Woerden2018-12-06T16:33:39+01:00

Gestart: april 2018

Coördinator:
Iris Meijerink

Bereikbaar via: 06-48154190 of iris@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Woerden

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Woerden steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via iris@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht: liefdevol steungezin voor 1, 2 of 3 schatjes

“Eigenlijk kan het zo niet meer. Ik loop over”, laat de jonge, alleenstaande moeder weten. Sinds deze zomer is ze samen met haar drie kinderen (3, 2 en 1 jaar oud) in Woerden komen wonen.

Enerzijds fijn dat ze nu dichterbij haar werk woont en blij met een eigen huisje voor zichzelf en de kinderen. Pittig ook. Ze heeft immers al veel meegemaakt en is voornemens haar kinderen een betere toekomst te bieden. De combinatie van werk en zorg voor de kinderen valt haar steeds zwaarder en dat geeft stress.

Samen een spelletje doen, een boekje lezen, buiten spelen of gewoon een boodschapje doen; het zit er eigenlijk niet in. En ze gunt het haar kinderen zo.

(meer…)

Gezellig en open steungezin gezocht voor energieke peuter (3)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

“We hopen dat onze zoon de taal goed leert spreken”, vertelt de moeder uit dit gezin. “En we vinden het ook belangrijk dat hij iets meekrijgt van de Nederlandse manier van opvoeden”, vult de vader aan tijdens mijn bezoeken aan dit gastvrije gezin met een zoontje van 3 en een baby op komst.

De vader woont hier al lange tijd en is volledig ingeburgerd. De moeder is hier 5 jaar geleden komen wonen en voelt zich soms nog wat onzeker in het spreken van de taal. Samen vormen ze een hecht gezin. Echter, ze hebben geen mensen in de buurt om op terug te vallen. De ouders willen de wereld van hun zoontje graag iets groter maken.

We zijn dan ook op zoek naar een gezin waar hij, spelenderwijs, een paar uurtjes per week terecht kan voor een extra ‘dosis’ Nederlandse taal. Een plek ook waar hij welkom is en zich thuis mag voelen. Dag en tijden in overleg en flexibel is mogelijk. Het is een actief en ondernemend jochie. Hij gaat twee dagen per week naar de PSZ en speelt thuis graag met treintjes, autootjes en dino’s. Ook muziek maken vindt hij leuk.

(meer…)

Gezellig en warm steungezin gezocht voor jongen van veertien

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt in (de buurt van) Harmelen een gezellig en stabiel steungezin met een groot hart voor een rustige 14-jarige jongen.

Deze alleenstaande moeder en haar zoon hebben een bewogen leven achter de rug en op dit moment zijn de omstandigheden nog steeds niet ideaal. De huidige situatie en haar werk vragen veel van de moeder, waardoor ze niet altijd in staat is haar zoon de aandacht te geven die hij nodig heeft.

De jongen zit in Utrecht op school en heeft niet veel aansluiting bij leeftijdsgenoten. Ook thuis mist hij vrienden. Hierdoor verliest hij zichzelf steeds meer in het gamen. Zijn moeder gunt haar zoon wat extra aandacht en liefde van een ander gezin. Een plek waar hij uit school welkom is en zijn verhaal kan doen.

(meer…)

In welk gezin mag 7-jarig meisje eens per week na school meedraaien?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een liefdevol gezin in de gemeente Woerden, bij voorkeur in Harmelen.

Ruim drie jaar hebben deze alleenstaande moeder en haar dochter samengewoond met en intensief gezorgd voor hun ongeneeslijk zieke moeder en oma. Deze zomer hebben ze afscheid van haar moeten nemen. Onlangs is de moeder, om financiële redenen, weer gestart in een nieuwe, fulltime baan.

Het meisje is opgegroeid zonder vader. Nu zij ook geen opa en oma meer heeft, wordt zij zich steeds bewuster van het gemis aan familie. Ondanks de liefde en geborgenheid in dit kleine gezin en de inzet van de moeder om alles draaiende te houden, gunt zij haar dochter meer. Een fijne plek, waar ze eens in de week welkom is en waar ze kan zien hoe het er in andere gezinnen aan toe gaat.

(meer…)

Steungezin gezocht voor 12-jarige jongen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder van vier kinderen is het dagelijks leven best pittig. De drie oudste kinderen hebben al een bewogen leven achter de rug en ruim een jaar geleden is er nog een zusje bijgekomen. Deze zomer is het gezin verhuisd naar de gemeente Woerden. De nieuwe omgeving en de rust doen iedereen goed. Toch vraagt de opvoeding van met name haar zoon, de enige jongen in dit ‘meidengezin’, veel van de moeder. De relatie tussen beiden staat soms ongewild onder spanning.

