Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een knus maar erg overbelast gezin met vier kinderen zoeken we een steungezin waar de dochter van 9 jaar in het weekend een dagdeel mag komen spelen.
De moeder heeft veel meegemaakt. Zij wordt hiervoor begeleid waardoor het nu iets beter gaat, iets wat zij graag wil vasthouden. De vader neemt zoveel mogelijk gezinstaken voor zijn rekening. Het is best pittig om dit naast zijn werk vol te houden. De moeder gunt haar kinderen buiten het eigen gezin een fijne plek waar zij onbezorgd kind kunnen zijn. Tegelijkertijd hebben de ouders zo wat ruimte voor zichzelf hebben om tot rust te komen.

Voor de dochter (9) zoeken wij een gezin waar zij heerlijk kan spelen en de volle aandacht krijgt. Het meisje is gevoelig en heel sociaal. Zij speelt het liefst met wat oudere kinderen en gaat te veel drukte uit de weg. Zij kan heerlijk samen spelen maar ook in haar eentje en vindt knutselen fijn, net als Playmobil en haar paarden spulletje. Zijn jullie dat gezellige steungezin dat dit meisje een fijne speelplek kan bieden?

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin:

  • Waar dit meisje een dagdeel in het weekend welkom is.
  • Met bij voorkeur een dochter van rond de negen of iets ouder.
  • Waar het meisje wat extra aandacht en liefde krijgt.
  • Dat affiniteit heeft in de omgang met gevoelige kinderen.
  • Dat het leuk vindt om ook een band met de ouders op te bouwen.

Bijzonderheden:

  • Gezinnen waarvan de kinderen al uit huis zijn en die een opa en oma-rol willen vervullen zijn van harte uitgenodigd te reageren.
  • Lezen en rekenen vindt zij moeilijk. Het zou fijn zijn wanneer het steungezin daar op speelse wijze aandacht aan kan geven door zo nu en dan wat met haar te oefenen.

Wil je meer weten over dit lieve meisje?
Dan kun je contact opnemen met coördinator Atie Wakkee 06 242 68 314 atie@buurtgezinnen.nl of je kunt je direct aanmelden als steungezin op deze site.