Roosendaal2018-12-06T16:22:59+01:00

Gestart: juni 2018

Coördinator:
Miranda van Houwelingen

Bereikbaar via: 06-31390565 of miranda@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Roosendaal

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Roosendaal steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk  hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via miranda@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Welk begripvol steungezin wil er op uit met moeder en dochter van twee?

Voor deze lieve alleenstaande moeder en haar 2-jarige dochter zoeken we een steungezin dat samen met hen activiteiten wil ondernemen, een band wil opbouwen en waar af en toe haar dochter kan spelen.

De moeder haar wereld is klein maar ze zou heel graag buitenshuis activiteiten willen ondernemen samen met een andere moeder. Dat is een spannende stap voor haar. Ze hoopt via een steungezin een andere (alleenstaande) moeder te ontmoeten, waarmee ze ervaringen kan uitwisselen over de opvoeding terwijl de kinderen samen kunnen spelen. En waarmee ze samen leuke dingen kan ondernemen, zoals naar de kinderboerderij, het zwembad, wandelen in het bos. Ook zou zij het fijn vinden als haar dochter een vertrouwd speelplekje heeft bij dat gezin, als zij weg moet voor een afspraak.

Wil jij dat steungezin worden voor deze moeder en haar dochter?

(meer…)

Warm en stabiel steungezin gezocht voor jongen van acht

Voor een alleenstaande moeder en haar zoon van 8 zoeken wij een warm en stabiel steungezin. Het kringetje om het gezin is klein en voor zowel de moeder als de zoon is het fijn als die wereld wat groter wordt. De moeder loopt al lang op haar tenen en heeft af en toe een moment nodig om op adem te komen.

Het is een levendige jongen die houdt van gamen, bordspelletjes, trampoline springen en af en toe buiten spelen. Zijn moeder gunt hem een steungezin waar hij zich thuis voelt, nieuwe ervaringen kan opdoen en waar hij kan spelen met leeftijdsgenootjes, buiten kan struinen en avonturen beleven. Hij gedijt goed in een gezin met veel liefde en duidelijke regels, waardoor hij ook tot rust kan komen. We zoeken een steungezin met het liefst een jongen van zijn leeftijd en bij voorkeur ook met een betrokken vader, omdat hij die zelf mist.

(meer…)

Begripvol steungezin gezocht voor slimme knul van 6 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een vraaggezin in de Kroeven zijn we op zoek naar een rustig en stabiel steungezin dat nét dat beetje extra wil investeren in deze intelligente en bijzondere jongen. De jongen woont samen met zijn moeder en bonuspapa en over een aantal maanden verwelkomt het gezin een broertje of zusje.

De moeder gunt haar – nu al Engels denkende en sprekende – zoon, die gek is op spelletjes doen, erg nieuwsgierig is en snel leert, een fijn extra plekje waar hij zichzelf mag zijn. De moeder en bonuspapa werken allebei en de jongen is intensief in zijn emoties en in het beleven van de wereld.

Als hij van school komt, heeft hij het nodig even “te landen” en moet er een duidelijk plan liggen over wat de dag verder brengt voor hem. Hij is op sommige vlakken erg vooruit t.o.v. leeftijdsgenoten of zelfs wat oudere kinderen. Op andere vlakken heeft hij vooral begrip, erkenning en geduld nodig in de begeleiding. Een “gewone” bso is te druk voor hem; moeder vindt het fijn als er een gezin zou zijn, dat zich zou willen verdiepen in hem en zou willen aansluiten bij zijn belevingswereld. Dan kan zij haar hoofd wat leger maken en zich meer in rust voorbereiden op de komst van de baby.

(meer…)

Vakantiesteungezin gezocht voor bijzonder 13-jarig meisje

Wat een superleuke meid is deze dochter van een alleenstaande moeder (met nog een oudere zoon in huis)! Voor deze jongedame zoeken we een flexibel en begripvol steungezin, waar zij enkele dagen in de vakanties en op studiedagen van de docenten, mag verblijven.

De moeder werkt hard om de kinderen te kunnen geven wat ze nodig hebben en heeft haar werk al redelijk goed kunnen combineren met de schooltijden van haar dochter. De vraag is ontstaan omdat het meisje in de vakanties en met studiedagen nu nog naar een dagbesteding gaat, zodat de moeder haar verplichtingen op het werk kan nakomen. Deze zorg/opvang is niet langer passend meer voor de dochter en bovendien wordt deze zorg niet langer meer betaald. Het meisje kan echter niet alleen thuis blijven en niet over straat als de moeder aan het werk is, omdat ze moeite heeft met risico’s inschatten, schrikachtig is en in paniek kan raken.

