Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin in Swalmen voor een 9-jarige jongen. Hij woont samen met zijn moeder, twee oudere broers en jonger zusje in Swalmen. Zijn moeder komt oorspronkelijk uit Afrika, werkt fulltime en beheerst de Nederlandse taal redelijk. Thuis wordt Nederlands, Afrikaans en Engels gesproken.

De jongen gaat graag naar school maar loopt hier de laatste tijd wel tegen het probleem aan dat zijn taalontwikkeling wat achter blijft. Om goed mee te kunnen doen met alle vakken, is het belangrijk dat zijn Nederlands goed gestimuleerd wordt en dat hij regelmatig hulp krijgt bij zijn huiswerk.
Zijn moeder kan hem deze ondersteuning onvoldoende bieden en zij zouden het fijn vinden als hij geholpen wordt bij het beter beheersen van de taal. Daarnaast hopen ze ook dat het netwerk van de jongen wat vergroot wordt en hij meer contact in de buurt krijgt met leeftijdsgenoten.

De jongen houdt van buiten spelen, spelletjes doen en gamen.

Profiel steungezin

Voor deze leuke jongen van 9 jaar zoeken wij een gezin:

  • Woonachtig in Swalmen of directe omgeving
  • Waar hij 1 dagdeel in de week terecht kan (dagen in overleg)
  • Waar hij geholpen kan worden met zijn huiswerk.
  • Liefst een gezin met kinderen in dezelfde leeftijd, maar niet noodzakelijk.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Marieke Raijmakers, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beesel, via mariekeraijmakers@buurtgezinnen.nl of 0633838255.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin via onze website.