Roermond 2018-12-31T11:23:20+00:00

Gestart: juni 2017

Gestart: april 2018

Coördinator:
Freke Spijkers

Bereikbaar via: 06-10076282 of freke@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Roermond

Interview

Supermarkt Jan Linders in Herten heeft Buurtgezinnen Roermond in 2019 geadopteerd als goed doel.

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Roermond en de gemeente Roerdalen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via freke@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een steungezin voor onderstaande gezinnen. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezellig sportief steungezin gezocht voor leuke meid van 10

Buurtgezinnen.nl zoekt een steungezin voor een leuke, hartelijke en spontane meid van 10 jaar. Haar moeder is alleenstaand en heeft veel meegemaakt waardoor ze gezondheidsklachten heeft. Ze is overbelast en dat maakt dat het ouderschap soms veel is voor haar. Ze gunt haar dochter net ff meer aandacht dan dat zij kan geven.

Deze meid is gemakkelijk in omgang, houdt van een spelletje doen of gewoon gezellig kletsen. Ze is graag buiten en ze zou graag gaan tennissen.

(meer…)

Welk liefdevol steungezin opent haar hart voor deze heerlijke baby van 3 maanden?

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin in Roermond waar wekelijks een baby van 3 maanden een dagdeel of een dag kan worden opgevangen.

De moeder heeft een stressvolle periode achter de rug. De moeder, die er alles voor over heeft om haar kind een gewone onbezorgde jeugd te geven, is overbelast en heeft echt tijd nodig om uit te rusten en op adem te komen. De vader van de baby is helaas niet in beeld en aangezien zij ook geen andere mensen om haar heen heeft die haar kunnen ondersteunen, staat ze er helemaal alleen voor. Dat maakt het lastig om te genieten van de roze wolk… De moeder zou het ook heel fijn vinden als er iemand is die eens wil sparren over de opvoeding.

De baby is een schattig jongetje met vrolijke pretoogjes, hij is om op te eten!

(meer…)

In welke gezin in Roermond is deze vrolijke hartenbreker van (bijna) 5 jaar welkom?

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin, waar een vrolijk en heel lief jongetje van bijna 5 jaar welkom is. Het jongetje is geboren in Nederland maar zijn ouders komen oorspronkelijk uit Sri Lanka. Hij gaat naar school, maar blijft nog wat achter in zijn taalontwikkeling. Zijn ouders vinden het erg belangrijk dat zijn taalontwikkeling wordt gestimuleerd. Zij hebben beide Nederlands geleerd en werken beide, maar kunnen hun zoontje op het gebied van taal niet bieden wat hij nodig heeft. Daarom is Buurtgezinnen op zoek naar een Nederlands gezin waar dit jongetje spelenderwijs beter Nederlands leert, zodat hij niet achter komt te liggen op school.

Het jongetje is een echte hartenbreker: kletst er graag op los, is slim en actief. Hij houdt van kleuren, bouwen en buiten spelen. En hij is ontzettend trots op zijn pasgeboren broertje.

(meer…)

Wie geeft twee dames van bijna 10 en 8 wat extra aandacht?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin in Roermond waar twee dametjes van (bijna) 10 en 8 een middag in de week welkom zijn voor gezelligheid en wat extra aandacht. De meisjes zijn vrolijk en sociaal en houden van knutselen en van ‘echte meiden dingen’.

De moeder is overbelast en ze heeft geen familie of netwerk in de buurt waar ze een beroep op kan doen. De hulp van een steungezin zou voor de moeder een belangrijk rustpunt in de week betekenen en haar de gelegenheid geven om weer op adem te komen. En voor de kinderen zou het een plek zijn waar ze even vrij kind kunnen zijn.

(meer…)

Warm steungezin gezocht voor knul van 6 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is voor een vrolijk jongetje van 6 jaar op zoek naar een warm steungezin. De jongen woont samen met zijn moeder en zijn stiefvader. Het is een hecht gezin en de jongen doet het ontzettend goed. De jongen en zijn moeder komen oorspronkelijk uit het buitenland en zijn nu 2 jaar in Nederland. Ze werken hard aan hun integratie. De moeder werkt fulltime en volgt Nederlandse les.

De jongen gaat in Roermond naar school en spreekt al goed Nederlands. Het gezin is stabiel en kijkt positief naar de toekomst. Echter: mensen om op terug te vallen hebben ze niet in Nederland. Om deze jongen een positieve boost te geven, zoeken we een gezin waar hij, spelenderwijs, terecht kan voor een extra ‘dosis’ Nederlandse taal, normen en waarden. Een plek waar hij zich ook thuis en welkom mag voelen.

De jongen is heel lief en hij houdt van buitenspelen. Daarnaast kan hij ook genieten van zijn Lego en treinen.

(meer…)

In welk steungezin mag een meisje van 8 uit Roermond onbezorgd kind zijn?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een gezin waar een spontane vrolijke meid van 8 jaar welkom is. Het gezin van dit meisje kampt al enige tijd met zorgen rondom de oudste zoon. De moeder is het recent echt te veel geworden. Ze heeft dringend rust en hulp nodig om er weer bovenop te komen.

De ouders merken dat hun jongste dochter lijdt onder de problemen thuis en gunnen haar een gezin waar ze aandacht en liefde krijgt en onbezorgd kind kan zijn. Waar ze zichzelf kan zijn en geen rekening hoeft te houden met de situatie van haar ouders en haar broer.

Deze meid gaat goed op school, is gemakkelijk in de omgang, kletst en knutselt graag en speelt graag met poppen. Ze doet graag ‘meiden-dingen’.

