Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Soms kan een gezin runnen heel pittig zijn. Zeker als je de wind niet echt mee hebt. Het gezin waarvoor we een steungezin zoeken is gevlucht en komt uit Gaza in Palestina. Sinds 5 maanden wonen ze in Elst.

Het gezin heeft 4 zonen: een tweeling van 6 jaar, een peuter van 3 en een baby van 6 weken. Het gezin staat onder hoge druk doordat de tweeling zwaar gehandicapt is. De ouders zijn 24/7 met de zorg voor de tweeling bezig.

Buurtgezinnen is op zoek naar een betrouwbaar steungezin, waar de 2 andere kinderen (de peuter en de baby) af en toe kunnen spelen. Als de ouders weer eens met de tweeling naar het ziekenhuis moeten (nu gaan ze met de hele familie) of gewoon voor wat extra aandacht en liefde. De ouders hebben door hun zorgtaken niet de mogelijkheden om een kennissenkring op te bouwen, terwijl ze wel heel graag contacten willen in de buurt.

Ze spreken goed Engels en heel behoorlijk Nederlands.

De peuter maakt gemakkelijk contact en speelt graag met andere kinderen. Ook kan hij zichzelf goed vermaken. Hij verstaat Nederlands heel goed, maar moet zich op zijn gemak voelen voordat hij het durft te praten. De baby is gewoon een schatje.

Profiel steungezin

  • We zoeken een gezin dat woont in Elst (Utrecht), Amerongen of Rhenen.
  • Dat in overleg met de ouders de peuter en de baby af en toe opvangt. Voor de peuter zou daarnaast een vast dagdeel in de week fijn zijn.
  • Dit kan een gezin met een kind of kinderen van dezelfde leeftijd zijn, maar een opa en oma zijn ook van harte welkom.
  • Het gezin is moslim en vindt respect voor ieders geloof belangrijk.
  • Huisdieren geen probleem.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Leontine Bibo, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Rhenen, via leontine@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-51849745

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.