Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin in Rhenen, waar een vrolijk jongen van 10 jaar welkom is. De jongen komt uit Syrië en woont al enkele jaren samen met zijn ouders en broertje en zusje in Rhenen. Zijn ouders vinden het erg belangrijk dat hun zoon goed integreert in de Nederlandse samenleving. Zij willen graag dat hun zoon ook bij een Nederlands gezin thuis komt en Nederlandse vrienden krijgt.

Daarom is Buurtgezinnen op zoek naar een Nederlands gezin met een zoon of zonen in dezelfde leeftijd waar deze jongen wekelijks welkom is om lekker te spelen.

De jongen is vrolijk, sociaal en sportief. Hij kan erg goed zwemmen en doet dat ook graag. Ook voetballen is belangrijk voor hem. Hij speelt voetbal bij Candia.

Profiel steungezin

  • We zoeken een gezin in Rhenen, waar deze jongen wekelijks welkom is. Afspraken in overleg.
  • Op school is hij achter met taal en kan hij zich moeilijk concentreren. Zijn ouders hebben beiden Nederlands geleerd, maar kunnen hun zoon op het gebied van huiswerkbegeleiding niet bieden wat hij nodig heeft. Hulp bij huiswerk is welkom, maar het vriendschappelijk met elkaar omgaan is het belangrijkste.
  • De jongen is Moslim, de ouders hebben respect voor mensen met een ander geloof en verwachten dat ook van het steungezin.
  • We willen graag een steungezin met jongens van dezelfde leeftijd.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Leontine Bibo, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Rhenen, via leontine@buurtgezinnen.nl

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.