Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een liefdevol en vriendelijk gezin uit Ethiopië zijn wij op zoek naar een steungezin voor hun dochter van tien. Het gezin met vader en moeder heeft drie jonge kinderen waaronder een baby van enkele maanden. Hun spreektaal is Engels/Nederlands.
De ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen vertrouwd raken met Nederlandse gewoonten en gezinsleven, zodat zij spelenderwijs kennismaken met taal en cultuur. Omdat de ouders weinig mensen kennen zoeken zij een steungezin in de buurt dat een voorbeeldfunctie heeft voor zowel henzelf als voor hun kinderen.

Hun dochter van 10  zit op de basisschool en spreekt de Nederlands taal goed. Het meisje is sportief en besteedt door de week veel tijd aan sport, zoals zwemles en twee teamsporten. Daarom past een gezin waar zij in het weekend kan komen spelen het best. Het meisje houdt van meiden-dingen. Omdat zij makkelijk aansluit bij zowel jongere als oudere kinderen, zal een gezin met kinderen van verschillende leeftijden goed passen. Zijn jullie een warm en gezellig gezin waar dit meisje welkom is?

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin:

  • dat een open blik heeft en warm en gezellig met kinderen omgaat;
  • dat woont in Nieuwegein Zuid;
  • waar zij spelenderwijs de taal beter kan leren;
  • met kinderen (leeftijd minder belangrijk);
  • waar het meisje in het weekend een dagdeel welkom is (iedere week of om de week).

Bijzonderheden:

  • thuis is de voertaal Engels maar de kinderen spreken en lezen op schoolniveau Nederlands.

Is jouw gezin misschien die warme en gezellige speelplek voor dit sportieve meisje?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Atie Wakkee 06 242 68 314 atie@buurtgezinnen.nl of je kunt je direct aanmelden als steungezin op deze site.