Roermond2019-08-06T10:48:03+01:00

Gestart: juni 2017

Gestart: april 2018

Coördinator:
Freke Spijkers

Bereikbaar via: 06-10076282 of freke@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Roermond  of Buurtgezinnen.nl in Roerdalen

Interview

Supermarkt Jan Linders in Herten heeft Buurtgezinnen Roermond in 2019 geadopteerd als goed doel.

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Roermond en de gemeente Roerdalen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via freke@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een steungezin voor onderstaande gezinnen. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Wie helpt deze jongen met zijn taalontwikkeling?

“Op zijn verjaardag deelt Jantje snoepjes uit aan zijn vijf vriendjes. Ieder vriendje krijgt drie snoepjes. Hoeveel snoepjes heeft Jantje in totaal uitgedeeld?”

Ik vond deze sommen vroeger superleuk om te doen. De jongen waar we nu een gezin voor zoeken is heel erg goed in rekenen, maar deze verhaaltjessommen zijn moeilijk omdat Nederlands niet zijn moedertaal is. Jammer genoeg dreigt hij nu vast te gaan lopen op school. En dat is natuurlijk super jammer voor zo’n slimme knul! Daarom zoeken we nu hulp van een Nederlands gezin die het leuk vindt om direct en indirect met taal bezig te zijn door gerichte oefeningen van de logopedie maar ook door spel.

Deze 7 jarige jongen houdt namelijk heel veel van buiten spelen, voetballen en spelletjes doen. Hij is erg sociaal en maakt makkelijk contact.

(meer…)

Het zal je maar gebeuren…

Je hebt alles voor elkaar: gelukkig getrouwd, een gezin, werk, een leuk huis. En dan vanuit het niets: pats boem ….
Die ene diagnose die als een bom alles in 1 x kapot maakt. En na een lange lijdensweg sta je er 4 jaar later helemaal alleen voor met 3 jonge kinderen. Het verdriet, het gemis, de zorg… en een wereld die gewoon door draait. Hoe geef je het allemaal een plek en hoe moet je het allemaal doen?

Voor een alleenstaande vader met 3 kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar zijn wij op zoek naar een of meerdere steungezinnen in (de directe omgeving van) Roermond.

(meer…)

Welk liefdevol gezin biedt een lieve baby en actieve peuter een tweede thuis?

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin in (de directe omgeving van) Roermond, waar een baby van 7 maanden en haar zusje van 2,5 jaar regelmatig welkom zijn.

De baby is vrolijk, ontwikkelt zich uitstekend, maar vraagt veel aandacht van haar moeder. De 2,5 jarige peuter is erg actief en ondernemend en is helemaal klaar om de wereld te ontdekken. Deze combinatie maakt het erg druk voor met name de moeder. De vader werkt namelijk fulltime en is lange dagen weg, hierdoor komt alle zorg op moeder neer en komt ze niet meer toe aan zichzelf.

Het is belangrijk dat de moeder wat rust en tijd voor zichzelf krijgt en dat de moeder en de dochter iets losser komen van elkaar. De moeder vindt het erg belangrijk dat haar dochtertje leert dat het ook bij een ander gezin veilig en fijn kan zijn.

(meer…)

Aanmoediging en high-fives bij SHH gezocht!

“Hij wil zo graag gaan voetballen, maar ik kan hem niet altijd brengen en halen”. Dat is waar deze alleenstaande moeder tegen aanloopt. Haar zoontje van 5 jaar wil heel graag gaan voetballen bij SHH het komend seizoen, maar zijn moeder kan hem in verband met werk en nog twee jongere kinderen niet altijd brengen en halen naar de voetbalclub. Zij staat er helemaal alleen voor en ze hebben een hele heftige tijd achter de rug. Het gezin is pas net in Herten komen wonen en ze hopen hier nu hun rust te gaan vinden. Ze kennen nog geen anderen mensen in de buurt en vinden het ook wel spannend allemaal: er komt veel op hen af.

