Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt een fijn steungezin voor een alleenstaande moeder met drie zoons, een van 10 en een tweeling van 5 jaar. De jongens zijn heel sociaal en houden van echte ‘jongensdingen’; ze zijn alle drie gek op voetbal. De oudste houdt van games. De tweeling houdt van heerlijk spelen in een eigen speelwereld.

De moeder komt door de combinatie werk en zorg voor de kinderen niet aan zichzelf toe en voelt dat ze overbelast is geraakt. Sinds haar scheiding staat ze er grotendeels alleen voor en dat is naast haar werk in de zorg soms erg zwaar.
Haar eigen netwerk is betrokken maar met drie jonge kinderen is het fijn om ook nieuwe contacten op te doen.

De moeder wenst het beste voor haar kinderen en stelt hoge eisen aan zichzelf. Juist daarom valt het haar zwaar om hulp te vragen, maar in het belang van de kinderen is zij op zoek naar een liefdevol steungezin, waar de jongens af en toe welkom zijn.

Profiel steungezin

Voor dit gezin zoekt Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein meerdere steungezinnen:

  • Een steungezin waar de jongen van 10 een dagdeel in de week welkom is, het liefst een gezin met oudere jongens waaraan hij zich kan optrekken.
  • Een steungezin waar één of beide jongens van 5 jaar welkom zijn. Deze broertjes vinden het namelijk erg leuk met elkaar, maar vinden het ook prima om elk naar een ‘eigen’ steungezin te gaan. Zij vinden het heerlijk om buiten te voetballen met iets oudere kinderen.

Wil je deze moeder en haar zoons ondersteunen? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of neem contact op met atie@buurtgezinnen.nl.