Duiven2019-04-16T15:22:35+01:00

Gestart: januari 2019

Coördinator: Miranda van der Steen

Bereikbaar via: 06-15225809 of
mirandavdsteen@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina: Buurtgezinnen.nl in Duiven en Westervoort

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Duiven steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via mirandavdsteen@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande vraaggezinnen. Delen van een bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Bij welk gezin kan deze jongen van 11 jaar spelen en rust krijgen?

Voor een gezin met een moeder en drie kinderen, zoekt Buurtgezinnen een steungezin in Duiven of directe omgeving. Het gaat om opvang voor de oudste zoon van 11 jaar. Het is belangrijk dat in het gezin een jongen of meisje van zijn leeftijd aanwezig is, zodat ze kunnen spelen.
Voor de moeder en de zoon zou het heel fijn zijn als hij wekelijks naar een gezellig gezin gaat om te kunnen spelen en tot rust kan komen. Er speelt veel in het gezin. De moeder doet er alles aan om het goed te regelen voor haar kinderen en kan hierin de ondersteuning van een ander gezin gebruiken. Ze staat er alleen voor. Het gaat om de opvang van een middag in de week. Op termijn kan er naar uitbreiding worden gekeken zoals logeren.

De jongen houdt van zowel buitenspelen, voetballen als ook binnen een spelletje spelen of gamen. Het zou vooral leuk zijn als hij in het steungezin activiteiten kan ondernemen, zoals buiten spelen of voetballen in de buurt. Hij vindt het belangrijk dat er een goede klik is. Hij is een wat teruggetrokken jongen, maar als hij een klik heeft of iemand beter kent, komt hij meer los.

(meer…)

Opvanggezin gezocht voor één of twee jongens

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een moeder met twee jongens van 12 en 8 jaar is Buurtgezinnen op zoek naar een gezin in Duiven of directe omgeving, dat de jongens kan opvangen. Opvang voor alleen de jongste is ook een optie. Hierbij gaat het om opvang van een keer per week of twee weken, afhankelijk van wat mogelijk is. In de toekomst mogelijk ook logeren.
Door het opvangen van de kinderen is het voor de moeder mogelijk om iets voor zichzelf te doen of even niets te moeten. Hier heeft ze nooit de kans voor door de zorg voor de kinderen en doordat ze werkt. Voor de jongste zou het leuk zijn als er een kind is van zijn leeftijd.

De jongens zijn rustig en kunnen zichzelf goed vermaken. Ze zijn makkelijk in de omgang. Ze vinden het allebei leuk om te voetballen, te zwemmen, cakejes te bakken of een spelletje te doen, zoals Jenga, Monopoly of Yahtzee. De oudste kletst graag en vindt het leuk om te schaken. De jongste is dol op lezen.

De moeder vindt het fijn als er een leuk contact kan ontstaan om onderling ervaringen over opvoeden uit te wisselen.

(meer…)

 Tips in Duiven

Het Sociaal Team van de gemeente Duiven is er speciaal voor mensen die op meerdere gebieden problemen hebben. En waarbij het niet lukt om deze zelf op te lossen.

Meer info: website

 

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen.

Meer info: website

 

Mikado maakt werk van uw welzijn. Stichting Mikado is een brede welzijnsorganisatie die projecten en diensten aanbiedt voor mensen in Duiven en Westervoort.

Meer info: website