Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande overbelaste moeder met een vrolijke dochter van zes jaar zijn wij op zoek naar een gezellig steungezin. Met zijn tweeën vormen ze een warm en hecht gezin. Afgezien van een paar goede vrienden is er vrijwel geen netwerk. De moeder maakt lange dagen; naast het moederschap en haar werk is zij mantelzorger voor haar eigen moeder. Zij doet haar uiterste best om alle ballen in de lucht te houden. Af en toe heeft zij rust nodig om bij te tanken en dan komt de aandacht voor haar dochter in het gedrang. Wat zou het fijn zijn, als de dochter zo nu en dan eens mag aankloppen bij een warm gezin in de buurt. Een plek waar zij even kan spelen, haar verhaal kwijt mag en wat extra aandacht krijgt.

Het meisje gaat graag naar school, zij sport, speelt en heeft veel plezier met haar vriendinnen. Zij houdt van buitenspelen, knutselen maar vindt het ook heerlijk om er samen op uit te gaan.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein is op zoek naar:

  • een gezin bij voorkeur met een meisje van ongeveer dezelfde leeftijd, of iets ouder;
  • waar de dochter, maandelijks, in het weekend een nachtje kan logeren;
  • dat het leuk vindt om met haar op stap te gaan en zo nu en dan leuke dingen wil ondernemen.

Bijzonderheden:

  • Een opa- en-oma-gezin wordt ook van harte uitgenodigd om te reageren.
  • Een gezin waar het bespreekbaar is dat de dochter uit school, af en toe, een paar uurtjes mag komen spelen.

Wil je deze moeder en haar dochter ondersteunen? Meld je dan aan als steungezin of neem contact op atie@buurtgezinnen.nl.