Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin, dat pas kort in Nieuwegein woont, zoeken wij een steungezin dat hen wil helpen hier wegwijs te worden. De moeder komt uit zuidwest Azië en is een aantal jaren getrouwd met een Nederlandse man. Samen hebben zij een dochter van twee die zij tweetalig opvoeden. De vader werkt overdag en de moeder kan nog niet gaan werken, omdat zij de Nederlandse taal nog onvoldoende beheerst.

De moeder wil graag nieuwe mensen leren kennen en meedoen met de Nieuwegeinse samenleving. Beide ouders vinden het belangrijk dat hun dochter met leeftijdgenootjes kan spelen om de Nederlandse taal te leren.

Wij zoeken een steungezin met jonge kinderen, dat het leuk vindt om samen met deze moeder en haar dochter dingen te ondernemen. Bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of de bibliotheek. Voor de moeder is het ook fijn als zij kan meekijken hoe andere ouders met hun kinderen omgaan. Zijn jullie dat warme gezin waar deze moeder en dochter welkom zijn?

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin in Nieuwegein

  • dat een keer per week of twee weken samen iets met moeder en dochter wil ondernemen
  • met een of meer jonge kindjes waar de dochter mee kan spelen
  • waar de moeder af en toe terecht kan met opvoedingsvragen
  • dat de moeder en haar dochter wil helpen door Nederlands te praten.

Bijzonderheden:

  • De moeder is onderwijzeres en wil dat weer oppakken zodra zij de Nederlandse taal onder de knie heeft. Zij communiceert nu in het Engels.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Atie Wakkee 06 242 68 314 atie@buurtgezinnen.nl of je kunt je direct aanmelden als steungezin op deze site.