Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein zoekt een steungezin voor een liefdevol gezin met vijf kinderen, drie tienerdochters en twee jonge zonen van 5 en 3 jaar. Beide ouders delen de zorg voor de kinderen. De moeder heeft lange tijd naast de zorg voor de kinderen ook de mantelzorg voor haar man gehad en heeft nu zelf ondersteuning nodig. Door langdurige overbelasting ontbreekt het de ouders aan energie om met de kinderen te spelen of erop uit te gaan. Het zou hen veel rust geven als hun twee jongens een maal per week ontspannen kunnen spelen in een ander gezin.
De jongste zoon is ondernemende  3- jarige peuter en vraagt veel aandacht. Hij bouwt graag met lego, houdt van puzzelen, tekenen en voorlezen. De oudste zoon vindt samen spelen met andere kinderen, binnen of buiten, altijd geweldig, maar hij houdt ook van gezelligheid en spelletjes doen.

Bent of kent u dat gezin waar deze jongens aandacht krijgen en waar tijd is om lekker te spelen met andere kindjes van hun eigen leeftijd?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Nieuwegein dat:

  • Een middag in de week (in overleg) de jongste kinderen na schooltijd wil opvangen, zodat zij daar lekker kunnen spelen.
  • Als dat past: heel af en toe een van de zonen een nachtje kan laten logeren.