Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Drie zusjes van 7,9 en 12 jaar zoeken vriendinnetjes om mee te spelen. Zij voelen zich alleen en missen andere kinderen om zich heen om leuk mee te spelen. Deze 3 meisjes zijn met hun ouders gevlucht van Irak naar Nederland en hebben hier een nieuwe start moeten maken. Het gezin heeft geen familie of kennissen in Nederland. De zusjes hebben wel vriendinnen op school, maar ze zouden het ook zo leuk vinden om na schooltijd met andere kinderen te kunnen spelen; in de buurt vinden ze nog lastig aansluiting. De ouders van de meisjes zoeken een steungezin met kinderen waar hun dochters welkom zijn. Zij willen graag dat hun dochters weer kind kunnen zijn, dat zij vriendinnetjes hebben om mee te spelen, dat hun sociale contacten groeien, dat ze de Nederlandse taal sneller leren en het belangrijkst; dat zij zich welkom voelen en het gevoel krijgen erbij te horen.

Het meisje van 12 houdt van dansen, gezellig kletsen en van honden. Het meisje van 9 houdt ook van dansen, boekjes lezen en vindt paardrijden leuk. De jongste is gek op knutselen, dansen en vindt paardrijden ook leuk, net als haar zus.

Profiel steungezin

Voor dit gezin zijn wij op zoek naar:

  • Een steungezin met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd
  • Een steungezin dat beschikbaar is voor 1 á 2 dagdelen per week of in het weekend
  • Rust, structuur en regelmaat
  • Een steungezin dat woont in Amsterdam Nieuw-West

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Maria Hashem, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam Nieuw-West, via maria@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-44139542.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl.