De vader van het gezin is 19 jaar geleden uit Irak gevlucht naar Nederland. Hier eenmaal aangekomen, heeft hij zijn leven opgebouwd. Een huis gevonden, ingeburgerd en een opleiding gevolgd, zodat hij een baan heeft gevonden waar hij nog steeds met plezier werkt.

Zijn voormalige buurmeisje uit Irak is 8 jaar geleden naar Nederland gekomen en hier zijn zij samen getrouwd. Samen kregen zij 2 zonen, die nu de leeftijd van 7 en 6 jaar hebben. De jongens kunnen heel goed met elkaar opschieten, samen spelen en delen. Zij zijn zorgzaam voor elkaar.

Ook de moeder is inmiddels ingeburgerd, spreekt goed Nederlands en heeft werk.

De zoon van 7 jaar is een lieve, rustige jongen. Hij kan goed samen met andere kinderen spelen en is soms verlegen. Hij wordt blij van buiten spelen, knutselen, lego, voetballen en gamen. Hij zit op het speciaal basisonderwijs i.v.m. een achterstand in zijn spraak-taal ontwikkeling. Soms is hij verdrietig omdat hij niet goed kan vertellen wat hij voelt. In de buurt wordt hij soms ‘geplaagd’ en zijn jongere broer neemt het dan voor hem op.

De zoon van 6 jaar is een jongen die goed luistert en goed samen kan spelen. Hij heeft een grote fantasie, houdt van buiten spelen, lego bouwen, voetballen, fietsen, auto’s en tv kijken.

De ouders hebben geen familie in de buurt waarop ze kunnen terugvallen.

De ouders dreigen overbelast te raken, omdat zij zich onmachtig voelen vanwege het feit, dat zij hun zonen niet goed kunnen begeleiden/ondersteunen bij hun spraak-taal ontwikkeling, hun huiswerk, het samen lezen, maar ook het knutselen. Daarnaast speelt mee dat zij een licht geïsoleerd leven leiden en hun wereld willen vergroten.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt een:

  • Gezellig, Nederlands gezin dat affiniteit heeft met ‘spelend leren’ van de spraak en de taal.
  • Gezin dat de jongens 1 maal per week/ 1 maal per twee weken kan opvangen op de woensdag.
  • Een gezin met eigen kinderen (jongens of meisjes).
  • Steungezin dat lekker buiten wil en kan spelen en knutselen.

Bijzonderheden:

  • Op woensdag is de jongen van 7 om 14.00 uur uit en de jongen van 6 jaar om 12.00 uur.
  • De ouders kunnen de jongens zelf uit school halen, brengen naar het steungezin en weer ophalen.
  • De voeding is bij voorkeur Halal.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.