“Ik zou heel graag zelf aan de zijlijn staan, maar dat gaat niet altijd lukken in combinatie met werk en met nog 2 kinderen van 1 en 3 jaar”. Daarom zou het heel leuk en fijn zijn dat er een gezin is, dat deze voetbaltopper naar voetbal zou kunnen brengen of mee zou kunnen nemen. Zowel voor de trainingen als voor de wedstrijdjes die gespeeld worden op zaterdagochtend.

Het jongetje is een vrolijke knul die er erg naar uit kijkt om te gaan voetballen en hier zijn energie lekker kwijt te kunnen. Nieuwe vriendjes maken en een warme omgeving is precies wat hij nodig heeft.

(meer…)

Wie wil (weer) aan de poepluiers?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jonge alleenstaande moeder met 2 kinderen (4 maanden en 4 jaar) zoeken we een steungezin in Roermond. De moeder staat alleen voor de zorg van de kinderen, wat ze ondanks haar jonge leeftijd heel goed doet. Ze heeft al veel ellende in haar leven meegemaakt, het gezin is pas verhuisd naar Maasniel en zijn nu op zoek naar rust en stabiliteit.

Om haar kinderen dit te geven is deze moeder op zoek naar mogelijkheden om af en toe zelf op adem te kunnen komen. Daarom zijn we op zoek naar een steungezin dat een dagdeel of een dag in de week beschikbaar is voor de baby en eventueel het oudste meisje kan ophalen van school. Het meisje van 4 houdt van knutselen, tekenen en in de speeltuin spelen. Ze gaat graag naar school en doet hier ook goed mee. Haar kleine zusje is een tevreden baby en is de wereld aan het ontdekken.

Wie wil deze leuke kindjes een fijne plek bieden en deze moeder ondersteunen.

(meer…)

In welke gezin is deze lieve, zorgzame knul van 5 welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een gezin in Roermond, waar een vrolijk mannetje van ruim 5 jaar wekelijks kan komen spelen. Zijn moeder en hij hebben een pittig jaar achter de rug door een aantal onverwachte veranderingen die op hun pad zijn gekomen. Deze moeder staat er helemaal alleen voor en dat valt haar zwaar. Ze wil graag een steungezin, zodat haar zoontje ook op een andere vertrouwde plek vrij kind kan en mag zijn. Dat hij zich even geen ‘grote-mensen-zorgen’ hoeft te maken. Ook vindt ze het fijn als ze haar ervaringen als moeder kan delen met een andere moeder of vader.

Het jongetje is heel zorgzaam maar ook ondernemend. Hij houdt van bouwen met lego: dat kan hij uren (alleen) doen. Maar daarnaast speelt hij ook graag met andere kinderen en is hij graag buiten.

(meer…)

Opa en oma gezocht voor twee vrolijke kinderen van 7 en 9

Voor een lieve, alleenstaande moeder met dochters van 7 en 9 jaar zoeken we een liefdevol en gezellig steungezin of opa en oma. Het gezin heeft veel meegemaakt en is nu in rustiger vaarwater terecht gekomen. De moeder is zeer betrokken bij haar kinderen, heeft wat problemen met haar gezondheid en is druk bezig met werk zoeken. Er blijft echter geen tijd over voor het verwerken van alle gebeurtenissen en om even op adem te komen.

Daarnaast gunt ze haar kinderen het warme contact en de aandacht van een gezin of opa en oma waar ze doordeweeks of in het weekend welkom zijn. De kinderen zijn vrolijk, sportief en houden van knutselen, buiten spelen en spelletjes doen. Bij welk gezin zijn deze open in het leven staande kids wekelijks welkom?

