Duiven2019-08-26T09:20:15+01:00

Gestart: januari 2019

Coördinator: Miranda van der Steen

Bereikbaar via: 06-15225809 of
mirandavdsteen@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina: Buurtgezinnen.nl in Duiven en Westervoort

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Duiven steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via mirandavdsteen@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande vraaggezinnen. Delen van een bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Leuk gezin gezocht om moeder en zoontje van 4 jaar te ondersteunen

Voor een alleenstaande moeder met haar zoontje van 4 jaar, zoekt Buurtgezinnen een leuk gezin waar het jongetje kan spelen, maar dat ook openstaat voor contact met zijn moeder. Zij vindt het lastig om haar zoon los te laten. Voor haar is dit een grote stap. Ze zou graag met een andere ouder ervaringen willen uitwisselen over de opvoeding en wat er allemaal bij komt kijken, bijvoorbeeld met een kop thee erbij, terwijl de kinderen aan het spelen zijn of dat de steunouder speelt met de kinderen. Ze vindt het leuk om activiteiten te ondernemen, maar kan rust en stilte ook waarderen.

Als er in het gezin een kindje van ongeveer dezelfde leeftijd is, zou dat helemaal fijn zijn. Het jongetje speelt graag binnen en buiten. Ook knutselt hij graag. Hij is vrolijk, nieuwsgierig en kan goed met andere kinderen spelen.

(meer…)

Liefdevol en flexibel steungezin gezocht

Buurtgezinnen zoekt in Duiven een gezin dat kan ondersteunen bij het opvangen van een 2-jarig meisje. Een van de kinderen in het gezin verblijft regelmatig in het ziekenhuis en heeft veel zorg nodig. Om die reden heeft het gezin aan Buurtgezinnen gevraagd of er een steungezin is, waar ze hun dochter kunnen brengen. Het kan heel onverwachts zijn als het kindje overdag naar het ziekenhuis moet.

De ouders hebben een oudere zoon van 8 jaar die naar school gaat. Voor hem kunnen ouders makkelijker tijdelijke opvang in de buurt vinden en zal de opvang minder vaak nodig zijn. Toch zou het fijn zijn als ook voor hem soms een plekje is in het gezin waar zijn zusje heen gaat.

Het meisje is een pienter dametje dat gezellig is en lekker kan kletsen. Ze houdt van buiten spelen, een spelletje doen of knutselen.

(meer…)

Gezellig gezin gezocht voor meisje van 5 jaar

Voor een gezin in Duiven, bestaande uit een alleenstaande moeder met haar dochtertje van 5 jaar, zoekt Buurtgezinnen een gezellig gezin. Het zou fijn zijn als het meisje een keer per week kan komen spelen. Op die manier kan moeder ook op adem komen.
Als er een gezin is met een kindje van rond de 5 jaar zou dat mooi zijn.

Het meisje is een vrolijke meid. Ze kletst graag en maakt makkelijk contact. Het is een creatief meisje en houdt dus van knutselen. Verder speelt ze graag binnen en buiten en vindt veel leuk.

(meer…)

Actief stel gezocht

Voor een gezin in Duiven met een meisje van 5 jaar en een jongen van 4 zoekt Buurtgezinnen een ondernemend stel, waarvan de kinderen wat ouder of al uit huis zijn. Het zou fijn zijn als het stel één keer per maand in het weekend de kinderen meeneemt om leuke activiteiten te doen. Dit kan in de vorm van uitjes, maar thuis een spelletje doen vinden de kinderen ook leuk. Het belangrijkste is dat de kinderen aandacht krijgen. De ouders kunnen op deze manier ook op adem komen.

Buurtgezinnen zoekt een stel dat ondernemend, warm en gezellig is, maar ook duidelijkheid kan bieden. Het meisje van 5 jaar is een vrolijke meid. Ze houdt van knutselen, maar ook van buiten spelen. De jongen van 4 jaar is levendig, soms wat druk, en vindt het ook heerlijk om buiten te spelen en binnen een spelletje te doen.

(meer…)

Gezellig gezin gezocht voor 10-jarig, vrolijk meisje

Voor een meisje van 10 jaar dat bij haar moeder woont, is Buurtgezinnen op zoek naar een gezin in Duiven, waar ze mee kan draaien in het gezinsleven. Het gaat om één keer per week of twee weken. Door haar af en toe mee te laten draaien in het gezin, krijgt het meisje nieuwe ervaringen en aandacht. Haar moeder krijgt de ruimte en tijd om even op adem te komen. Ook is het fijn voor moeder om te weten, dat haar dochter nog een plek heeft waar ze zich fijn voelt.

Het is een vrolijke meid die het heerlijk vindt om te teuten met een meisje van haar eigen leeftijd of iets ouder. Ook vindt ze het leuk om erop uit te gaan. Als iemand haar met haar huiswerk kan helpen, zou dat helemaal fijn zijn. Vooral rekenen vindt ze lastig.

(meer…)

Met welk gezin kan deze jongen van 13 jaar activiteiten ondernemen?

