Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Soms kan opvoeden heel pittig zijn. Zo ook voor dit gezin met drie zonen in Nieuwegein-Noord.  Ondanks alle liefde, structuur en regelmaat, lukt het de ouders onvoldoende om werk en gezinsleven te combineren. Samen doen zij hun best om de ballen in de lucht te houden maar het gezin is overbelast geraakt. De ouders zouden de jongens wat meer individuele aandacht willen geven maar gezien de omstandigheden lukt dat niet. Daarom gunnen zij de jongens dat zij eens per week ergens anders spelen, waar zij meer aandacht krijgen en hun verhaal kwijt kunnen.

Zij zoeken daarom een steungezin waar de jongens beurtelings naar toe kunnen om te spelen.

De oudste zoon (10) heeft een grote interesse in dinosaurussen en archeologie. Hij is een onderzoeker en graver. Hij houdt ook van computerspelen en kan er compleet in op gaan. De jongen heeft altijd tijd nodig om te wennen aan nieuwe mensen en situaties. Ook in het contact met leeftijdsgenootjes is hij wat terughoudend, maar als hij die ruimte krijgt dan komt hij wel. Hij houdt van voetballen, trampoline springen en vindt bewegen heel leuk maar bewaakt goed zijn grenzen.

De middelste zoon (7) is een sociale en vrolijke jongen die houdt van afwisseling in het spel. Hij is een kei in het bedenken van een spel. Maakt makkelijk contact met volwassenen en geniet van de aandacht en heeft zo nu en dan bevestiging nodig.

De jongste zoon (5) vindt alleen spelen fijn maar houdt ook van samen bouwen of spelen. Het is een echte doener die het samen ‘doen’ belangrijker vindt dat het resultaat. Hij is wat verlegen tegenover zowel kinderen als volwassenen. Maar komt wel los als hij wat meer vertrouwen heeft opgebouwd.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen in Nieuwegein is op zoek naar een gezin dat:

  • woont in Nieuwegein-Noord
  • de jongens met z’n tweeën of alleen, mee laat draaien in het gezin
  • warmte en vertrouwen biedt en waar de jongens aandacht krijgen
  • een gezin is, met eventueel ook oudere kinderen
  • een opa en oma-, of een oom en tante gezin is
  • bereid is om in alle rust de relatie met de jongens en hun ouders te laten ontwikkelen
  • flexibel is en in overleg, de jongen(s) op school ophaalt en weer thuis kan brengen

Bijzonderheden:

  • De oudste jongen gebruikt medicijnen voor een fysieke aandoening. Het is belangrijk dat het steungezin kennis wil nemen van de extra zorg dat dit met zich meebrengt.

Kan jouw gezin iets betekenen voor deze jongens? Dan komen we graag in contact met je.
Voor meer informatie kun je bellen met coördinator Atie Wakkee 0624268314 of mailen naar atie@buurtgezinnen.nl

Je kunt je direct aanmelden op de website www.buurtgezinnen.nl dan neemt Atie contact met je op.