Voor dit gezin hebben wij een vakantiesteungezin gevonden.

Wat een superleuke meid is deze dochter van een alleenstaande moeder (met nog een oudere zoon in huis)! Voor deze jongedame zoeken we een flexibel en begripvol steungezin, waar zij enkele dagen in de vakanties en op studiedagen van de docenten, mag verblijven.

De moeder werkt hard om de kinderen te kunnen geven wat ze nodig hebben en heeft haar werk al redelijk goed kunnen combineren met de schooltijden van haar dochter. De vraag is ontstaan omdat het meisje in de vakanties en met studiedagen nu nog naar een dagbesteding gaat, zodat de moeder haar verplichtingen op het werk kan nakomen. Deze zorg/opvang is niet langer passend meer voor de dochter en bovendien wordt deze zorg niet langer meer betaald. Het meisje kan echter niet alleen thuis blijven en niet over straat als de moeder aan het werk is, omdat ze moeite heeft met risico’s inschatten, schrikachtig is en in paniek kan raken.

Het meisje vertelde me dat ze houdt van tennis, een kei in Engels is, koken en programmeren leuk vindt. Op de speciale middelbare school doet ze het erg goed en ze is erg gemotiveerd mooie cijfers te halen.

Bij welk steungezin mag deze leuke meid tijdens de vakantiedagen en studiedagen een paar gezellige dagen doorbrengen?

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl in Roosendaal zoekt een steungezin:

  • Dat in de schoolvakanties en op studiedagen enkele dagen voor een fijn extra plekje kan zorgen;
  • Dat flexibel kan omgaan met hun agenda als er door de moeder soms extra gewerkt moet worden;
  • Bij wie de moeder haar bijzondere dochter met een gerust hart kan brengen.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Miranda van Houwelingen, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Roosendaal, via miranda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-31390565.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.