn 3 kleine zusjes en alleenstaande moeder in Velserbroek. De moeder voelt zich momenteel overbelast. Het gezin heeft een verdrietige scheiding te verwerken (gehad), wat erg veel energie van de moeder heeft gevergd. Helaas woont de naaste familie van het gezin te ver weg. Wél heeft de moeder een paar goede kennissen, die helpen, maar de zorg voor de 4 kinderen is té groot en vanaf januari 2019 gaat de moeder weer 4 dagen per week werken en kan zij wel wat steun uit de buurt gebruiken.

Buurtgezinnen is voor dit gezin op zoek naar een steungezin, waar de jongen van 8 jaar een dagdeel heen kan op vrijdag of een dagdeel in het weekend, zodat de moeder een moment voor zichzelf kan krijgen en positief in de opvoeding van de 4 kleine kinderen kan blijven staan.

Voor de jongen zou het leuk zijn om in het steungezin een speelmaatje te treffen, waar hij mee kan schaken of spelen.

(meer…)

Voor 2 zusjes in Velserbroek zoeken we een energiek, positief steungezin

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

In Velserbroek woont een alleenstaande moeder met 4 kleine kinderen, die zich overbelast begint te voelen. De moeder en kinderen hebben een verdrietige scheiding te verwerken (gehad) en vanaf januari 2019 gaat de moeder weer 4 dagen in de week werken. Ze maakt zich zorgen “om alle ballen in de lucht te houden”: Haar werk straks goed te combineren met het hectische gezinsleven als eenoudergezin én positief te blijven in de opvoeding én het huishouden met 4 kleine kinderen te runnen.

Voor haar dochters van 3 en 5 jaar zoekt de moeder met Buurtgezinnen op vrijdag en/of een dagdeel in het weekend opvang bij een positief, energiek steungezin. Zodat de moeder ook aan haar huishouden, zorg voor jongste dochter en zichzelf momenten kan toekomen. Helaas woont de naaste familie van het gezin te ver weg. Wel heeft de moeder een paar kennissen om zich heen, die helpen, maar de zorg voor een baby en de 3 kinderen van 3, 5 en 8 jaar is té groot en extra hulp uit de buurt is écht meer dan welkom!

Voor de kinderen is het leuk om in het steungezin een speelmaatje te treffen, maar dat hoeft niet persé.

(meer…)

Een bezorgde broer en zijn zusje in Oud-IJmuiden zoeken steun!

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De moeder van dit gezin met jonge kinderen is chronisch ziek en moet soms opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat kan 2 dagen duren, maar soms ook een week. Het gezin ervaart al langere tijd overbelasting en heeft helaas geen familie of vrienden in de buurt wonen. De vader vindt het moeilijk om hulp te vragen, wanneer de moeder in het ziekenhuis is opgenomen, ook al voelt hij zich dan alleen staan in de zorg voor hun 8-jarige zoon, 6 jarige dochter en zoon van bijna 2 jaar.

Dit gezin kan, misschien van wel meer gezinnen uit de buurt, hulp gebruiken wanneer de moeder opgenomen wordt in het ziekenhuis. Zijn of kennen jullie een gezin in de buurt van Oud-IJmuiden, dat kan helpen het netwerk van dit gezin te vergroten? Neem dan zo snel mogelijk contact op, we kunnen jullie hulp écht goed gebruiken!

Het zou al zó veel zorgen bij de vader en de moeder wegnemen, wanneer ze steungezin(nen) leren kennen in de buurt, waar ze op kunnen rekenen. Dat zal de stress bij de moeder doen afnemen, wat ook ziekenhuisopnamen kan helpen voorkomen!

(meer…)

Welk(e) gezin(nen) wil(len) een eenoudergezin in Velserbroek ondersteunen?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De alleenstaande, wat timide moeder van 3 jonge kinderen van bijna 5, 7 en 9 jaar kan wel wat ondersteuning uit de buurt gebruiken. Het gezin heeft een nare scheiding te verwerken gehad en met gezondheidsproblemen te kampen. Gelukkig heeft het gezin wel wat familie en vrienden om zich heen, die helpen, maar de nasleep van de scheiding blijkt groot en extra hulp is écht nodig en meer dan welkom!

De overbelaste moeder zoekt naar wat praktische hulp en ondersteuning in de opvoeding. Het ontbreekt de moeder aan energie om met de creatieve kinderen bijvoorbeeld te knutselen, tekenen, kleuren of (voor) te lezen. Ook kan ze hulp gebruiken om de kinderen te helpen (meer) vrienden met leeftijdsgenoten te maken, waarmee ze kunnen afspreken en spelen buiten schooltijd.

(meer…)

Tips in regio IJmond

Centrum voor jeugd en gezin

Opvoeden en opgroeien: het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen heeft er wel eens vragen over. Dit kunnen heel kleine of eenvoudige vragen zijn, maar soms zijn er moeilijkheden waar je met elkaar niet uit komt en waar je graag met iemand anders over wilt praten.

Je kunt terecht bij de medewerkers van het Informatie- & Adviesteam, zij zijn het eerste aanspreekpunt en denken graag met je mee. Samen met jou gaan ze op zoek naar een oplossing die bij je past. Zowel voor kinderen, jongeren, ouders, opvoeders als professionals.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten