Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder met twee dochters (van 9 en 2½ jaar oud) zijn we op zoek naar steungezinnen. Sinds kort woont dit gezin in Amstelveen, waar ze nog geen contacten hebben opgebouwd. De moeder en dochters hebben veel meegemaakt en zijn nu allemaal op zoek naar rust en aandacht.

Door alle belevenissen is de moeder overspannen geraakt en kan zij de steun van een ander goed gebruiken. Zij heeft ruimte nodig voor zichzelf om de afgelopen jaren te verwerken, zodat ze er weer volledig kan zijn voor haar meisjes. De relatie met haar dochters is goed, al kan door de omstandigheden de spanning tussen moeder en haar oudste dochter nog wel eens oplopen. Dat is niet fijn voor de sfeer in huis.

Buurtgezinnen zoekt liefdevolle gezinnen die deze moeder kunnen ondersteunen, zodat ze er niet meer helemaal alleen voor staat. Gezinnen die voor deze meisjes een plek hebben om een dagdeel in de week naar toe te gaan. Dan kan de moeder zelf even opladen.

De oudste is een spontane meid van 9 jaar. Zij is ondernemend, wil graag sporten, boeken lezen en houdt van knutselen. Ook is ze dol op dieren en lekker buitenspelen. Hoewel zij het best spannend vindt, hoopt zij dat er een plekje voor haar kan zijn dat los staat van haar kleine zus. Zij zoekt een gezin met een leeftijdsgenootje waar ze na school een middag of op zaterdag mag meedraaien.

De jongste (2½) gaat nu nog twee dagen naar de opvang, zodat moeder ruimte heeft voor therapie. Dit is tijdelijk, maar moeder is nog niet hersteld, dus zoeken we voor deze peuter een gezin waar zij een dag(deel) mag spelen. Zij is een rustig meisje dat van dansen en muziek houdt.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl Amstelveen zoekt voor elk van deze zusjes een liefdevol gezin:

  • om een dagdeel per week te mogen zijn;
  • voor wat extra liefde en aandacht;
  • om samen te spelen;
  • bij voorkeur met een leeftijdsgenootje.

Bijzonderheden:

  • De moeder is moe en zoekt nu vooral rust. Zij vindt het spannend maar ook fijn om contact op te bouwen met een ander gezin.

Kunnen jullie voor één van deze meisjes (en daarmee ook voor hun moeder) iets betekenen? Meld je dan aan als steungezin via de website. Coördinator Nicole komt dan graag met jullie in gesprek hierover.