(meer…)

Bij wie mag deze jongen van 7 komen spelen?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is voor een jongen van 7 jaar uit Roermond op zoek naar een steungezin. De jongen woont samen met zijn moeder, zijn vader en net geboren broertje. Doordat er een aantal moeilijke dingen zijn gebeurd, lopen de spanningen nu soms hoog op. Dit geldt zowel voor de moeder als voor haar zoon. Het zou zo fijn zijn als de jongen wekelijks even in een andere omgeving terecht kan, zodat er voor iedereen een beetje ruimte en lucht komt. Een plek waar hij vertrouwen kan krijgen, zichzelf mag zijn en gewoon lekker kan spelen met leeftijdsgenootjes.

Hij houdt erg van voetballen, hutten bouwen en buiten spelen. En natuurlijk vindt hij gamen en spelletjes spelen op de iPad (niet te veel natuurlijk 🙂 ) ook heel erg leuk.

(meer…)

Warm steungezin in Sint Odiliënberg gezocht voor twee kinderen van 8 en 10 jaar

Buurtgezinnen.nl is voor twee vrolijke kinderen van 8 en 10 jaar op zoek naar een warm steungezin in Sint Odiliënberg. De kinderen wonen samen met hun ouders. Het is een hecht gezin en de kinderen doen het ontzettend goed. De moeder kan door een lichamelijke beperking niet alles alleen doen en zeker niet in het tempo dat een jong gezin soms vraagt. Zij is een krachtige en positieve vrouw, maar heeft het wel nodig om af en toe even op te laden. De vader werkt, noodgedwongen, fulltime en is daardoor doordeweeks ook pas laat thuis.

De kinderen zijn erg lief en sociaal en houden van buitenspelen; van klimmen, klauteren en zwemmen. Daarnaast kunnen ze ook genieten van spelletjes spelen of knutselen in huis.

We zoeken een gezin dat het leuk vindt om deze kinderen wekelijks een plekje te geven binnen hun gezin. De dag is bespreekbaar en mag ook wisselend zijn.

(meer…)

Liefdevol gezin gezocht in Herkenbosch voor 2 schatten van kinderen!

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande Afrikaanse moeder met twee lieve kinderen van 4 en 5 jaar oud zoeken we een steungezin in Herkenbosch. Het oudste meisje gaat naar school in Roermond ivm een taalachterstand. Dit heeft erg geholpen want ze praat nu al heel erg goed. Het jongste jongetje gaat naar school in Herkenbosch en is een vrolijke deugniet en houdt enorm van buiten spelen. Ze kunnen zichzelf allebei goed vermaken maar ze spelen nog liever samen met anderen kinderen. Beide kinderen maken heel makkelijk contact.

De moeder zou de hulp van een steungezin goed kunnen gebruiken. Ze heeft geen familie waar ze een beroep op kan doen. Alle zorg komt op haar schouders terecht. Daarnaast heeft ze ook tijd nodig om haar opleiding af te ronden zodat ze kan gaan werken. Daar komt ook nog bij dat het voor de ontwikkeling van beide kinderen goed zou zijn, om met regelmaat in een andere (Nederlandstalige) omgeving te zijn.

(meer…)

Wie wil dit liefdevol en hardwerkend gezin wegwijs maken in Sint Odiliënberg?

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin voor twee Syrisch jongetjes van 9 en 10 jaar oud. Zij wonen sinds een tijdje met hun ouders in Sint Odiliënberg. Daarvoor heeft het gezin een tijd in een asielzoekerscentrum gewoond. De jongens hebben al aardig wat voor de kiezen gehad.

Het is een erg liefdevol gezin dat gericht is op de toekomst. Ze doen hun uiterste best om zo veel mogelijk te integreren in Nederland en met name in het dorp. Ze praten goed Nederlands en de kinderen gaan naar school. De kinderen zijn sociaal en open en ze spelen graag buiten.

Om dit gezin zich nog meer thuis te laten voelen in Nederland, zijn we op zoek naar een Nederlands steungezin bij voorkeur uit Sint Odiliënberg zelf. Ze willen op deze manier de Nederlandse cultuur, normen en waarden nog meer eigen maken. En vooral de jongens de kans geven om zich optimaal te ontwikkelen.

(meer…)

Tips in Roermond

Leergeld probeert te voorkomen dat kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders weinig tot geen financiële middelen hebben, in een sociaal isolement terechtkomen.

Als wettelijke en overige voorliggende voorzieningen niet afdoende steun bieden, kan de stichting zelf hulp bieden in de vorm van directe betaling aan bijvoorbeeld sportverenigingen, scouting, muziek- of dansscholen.

Meer info: website

Individuele begeleiding, een leuke en leerzame tijd doorbrengen of logeren bij Hoeve de Kaolder?

Hoeve de Kaolder wil in deze steeds complexer wordende omgeving passende zorg bieden, afgestemd op de persoon en rekeninghoudend met de wensen en behoeften van de cliënt.

Meer info: website

De Stichting Kinderfonds Midden-Limburg (KML) zet zich in, als netwerkorganisatie en bruggenbouwer, voor kinderen uit gezinnen in achterstandssituaties.

Meer info: website

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) biedt verschillende vormen van opvoedondersteuning aan ouders en jeugdigen (van zwangerschap tot 18-23 jaar). Zo geven ze informatie en advies, verzorgen ze themabijeenkomsten en workshops en bieden ze persoonlijke ondersteuning.

Meer info: website

Wel.kom Roermond zet zich in voor álle inwoners van de gemeente Roermond, en in het bijzonder voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Dus voor iedereen die wat ondersteuning kan gebruiken op het gebied van welzijn.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten