Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jongen van elf jaar zijn we op zoek naar een (tijdelijk) steungezin dat hem kan leren veilig naar zijn school voor speciaal onderwijs te fietsen en verkeerssituaties goed in te schatten. De ouders van deze jongen komen hier niet vandaan en hebben geen familie en weinig contacten in de buurt. De vader kan vanwege gezondheidsredenen geen lange afstanden fietsen en de moeder kan zelf (nog) niet fietsen.

Kleine afstanden fietsen lukt hem al goed. Omdat hij vanaf volgend schooljaar niet meer met de taxibus wordt gebracht, moet hij zelfstandig van Aalsmeer naar een nabijgelegen dorp fietsen. Zijn ouders vinden dit nogal spannend en zijn daarom dringend op zoek naar iemand die ondersteuning biedt om de route naar school te oefenen en hem leert om verkeerssituaties goed in te schatten.

Voor deze jongen zijn wij op zoek naar iemand die het gezin tijdelijk uit de brand kan helpen, zodat de ouders de jongen met een veilig gevoel naar school kunnen laten gaan. Het zou helemaal mooi zijn als er iemand gevonden kan worden die de jongen tevens leert zelfstandig te reizen met de bus.

Profiel steungezin

We zijn op zoek naar een tijdelijk steungezin in Aalsmeer:

  • dat de jongen leert op de fiets om te gaan met het verkeer
  • dat de route van huis naar de school in een nabijgelegen dorp een paar keer oefent
  • dat hem eventueel leert om zelfstandig te reizen met de bus

Gezinnen met kinderen, maar ook opa’s en oma’s zijn zeer welkom om te reageren. Meld je dan aan als steungezin of neem contact op met esther@buurtgezinnen.nl.