Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een liefdevol en vriendelijk gezin uit Ethiopië zijn wij op zoek naar een maatje voor de moeder. Het gezin bestaat uit vader en moeder en drie jonge kinderen, een dochter van negen, een zoon van acht en een babydochter van enkele maanden. Hun spreektaal hier is Engels/Nederlands.

De moeder van het gezin is geïnteresseerd in andere culturen. Zij houdt van reizen en in de buitenlucht zijn. Haar netwerk is klein en ze kent nog niet zo goed de weg in Nieuwegein. Het zou geweldig zijn als de moeder met haar baby een maatje heeft die haar wegwijs kan maken en die bijvoorbeeld meegaat naar het consultatiebureau, gemeentehuis of kinderboerderij enz.  In het contact kan zij Nederlands spreken en opkomende vragen over het opvoeden in deze cultuur delen. Het gezin, dat nog zeer weinig mensen kent, vindt het ook fijn dat door nieuw contacten hun kennissenkring groter wordt.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin:

  • dat helpt door de Nederlandse taal te spreken;
  • dat samen met de moeder en haar baby leuke dingen wil ondernemen;
  • dat mee wil denken over zaken als opvoeden;
  • dat het leuk vindt om hen op weg te helpen met ontdekken van de Nederlandse cultuur.

Lijkt het je leuk om voor deze moeder en haar baby klaar te staan? Neem dan contact op met atie@buurtgezinnen.nl of je meld je aan als steungezin op deze site. Coördinator Atie van Nieuwegein neemt graag contact op om een afspraak met je te maken.