(meer…)

Gezellig sportief steungezin gezocht voor leuke meid van 10

Buurtgezinnen.nl zoekt een steungezin voor een leuke, hartelijke en spontane meid van 10 jaar. Haar moeder is alleenstaand en heeft veel meegemaakt waardoor ze gezondheidsklachten heeft. Ze is overbelast en dat maakt dat het ouderschap soms veel is voor haar. Ze gunt haar dochter net ff meer aandacht dan dat zij kan geven.

Deze meid is gemakkelijk in omgang, houdt van een spelletje doen of gewoon gezellig kletsen. Ze is graag buiten en ze zou graag gaan tennissen.

(meer…)

Welk liefdevol steungezin opent haar hart voor deze heerlijke baby van 3 maanden?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin in Roermond waar wekelijks een baby van 3 maanden een dagdeel of een dag kan worden opgevangen.

De moeder heeft een stressvolle periode achter de rug. De moeder, die er alles voor over heeft om haar kind een gewone onbezorgde jeugd te geven, is overbelast en heeft echt tijd nodig om uit te rusten en op adem te komen. De vader van de baby is helaas niet in beeld en aangezien zij ook geen andere mensen om haar heen heeft die haar kunnen ondersteunen, staat ze er helemaal alleen voor. Dat maakt het lastig om te genieten van de roze wolk… De moeder zou het ook heel fijn vinden als er iemand is die eens wil sparren over de opvoeding.

De baby is een schattig jongetje met vrolijke pretoogjes, hij is om op te eten!

(meer…)

In welke gezin in Roermond is deze vrolijke hartenbreker van (bijna) 5 jaar welkom?

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin, waar een vrolijk en heel lief jongetje van bijna 5 jaar welkom is. Het jongetje is geboren in Nederland maar zijn ouders komen oorspronkelijk uit Sri Lanka. Hij gaat naar school, maar blijft nog wat achter in zijn taalontwikkeling. Zijn ouders vinden het erg belangrijk dat zijn taalontwikkeling wordt gestimuleerd. Zij hebben beide Nederlands geleerd en werken beide, maar kunnen hun zoontje op het gebied van taal niet bieden wat hij nodig heeft. Daarom is Buurtgezinnen op zoek naar een Nederlands gezin waar dit jongetje spelenderwijs beter Nederlands leert, zodat hij niet achter komt te liggen op school.

Het jongetje is een echte hartenbreker: kletst er graag op los, is slim en actief. Hij houdt van kleuren, bouwen en buiten spelen. En hij is ontzettend trots op zijn pasgeboren broertje.

(meer…)

Tips in Roermond

Leergeld probeert te voorkomen dat kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders weinig tot geen financiële middelen hebben, in een sociaal isolement terechtkomen.

Als wettelijke en overige voorliggende voorzieningen niet afdoende steun bieden, kan de stichting zelf hulp bieden in de vorm van directe betaling aan bijvoorbeeld sportverenigingen, scouting, muziek- of dansscholen.

Meer info: website

Individuele begeleiding, een leuke en leerzame tijd doorbrengen of logeren bij Hoeve de Kaolder?

Hoeve de Kaolder wil in deze steeds complexer wordende omgeving passende zorg bieden, afgestemd op de persoon en rekeninghoudend met de wensen en behoeften van de cliënt.

Meer info: website

De Stichting Kinderfonds Midden-Limburg (KML) zet zich in, als netwerkorganisatie en bruggenbouwer, voor kinderen uit gezinnen in achterstandssituaties.

Meer info: website

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) biedt verschillende vormen van opvoedondersteuning aan ouders en jeugdigen (van zwangerschap tot 18-23 jaar). Zo geven ze informatie en advies, verzorgen ze themabijeenkomsten en workshops en bieden ze persoonlijke ondersteuning.

Meer info: website

Wel.kom Roermond zet zich in voor álle inwoners van de gemeente Roermond, en in het bijzonder voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Dus voor iedereen die wat ondersteuning kan gebruiken op het gebied van welzijn.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten