Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder van vier kinderen is het dagelijks leven best pittig. De drie oudste kinderen hebben al een bewogen leven achter de rug en ruim een jaar geleden is er nog een zusje bijgekomen. Deze zomer is het gezin verhuisd naar de gemeente Woerden. De nieuwe omgeving en de rust doen iedereen goed. Toch vraagt de opvoeding van met name haar zoon, de enige jongen in dit ‘meidengezin’, veel van de moeder. De relatie tussen beiden staat soms ongewild onder spanning.

De moeder heeft alle kinderen vanaf de geboorte alleen opgevoed. Hoewel ze leuke klas- en buurtgenootjes hebben, is er verder geen familie of netwerk in de buurt om op terug te vallen. De kinderen dragen allemaal hun steentje bij in het gezin, maar toch…

De moeder heeft niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar zoon contact opgenomen met Buurtgezinnen. Zijn wereldje is op dit moment klein en ze gunt hem een omgeving met wat meer mannelijke energie om stoom af te blazen. Samen met jongens van ongeveer zijn leeftijd en een vaderfiguur lekker buiten spelen, voetballen, gamen, ravotten etc.

Hoe fijn zou het zijn als deze jongen ongeveer een halve dag per weekend welkom is bij een fijn steungezin en daar op termijn wellicht ook eens een nachtje mag logeren.

Profiel steungezin

Voor dit gezin in gemeente Woerden zoekt Buurtgezinnen.nl:

  • een leuk steungezin met een jongen(s) van ongeveer dezelfde leeftijd;
  • waar hij op termijn zo nu en dan een nachtje mag logeren.

Kan jouw gezin iets betekenen voor deze moeder en haar zoon? Meld je dan aan als steungezin op de website of neem contact op met iris@buurtgezinnen.nl (06-48154190).