Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is in Amsterdam Zuid op zoek naar een steungezin voor een meisje van bijna 5 wat ‘het liefst zingend en dansend door het leven gaat’ en haar zusje van bijna 3. Zij wonen met hun moeder in de Schinckelbuurt. Door omstandigheden staat moeder alleen voor de zorg en de opvoeding van de twee meisjes. Zij werkt als gids en geeft rondleidingen aan vnl. Amerikaanse en Russische toeristen op het gebied van architectuur en de geschiedenis van Nederland. Zij heeft journalistiek en antropologie gestudeerd, is heel creatief en ambitieus en wil haar werk heel graag combineren met een goede zorg voor de kinderen.

De vader van de meisjes speelt een rol op de achtergrond, maar het lukt hem niet om verantwoordelijkheid voor het gezin te nemen, sinds een jaar zijn de ouders uit elkaar. Voor de moeder is het zwaar, ze moet deze scheiding nog verwerken en heeft een heel beperkt netwerk. Daardoor is zij overbelast en wil zij graag ondersteuning van een leuk gezin/echtpaar, waar de meisjes met een bepaalde regelmaat kunnen gaan spelen.

Het zijn lieve, leuke meisjes, intelligent, sociaal en geïnteresseerd in de wereld. De drie ‘vrouwen’ vormen met elkaar een liefdevol en zorgzaam gezin, compassie staat bij hen hoog in het vaandel.

De oudste houdt van dansen en zingen, de jongste van knutselen. Zij lijkt behoefte te hebben aan ‘een leuke man in haar leven’. Beide zijn gek op lezen en tekenen. Ook zitten ze allebei op Russische les. De moeder heeft een Russische achtergrond, maar is in Nederland opgegroeid.

De moeder doet graag iets terug voor het steungezin.

Profiel steungezin:

Wij zoeken voor hen:

  • Een warm en ruimdenkend gezin met kinderen in dezelfde leeftijd, of een echtpaar wat het leuk zou vinden om deze meisjes met een bepaalde regelmaat in hun huis te ontvangen.
  • Misschien met op termijn de mogelijkheid om ook een keertje te blijven logeren.
  • Die bij voorkeur in de Schinckelbuurt, de Stadionbuurt of elders in Zuid wonen.

Interesse? Neem dan contact op met anjo@buurtgezinnen.nl coördinator Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid. Of meld je direct aan als steungezin.