Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een liefdevol gezin in de gemeente Woerden, bij voorkeur in Harmelen.

Ruim drie jaar hebben deze alleenstaande moeder en haar dochter samengewoond met en intensief gezorgd voor hun ongeneeslijk zieke moeder en oma. Deze zomer hebben ze afscheid van haar moeten nemen. Onlangs is de moeder, om financiële redenen, weer gestart in een nieuwe, fulltime baan.

Het meisje is opgegroeid zonder vader. Nu zij ook geen opa en oma meer heeft, wordt zij zich steeds bewuster van het gemis aan familie. Ondanks de liefde en geborgenheid in dit kleine gezin en de inzet van de moeder om alles draaiende te houden, gunt zij haar dochter meer. Een fijne plek, waar ze eens in de week welkom is en waar ze kan zien hoe het er in andere gezinnen aan toe gaat.

Het gaat om een vrolijk meisje van 7 jaar. Ze is sociaal, gezellig en makkelijk in de omgang. Ze houdt van turnen, Playmobil, springtouwen, buitenspelen en vindt het ook leuk om samen iets te bakken. Huisdieren geen probleem.

Omdat dit meisje doordeweeks opgevangen wordt in een gastgezin met meerdere, jonge kinderen, gaat de voorkeur uit naar een klein gezin met een kind in groep 4 of hoger of een gezin waarvan de kinderen juist al wat ouder (of uit huis) zijn. Opa’s en oma’s nodigen wij ook uit om te reageren!

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Harmelen of elders in gemeente Woerden dat:

  • dit meisje een vaste middag per week (voorkeur woensdag of vrijdag) op kan vangen na school (inclusief vervoer van school naar huis steungezin);
  • haar kennis wil laten maken met de dynamiek van het gezinsleven en/of in een gezin met een vaderfiguur.

Ben of ken je dat gezin waar dit meisje welkom is? Neem dan contact op met iris@buurtgezinnen.nl (06-48154190) of meld je aan als steungezin op de website.