Voor een jongen van 13 jaar en zijn moeder zoekt Buurtgezinnen een gezin in Duiven, Westervoort of Zevenaar waar deze jongen één keer in de week of twee weken kan zijn. Doordeweeks of in het weekend. Het is belangrijk dat er een andere jongen van rond de 14 jaar in het gezin woont. Op die manier kan de jongen contact krijgen met leeftijdsgenoten. Voor zijn moeder biedt het een kans om even op adem te komen.

De jongen heeft veel meegemaakt. Hij zou graag meer activiteiten willen ondernemen met leeftijdsgenoten. Het is een positief ingestelde jongen, die graag iets onderneemt zoals zwemmen. In het begin zal hij rustig en ingetogen zijn. Als hij iemand beter kent en vertrouwt, komt hij meer los.

(meer…)

Bij welk gezin kan deze drie-jarige jongen op korte termijn spelen en tot rust komen?

Voor een gezin in Duiven met een zoontje van 3 jaar zoekt Buurtgezinnen een steungezin in Duiven of directe omgeving. Hij is al bijna 4 en kan goed spelen met oudere kinderen. Dat vindt hij ook erg leuk. Belangrijk is dat er andere jonge kinderen vanaf 4 jaar in het gezin aanwezig zijn, maar dat hij ook 1 op 1 aandacht kan krijgen als bijvoorbeeld de andere kinderen naar school zijn.

Het jongetje krijgt thuis spanningen mee. Het zou fijn zijn als hij op een rustige plek kan spelen. Voor zijn ouders is het fijn om op adem te kunnen komen als ze weten dat hun zoontje op een veilige plek wordt opgevangen. De vraag betreft de opvang voor één keer per week overdag (niet afhankelijk van schooltijden) en eventueel op termijn ook mee-eten.

Het jongetje is energiek en slim. Hij houdt van rustige spelletjes aan tafel, maar ook lekker ravotten met andere kinderen. Hij maakt makkelijk contact met andere kinderen. Als het kan, zou het fijn als hij bij het steungezin knutselwerkjes (knippen, plakken etc.) kan doen als voorbereiding voor school.

(meer…)

Bij welk gezin kan deze jongen van 11 jaar spelen en rust krijgen?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin met een moeder en drie kinderen, zoekt Buurtgezinnen een steungezin in Duiven of directe omgeving. Het gaat om opvang voor de oudste zoon van 11 jaar. Het is belangrijk dat in het gezin een jongen of meisje van zijn leeftijd aanwezig is, zodat ze kunnen spelen.
Voor de moeder en de zoon zou het heel fijn zijn als hij wekelijks naar een gezellig gezin gaat om te kunnen spelen en tot rust kan komen. Er speelt veel in het gezin. De moeder doet er alles aan om het goed te regelen voor haar kinderen en kan hierin de ondersteuning van een ander gezin gebruiken. Ze staat er alleen voor. Het gaat om de opvang van een middag in de week. Op termijn kan er naar uitbreiding worden gekeken zoals logeren.

De jongen houdt van zowel buitenspelen, voetballen als ook binnen een spelletje spelen of gamen. Het zou vooral leuk zijn als hij in het steungezin activiteiten kan ondernemen, zoals buiten spelen of voetballen in de buurt. Hij vindt het belangrijk dat er een goede klik is. Hij is een wat teruggetrokken jongen, maar als hij een klik heeft of iemand beter kent, komt hij meer los.

(meer…)

Opvanggezin gezocht voor één of twee jongens

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een moeder met twee jongens van 12 en 8 jaar is Buurtgezinnen op zoek naar een gezin in Duiven of directe omgeving, dat de jongens kan opvangen. Opvang voor alleen de jongste is ook een optie. Hierbij gaat het om opvang van een keer per week of twee weken, afhankelijk van wat mogelijk is. In de toekomst mogelijk ook logeren.
Door het opvangen van de kinderen is het voor de moeder mogelijk om iets voor zichzelf te doen of even niets te moeten. Hier heeft ze nooit de kans voor door de zorg voor de kinderen en doordat ze werkt. Voor de jongste zou het leuk zijn als er een kind is van zijn leeftijd.

De jongens zijn rustig en kunnen zichzelf goed vermaken. Ze zijn makkelijk in de omgang. Ze vinden het allebei leuk om te voetballen, te zwemmen, cakejes te bakken of een spelletje te doen, zoals Jenga, Monopoly of Yahtzee. De oudste kletst graag en vindt het leuk om te schaken. De jongste is dol op lezen.

De moeder vindt het fijn als er een leuk contact kan ontstaan om onderling ervaringen over opvoeden uit te wisselen.

(meer…)

 Tips in Duiven

Het Sociaal Team van de gemeente Duiven is er speciaal voor mensen die op meerdere gebieden problemen hebben. En waarbij het niet lukt om deze zelf op te lossen.

Meer info: website

 

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen.

Meer info: website

 

Mikado maakt werk van uw welzijn. Stichting Mikado is een brede welzijnsorganisatie die projecten en diensten aanbiedt voor mensen in Duiven en Westervoort.

Meer info: website

 

Inloopochtend voor (groot)ouders en kinderen (0-4jr). Iedere vrijdag (M.U.V. de schoolvakanties) van 9u30-11u30 in OBS de Wereldwijzer, ingang via de Prunuslaan.

Meer info: facebook

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten