Roosendaal 2018-12-06T16:22:59+00:00

Gestart: juni 2018

Coördinator:
Miranda van Houwelingen

Bereikbaar via: 06-31390565 of miranda@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Roosendaal

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Roosendaal steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk  hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via miranda@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Rustig speelgezin gezocht voor jongen van 6 jaar

In Langdonk woont een alleenstaande moeder met haar 2 zoons. Voor haar oudste zoon van 6 jaar zijn we voor de woens- of vrijdagmiddag op zoek naar een rustig speelgezin waar hij gezellig kan spelen en de extra aandacht kan krijgen die de moeder niet altijd kan geven. De moeder heeft weinig vrienden en kennissen waarop ze een beroep kan doen. Ze probeert haar dagelijks leven wat rustiger te krijgen, maar met o.a. 2 jonge kinderen op verschillende tijden brengen/halen op verschillende school en peuterspeelzaal, lukt dat maar niet.

Haar oudste knul is een jongen die altijd in de weer is en houdt van voetballen, knutselen, tekenen en spelletjes doen. Op school helpt hij graag de juf. Hij speelt wel met anderen, maar vindt dat soms ook nog ingewikkeld.

(meer…)

Gezocht: steungezin voor energiek voetballertje van zes jaar

Voor een energieke knul die structuur, duidelijkheid maar vooral aandacht en liefde nodig heeft, zoeken we een gezin, dat hem iedere dinsdag in Roosendaal op school ophaalt, met hem speelt en gezellig met hem eet, hem ’s avonds naar de voetbal brengt in Moerdijk en daarna weer bij moeder thuis. Dat kan een gezin met kinderen zijn, maar net zo goed een gezin zonder kinderen die net wat meer exclusieve tijd heeft voor deze bijzondere en lieve jongen.

Sinds kort is zijn alleenstaande moeder met haar 4 kinderen (8, 6, 3 en 2 jaar) verhuisd vanuit Roosendaal naar Zevenbergschen Hoek (gemeente Moerdijk). De moeder en de kinderen hebben veel meegemaakt en proberen hun leven weer in rustiger vaarwater te krijgen. Wat extra steun is daarom zeer welkom!

Welk gezin geeft dit voetballertje een vertrouwde plek op de dinsdag en wil de tijd nemen hem naar en van de voetbaltraining te brengen/halen in Zevenbergschen Hoek?

(meer…)

Fijn speelgezin gezocht voor sportieve knul van 6 jaar!

Voor een alleenstaande moeder met haar dochtertje van 1 jaar en zoon van 6 jaar zijn we op zoek naar een fijn speelgezin. De moeder werkt hard aan economische zelfstandigheid: ze gaat 3 dagen in de week naar school in Bergen op Zoom en loopt 2 dagen stage bij een zorginstelling. Best knap hoe zij haar haar leven inricht, maar de combinatie van werken, leren en opvoeden kost haar veel energie. Ze gunt haar kinderen wat extra aandacht en liefde, die zij zelf niet altijd kan geven.

Het is een rustige en beleefde jongen, die gek is op voetbal en van buiten spelen. Hij houdt van raceauto’s en van spelletjes doen. Hij kijkt er naar uit nieuwe vrienden te maken via Buurtgezinnen.

(meer…)

Gezellig weekendgezin gezocht voor twee zussen van 17 en 19

Voor een Afghaanse gezin, bestaande uit een alleenstaande vader en zes kinderen zoeken we een warm pubergezin voor de twee oudste dochters van 17 en 19. Het gezin woont hier sinds kort en de kinderen hebben recent hun moeder verloren. Ondanks hun grote verdriet toont het gezin veerkracht. De vader vindt het van groot belang dat hij en de kinderen snel in contact komen met de mensen uit de buurt en leeftijdsgenoten. Niet alleen om het Nederlands goed onder de knie te krijgen, maar ook om hier een sociaal netwerk op te bouwen zodat de kinderen hier gelukkig kunnen worden en een toekomst op kunnen bouwen.

Het meisje van 19 jaar gaat met haar vader naar de taalschool 3x in de week en wil graag vrijwilligerswerk gaan doen. Het meisje van 17 jaar gaat op alle dagen van de week naar taalschool in Bergen op Zoom. De zusjes zouden graag in het weekend naar een steungezin gaan, waar er meiden zijn van hun leeftijd, waarmee zij hun verhalen kunnen delen, vragen kunnen stellen, terwijl ze aan het koken zijn, elkaar aan het “opmaken”, haren vlechten of knippen. Het zijn nieuwsgierige meiden die graag contact maken en de Roosendaalse samenleving willen leren kennen, ook al vinden zij het wel een beetje spannend. Bij welk gezin zijn deze meiden welkom?

(meer…)

Warm speelgezin gezocht voor slimme meid van elf

Voor een Afghaanse gezin, bestaande uit een alleenstaande vader en zes kinderen zoeken we een gezellig speelgezin voor de jongste dochter van 11. Het gezin woont hier sinds kort en de kinderen hebben recent hun moeder verloren. Ondanks hun grote verdriet toont het gezin veerkracht. De vader vindt het van groot belang dat hij en de kinderen snel in contact komen met de mensen uit de buurt en leeftijdsgenoten. Niet alleen om het Nederlands goed onder de knie te krijgen, maar ook om hier een sociaal netwerk op te bouwen zodat de kinderen hier gelukkig kunnen worden en een toekomst op kunnen bouwen.

Het meisje van elf gaat sinds half augustus naar de basisschool en spreekt al behoorlijk Nederlands (ook Engels). Ze wil later directeur worden en veel reizen! Zij zou het ontzettend leuk vinden om op woensdagmiddag in een ander gezin, bij voorkeur met meisje(s) te komen spelen en zo spelenderwijs haar Nederlands te verbeteren. Ze is leergierig, houdt van knutselen en spelletjes doen en vindt het leuk om de wijk beter te leren kennen. In welk gezin is dit lieve meisje op woensdagmiddag welkom?

(meer…)

Tips in Roosendaal

Taalontwikkeling voor ouders en kinderen

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.
Een voorlezer komt twintig weken bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken. VoorleesExpress Roosendaal e.o. wordt uitgevoerd door WijZijn Traverse Groep, organisatie voor maatschappelijk welzijn.

Meer info: website