Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Wij zijn in Roermond op zoek naar een steungezin voor 2 lieve zusjes van 5 en 1 jaar oud. De meisjes wonen met hun ouders in Roermond. Het gezin is afkomstig uit Eritrea, heeft hier geen familie en nog weinig contacten in de buurt.

Het oudste meisje zit op school en beheerst de Nederlandse taal al best goed. Haar zusje is bij mama of papa thuis en krijgt weinig mee van de Nederlandse taal. Beide ouders kunnen ook een beetje Nederlands spreken, maar omdat ze een klein netwerk hebben wordt dit weinig geoefend.

We zoeken een gezin waar de meisjes zo nu en dan op woensdagmiddag heen kunnen om te spelen met leeftijdsgenootjes en zo spelenderwijs de Nederlandse taal kunnen leren en oefenen. De moeder van de meisjes zou het fijn vinden als ze ook af en toe welkom is om zo zelf ook de taal te oefenen en de omgeving een beetje te leren kennen. Het gezin staat er ook voor open om door het steungezin wegwijs gemaakt te worden bij leuke (kinder)activiteiten in Roermond!

Beide ouders werken en willen het beste voor hun lieve meisjes. Zijn jullie het gezin dat hen een beetje wegwijs kan maken en kan helpen met de Nederlandse taal?

Profiel steungezin

We zijn op zoek naar een gezin:

  • In Roermond of directe omgeving
  • Liefst met kinderen tot 8 jaar
  • Beschikbaar op woensdagmiddag (elke week of om de week, dit kan in overleg)
  • Dat ervoor open staat dat moeder af en toe aansluit bij de speelafspraak
  • Dat het leuk vindt een ander gezin wegwijs te maken in Roermond!

Denk je dat jouw gezin kan helpen? Meld je dan aan als steungezin via onze website. Je mag ook contact opnemen met de coördinator Marieke Raijmakers: mariekeraijmakers@buurtgezinnen.nl of 06-33838255.