Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande Afrikaanse moeder met twee lieve kinderen van 4 en 5 jaar oud zoeken we een steungezin in Herkenbosch. Het oudste meisje gaat naar school in Roermond ivm een taalachterstand. Dit heeft erg geholpen want ze praat nu al heel erg goed. Het jongste jongetje gaat naar school in Herkenbosch en is een vrolijke deugniet en houdt enorm van buiten spelen. Ze kunnen zichzelf allebei goed vermaken maar ze spelen nog liever samen met anderen kinderen. Beide kinderen maken heel makkelijk contact.

De moeder zou de hulp van een steungezin goed kunnen gebruiken. Ze heeft geen familie waar ze een beroep op kan doen. Alle zorg komt op haar schouders terecht. Daarnaast heeft ze ook tijd nodig om haar opleiding af te ronden zodat ze kan gaan werken. Daar komt ook nog bij dat het voor de ontwikkeling van beide kinderen goed zou zijn, om met regelmaat in een andere (Nederlandstalige) omgeving te zijn.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl is nu op zoek naar:

  • Een liefdevol steungezin in Herkenbosch waar deze vrolijke kinderen wekelijks een middag na school terecht kunnen.
  • Bij voorkeur een gezin met kinderen tussen 4 en 8 jaar.
  • Echter: opa’s en oma’s worden ook van harte uitgenodigd om te reageren!

Willen jullie iets betekenen voor dit gezin? Meld je dan aan als steungezin via onze website of bel voor meer informatie met de coördinator van Buurtgezinnen.nl in Roermond: Freke Spijkers 06-10076282 of mail naar freke@buurtgezinnen.nl.