(meer…)

Steungezin gezocht dat moeder en energieke tweeling (1 jaar) ondersteunt

Voor een gezin met een vader, moeder en een tweeling van 1 jaar zijn we op zoek naar een fijn en flexibel steungezin. De moeder heeft een traumatische bevalling gehad en wordt lichamelijk nog steeds erg belemmerd in haar dagelijkse doen en laten. De vader is voor zijn werk regelmatig laat thuis en op zakenreis, waardoor de moeder er vaak alleen voor staat. Hoewel zij graag weer aan het werk wil, moet ze zich eerst nog richten op haar herstel.

Welk steungezin/opa en oma vindt het leuk om op maandagmiddag met deze vrolijke tweeling op te trekken, zodat hun moeder dan naar de revalidatie kan? Omdat alle spullen voor de tweeling thuis aanwezig zijn gaat de voorkeur uit om bij het gezin thuis met de tweeling te komen spelen.

(meer…)

Jongensgezin gezocht voor knul van bijna 7 jaar!

Voor een alleenstaande moeder, die de Nederlandse taal goed spreekt en met haar dochtertje van 2 jaar en zoon van bijna 7 jaar in de Westrand woont, zijn we op zoek naar een fijn steungezin in de Westrand of Centrum. De moeder gaat 3 dagen in de week naar school in Bergen op Zoom en loopt 2 dagen stage bij een zorginstelling in Roosendaal. Best knap hoe zij haar haar leven inricht, maar de combinatie van werken, leren en opvoeden kost haar veel energie. Ze gunt haar jongen wat extra aandacht en liefde, en kan best wat hulp bij het “schoolwerk” van de jongen gebruiken.

Het is een rustige en beleefde jongen, die gek is op voetbal en van buiten spelen. Hij houdt van raceauto’s en van spelletjes doen. Hij wil graag andere jongens leren kennen via Buurtgezinnen.

(meer…)

Gezocht: steungezin voor energiek voetballertje van zes jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een energieke knul die structuur, duidelijkheid maar vooral aandacht en liefde nodig heeft, zoeken we een gezin, dat hem iedere dinsdag in Roosendaal op school ophaalt, met hem speelt en gezellig met hem eet, hem ’s avonds naar de voetbal brengt in Moerdijk en daarna weer bij moeder thuis. Dat kan een gezin met kinderen zijn, maar net zo goed een gezin zonder kinderen die net wat meer exclusieve tijd heeft voor deze bijzondere en lieve jongen.

Sinds kort is zijn alleenstaande moeder met haar 4 kinderen (8, 6, 3 en 2 jaar) verhuisd vanuit Roosendaal naar Zevenbergschen Hoek (gemeente Moerdijk). De moeder en de kinderen hebben veel meegemaakt en proberen hun leven weer in rustiger vaarwater te krijgen. Wat extra steun is daarom zeer welkom!

Welk gezin geeft dit voetballertje een vertrouwde plek op de dinsdag en wil de tijd nemen hem naar en van de voetbaltraining te brengen/halen in Zevenbergschen Hoek?

(meer…)

Warm speelgezin gezocht voor slimme meid van elf

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een Afghaanse gezin, bestaande uit een alleenstaande vader en zes kinderen zoeken we een gezellig speelgezin voor de jongste dochter van 11. Het gezin woont hier sinds kort en de kinderen hebben recent hun moeder verloren. Ondanks hun grote verdriet toont het gezin veerkracht. De vader vindt het van groot belang dat hij en de kinderen snel in contact komen met de mensen uit de buurt en leeftijdsgenoten. Niet alleen om het Nederlands goed onder de knie te krijgen, maar ook om hier een sociaal netwerk op te bouwen zodat de kinderen hier gelukkig kunnen worden en een toekomst op kunnen bouwen.

Het meisje van elf gaat sinds half augustus naar de basisschool en spreekt al behoorlijk Nederlands (ook Engels). Ze wil later directeur worden en veel reizen! Zij zou het ontzettend leuk vinden om op woensdagmiddag in een ander gezin, bij voorkeur met meisje(s) te komen spelen en zo spelenderwijs haar Nederlands te verbeteren. Ze is leergierig, houdt van knutselen en spelletjes doen en vindt het leuk om de wijk beter te leren kennen. In welk gezin is dit lieve meisje op woensdagmiddag welkom?

(meer…)

Tips in Roosendaal

Taalontwikkeling voor ouders en kinderen

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.
Een voorlezer komt twintig weken bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken. VoorleesExpress Roosendaal e.o. wordt uitgevoerd door WijZijn Traverse Groep, organisatie voor maatschappelijk welzijn.

Meer info: website