De moeder heeft alle kinderen vanaf de geboorte alleen opgevoed. Hoewel ze leuke klas- en buurtgenootjes hebben, is er verder geen familie of netwerk in de buurt om op terug te vallen. De kinderen dragen allemaal hun steentje bij in het gezin, maar toch…

(meer…)

Gezocht: beetje hulp van een fijn steungezin

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl in Woerden is op zoek naar een betrokken steungezin voor twee jongens van 8 en 12 jaar.  Het gezin -bestaande uit een vader, moeder en 3 kinderen- maakt op dit moment een moeilijke tijd door. De vader is ziek en tijdelijk onder behandeling. De moeder is door alle emotionele en praktische zorgen overbelast geraakt. Hierdoor kan zij haar jongens niet altijd de aandacht geven die ze nodig hebben en dat voelt voor haar niet goed. Voor haar twee jongsten is zij daarom op zoek naar een warm steungezin waar de jongens plezier kunnen hebben, gezelligheid vinden en aandacht krijgen. En waardoor zij zelf ook weer op kan laden.

De jongens houden van (gezelschap)spelletjes, Donald Ducks lezen, buitenspelen, gamen en leuke dingen doen.

(meer…)

Gezocht: steungezin voor meisje van vier

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder met 2 kinderen zijn we nog op zoek naar een warm en stabiel steungezin voor haar vierjarige dochter. Dit lieve, leergierige meisje houdt van creatieve dingen als tekenen, knippen en plakken, buitenspelen én van poppen. Zowel motorisch als qua spraak en taal loopt zij iets achter op leeftijdsgenootjes. Hierdoor is zij wat verlegen en heeft ze weinig vriendinnetjes. Voor haar ontwikkeling is het belangrijk om met andere kinderen te spelen, haar verlegenheid te overwinnen en meer zelfvertrouwen te krijgen.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor sportieve 10-jarige jongen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin, waar een lieve, sportieve jongen van 10 jaar welkom is. Deze jongen woont al een aantal jaren samen met zijn ouders, broers en zus in Nederland. Dit hechte gezin heeft al veel meegemaakt en is daarnaast belast met de intensieve zorg voor 2 gehandicapte kinderen. De ouders merken dat hun jongste zoon hieronder lijdt en gunnen hem een gezin waar hij aandacht en liefde krijgt en even onbezorgd kind kan zijn.

Deze jongen spreekt goed Nederlands, speelt graag buiten, houdt van dieren en natuurlijk ook van gamen. Hij is sportief; fietst graag en is dol op tennis en voetbal, maar zit zelf nog niet op een sport. Hij hoopt dat hij- bijvoorbeeld een keer per week een paar uurtjes- bij een gezin in Woerden welkom is. Om te kletsen, lekker buiten te spelen en misschien ook eens een keer mee te kunnen met een gezinsuitje.

(meer…)

Steungezin gezocht voor 2 gezellige, jonge kinderen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl in Woerden is op zoek naar een fijn steungezin voor een jongen van 7 en een meisje van 4 jaar. De kinderen zijn sociaal en vrolijk en ze groeien op in een warm en betrokken gezin. De oudste heeft een Autisme Spectrum Stoornis en is snel overprikkeld. Structuur en voorspelbaarheid zijn voor hem dan ook heel belangrijk. Ook bij zijn zusje zijn er vermoedens in die richting. Het kost beide kinderen moeite om alle dagelijkse prikkels te verwerken. Hierdoor zijn geregeld extra rustmomenten nodig om op te laden. Om die reden heeft moeder ‘noodgedwongen’ haar baan opgezegd. Vader werkt fulltime en staat zijn gezin ’s avonds en in het weekend zoveel mogelijk bij.

Het zou dit gezin enorm helpen als de kinderen op een vast moment in de week welkom zijn tijdens de lunchpauze van school. Op termijn kan dit  uitgebouwd worden met een paar uurtjes na schooltijd. Dat geeft moeder de mogelijkheid om op te laden. Beide kinderen spelen graag buiten. Ze worden blij van speeltuintjes en de zandbak. De jongen is gek op de natuur en speelt graag (bord)spelletjes. Het meisje houdt van poppen, knutselen en muziek.

(meer…)

Steungezin gezocht voor twee gezellige meisjes uit Harmelen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een warm en gezellig gezin met een moeder en twee dochters van tien en zeven zoeken we een fijn, stabiel steungezin. Het gezin heeft een pittige tijd achter de rug. Moeder voelt zich nog wat overbelast en wil zich graag op de toekomst richten. Het zou dit gezin enorm helpen als de meisjes op een vast moment in de week welkom zijn bij een ander gezin. Hierdoor krijgt moeder wat tijd en ruimte voor zichzelf en kan zo weer opladen.

Beide meiden zijn sociaal en vrolijk. Ze houden van muziek, worden blij van huisdieren en zijn eigenlijk overal wel voor te porren. De jongste vindt het ook heel leuk om samen iets te bakken of te helpen met koken. De voorkeur gaat uit naar een steungezin met kleinere kinderen óf naar een gezin met kinderen op het voortgezet onderwijs.

(meer…)

Tips in Woerden

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Stichting Leergeld Groene Hart is opgericht in mei 2014 en is operationeel vanaf januari 2016. De stichting is werkzaam in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort, Oudewater en Woerden.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten