Voor een gastvrij en jong gezin met twee kinderen (een baby en een meisje van 2) in Wilnis zijn wij op zoek naar een steungezin. Het gezin is oorlogsgebied ontvlucht en hun jongste kindje is hier geboren. Ze doen erg hun best om in Nederland een nieuw leven op te bouwen, ze volgen taalles – ze kunnen zich al goed verstaanbaar maken – en hun dochter gaat naar de peuterspeelzaal.

Voor dit gezin zijn wij op zoek naar een steungezin dat hen kan helpen om gemakkelijker te integreren, met wie ze kunnen sparren over situaties waar ze onzeker over zijn. Met name de moeder mist het contact met andere ouders. Het zou fijn zijn als het dochtertje af en toe mag spelen bij het steungezin; zodat ze spelenderwijs de taal sneller leert. Het meisje is super vrolijk en het maakt haar blij om met andere kinderen te spelen!

Profiel steungezin:

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin in De Ronde Venen:

  • dat het leuk vindt om dit gezin (de moeder) te helpen, zowel op praktisch als sociaal vlak
  • bij voorkeur met kinderen, zodat het dochtertje spelenderwijs sneller Nederlands leert
  • voorkeur voor Wilnis, omdat het gezin alles te voet doet

Zijn jullie een maatschappelijk betrokken gezin dat tijd heeft om deze mensen te helpen? Meld je dan aan als steungezin of neem contact op met hanna@buurtgezinnen.nl (06-31691720) voor meer informatie.