Buurtgezinnen zoekt voor een liefdevol eenoudergezin met drie zonen een steungezin voor haar oudste zoon. De moeder zorgt alleen voor de kinderen. Tot nu toe kon zij dat net bolwerken. Sinds duidelijk werd dat een van de andere kinderen extra zorg nodig heeft is het gezin meer onder druk komen te staan. Temeer omdat de moeder, die zelf veel heeft meegemaakt, wordt geholpen om dit te verwerken. Daarom zoeken wij een warm steungezin waar de jongen van 8 fijn kan spelen en kind kan zijn en waardoor de moeder wat lucht en ruimte krijgt voor zichzelf. Zij kent weinig mensen en hecht waarde aan een goed contact zodat zij ook bijv. kan sparren over het opvoeden.

De zorgzame sociale jongen wil het iedereen graag naar de zin maken. Hij kan goed alleen spelen en houdt van bouwen met Duplo en Lego maar ook van samen bordspelletjes doen of buiten spelen. De jongen heeft tijd nodig om te wennen, hierdoor kan hij, zeker in het begin, wat onzeker en stilletjes overkomen. Eenmaal op zijn gemak gesteld is hij open en vrolijk. Als het te druk wordt dan trekt hij zich even terug. Daarna vindt hij het fijn om erover te praten met iemand die hij vertrouwt.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Nieuwegein dat:

  • een middag in de week de jongen na schooltijd wil opvangen
  • de jongen kan stimuleren bij zijn schoolwerk
  • open staat om deze moeder soms wat algemene ondersteuning te bieden

Bijzonderheden:

  • Onze voorkeur gaat uit naar een gezin met een vaderfiguur, omdat de kinderen dat nu missen.
  • Daar de jongen goed overweg kan met net iets jongere kindjes, worden ook deze gezinnen van harte uitgenodigd te reageren.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Atie Wakkee, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nieuwegein, via atie@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-24268314.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.