Deze moeder heeft haar werk, drie jonge kinderen en een man met een baan waarbij hij met enige regelmaat langere tijd van huis is. Het betreft een druk en dynamisch gezin waarbij de ouders soms ‘handen te kort komen’, waardoor de kinderen niet de wenselijke aandacht krijgen.

De opvoeding en het huishouden komen voor een groot deel op de moeder neer en daardoor heeft ze weinig tot geen tijd. Het gezin heeft een beperkt netwerk om zich heen, daarom zoeken we een fijn steungezin voor de zoon van 3,5 jaar. Een tweede vertrouwde omgeving waar hij een dag(deel) in de week mag zijn, een plek waar hij zich thuis voelt en waar hij de ruimte en aandacht krijgt om zich te ontwikkelen en te spelen.

De zoon van bijna vier gaat twee ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal (dinsdag en -donderdagochtend). Hij is gek op het spelen met auto’s, knutselen, heel behulpzaam, sociaal en lief.

Profiel steungezin

Wat we zoeken:

  • Een gezin wat een dag(deel) in de week beschikbaar is
  • Een zorgzaam gezin, woonachtig Beverwijk of Heemskerk
  • Een gezin met kinderen rond dezelfde leeftijd of iets ouder
  • Een gezin met humor en die van lachen houden
  • Een gezin met rust, structuur en ritme.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.