Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen in Aalsmeer zoekt voor een gezin met 2 jongens (11 en 7 jaar) een steungezin. Sinds het overlijden van haar echtgenoot dit jaar staat deze moeder er alleen voor. De kinderen missen hun vader en de moeder is de klap van het verlies aan het verwerken. Een proces wat tijd kost en waarmee zij haar kinderen niet wil belasten. De moeder probeert de draad weer op te pakken en is zelfs sinds een tijdje weer begonnen met werken.

De oudste kan uit school/BSO zelfstandig naar huis fietsen. Voor de jongste zijn wij op zoek naar iemand die hem vanuit BSO De Dolfijn in Aalsmeer Zuid kan ophalen op dinsdag en donderdag tussen 17.00 – 18.00 uur en hem tot 19.00 uur thuis kan opvangen, zodat moeder haar werkrooster kan volgen.

Beide jongens maken in eerste instantie voorzichtig contact en komen wat afwachtend over. Ze vinden het leuk om spelletjes te doen en naar de speeltuin te gaan. De jongste houdt erg van voetballen en Lego technic. Daarnaast zijn beide jongens erg gevoelig, in het bijzonder de oudste. Structuur en voorspelbaarheid zijn dan ook heel belangrijk. Het kost ze moeite om alle dagelijkse prikkels te verwerken. Een rustige en stabiele plek in een steungezin of in het huis van de jongens zelf, waar ze af en toen hun verhaal kwijt kunnen zou fijn zijn.

Profiel steungezin

We zijn op zoek naar een steungezin in Aalsmeer Zuid of Hornmeer:

  • met thuiswonende kinderen of
  • een aardig ouder echtpaar wat het leuk lijkt om de jongens een dagdeel van de week op te vangen
  • dat de jongste uit BSO De Dolfijn kan ophalen en opvangen tot 19.00 uur
  • rustige en stabiele plek

Gezinnen met kinderen, maar ook gezinnen zonder thuiswonende kinderen zijn zeer welkom om te reageren. Meld je dan aan als steungezin of neem contact op met esther@buurtgezinnen.nl.