Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een vrolijke, sociale en gevoelige jongen van zestien jaar met het downsyndroom zoekt Buurtgezinnen.nl in Woerden een warm steungezin. De alleenstaande moeder en haar zoon vormen samen een hecht team. Door toegenomen gezondheidsklachten van de moeder wordt het steeds zwaarder alle ballen in de lucht te houden. Het zou enorm helpen als deze knul eens in de paar weken een weekend bij een fijn ander gezin mag logeren.

De jongen is zorgzaam voor mensen en dieren, houdt van wandelen en is gek op de natuur. Hij speelt graag een spelletje en wordt blij van muziek en zingen.

Punt van aandacht is dat deze jongen diabetespatiënt is. Hij spuit insuline en dat moet in de gaten gehouden worden. Wij zijn dan ook op zoek naar een steungezin dat bekend is met diabetes en/of ervaring heeft in de zorg. De moeder geeft aan dat zijn waarden al jaren erg stabiel zijn en zal het toekomstige steungezin uiteraard uitgebreid uitleg geven.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin in Woerden:

  • waar de jongen eens in de paar weken een weekend (hele zaterdag en zondag) terecht kan;
  • dat bekend is met diabetes (type I) of ervaring heeft in de zorg;
  • waar hij op termijn ook in de vakanties een paar nachtjes welkom is;
  • en hem de ruimte wil geven zichzelf te zijn.

Voor aanmelden of meer informatie kan je contact opnemen met de coördinator van Woerden: Iris Meijerink via 06-48154190 of iris@buurtgezinnen.nl