Smallingerland 2019-02-18T17:29:36+00:00

Gestart: oktober 2018

Coördinator:
Sjikke Jansma

Bereikbaar via: 06-25190848 of sjikke@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Smallingerland

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Smallingerland steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via sjikke@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen.
Delen van het bericht op Facebook en Twitter is ook fijn.

Lief steungezin gezocht voor een meisje (9) en haar broertje (7) in Drachten

Een alleenstaande moeder van 3 lieve jonge kinderen in de leeftijd van 1, 7 en 9 jaar kan wel wat ondersteuning in de buurt gebruiken.

Het gezin heeft veel verlies en verdriet te verwerken gehad en kampt met zorgen rond de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen, waarvoor de moeder veel naar allerlei instanties moet reizen. De moeder ondervindt hierdoor al geruime tijd overbelasting door de zorgen rondom haar kinderen.

Het gezin houdt van gezelligheid en leuke dingen doen met elkaar, maar heeft geen vrienden/vriendjes en familie in de buurt om op terug kan vallen. De grootouders zijn nu tot steun, maar kunnen dit gezien hun eigen gezondheid niet langdurig volhouden.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor een baby van 1 jaar in de omgeving van de Trisken

Wij zoeken een liefdevol en rustig gezin of opa/oma voor een jonge baby. De moeder staat nagenoeg alleen voor de zorg van een dochtertje van 2 jaar een baby van 1 jaar. Ze doet enorm haar best om goed te zorgen voor de kinderen, maar het is zwaar voor haar. Tot nu toe kon de moeder dit net bolwerken, maar nu wil ze toch heel graag ondersteuning. Voor haar dochtertje is inmiddels steungezin gevonden.

De moeder heeft geen familie in de buurt waarop ze kan terugvallen. De baby is lief, rustig en vrolijk en een warm en liefdevol gezin is hem zeer gegund. Zodat de moeder even kan bijtanken en daarna weer met frisse moed de opvoeding aan kan.

(meer…)

In welk vriendelijk gezin in de Drait is 5-jarig meisje eens per week na school welkom?

Buurtgezinnen is op zoek naar een liefdevol gezin in de Drait voor een alleenstaande moeder met een zoon van 23 en een dochtertje van 5. De moeder heeft het nodige meegemaakt in haar leven, maar met de nodige ondersteuning en ambulante hulp heeft ze haar leven weer behoorlijk op orde. Het opvoeden is soms pittig, familie woont op afstand en er zijn weinig contacten in de buurt waar ze op terug kan vallen.

Voor het meisje zoeken we een lief steungezin. Het is een lief pittig meisje met een ontwikkelingsachterstand van een jaar. Ze doet graag spelletjes, puzzelt en tekent en vindt buiten spelen ook fijn. De moeder zou voor zichzelf en haar dochtertje graag leuk contact in de buurt willen.

Wat zij zoekt zijn vriendelijke, aardige mensen die zo nu en dan zouden kunnen/willen bijspringen bij de opvang van haar dochtertje. Een plek waar het meisje welkom is om af en toe te spelen en samen iets leuks te ondernemen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een peuter in Drachten Noord-West of omliggende dorpen

Voor een slim ondernemend jongetje van bijna 2 jaar zoeken we een liefdevol steungezin waar hij op regelmatige basis kan spelen en mee naar buiten kan. De alleenstaande moeder heeft het nodige meegemaakt in haar leven. Ze doet ‘t ontzettend goed met haar zoontje en is intens met hem verbonden.  Maar het is niet altijd gemakkelijk om 24/7 met haar zoontje bezig te zijn en geen tijd te hebben voor zichzelf en bezig te zijn met werk.

Helaas heeft ze heel weinig mensen om haar heen om op terug te vallen. De hoog sensitieve peuter speelt graag met andere kinderen en is ook graag buiten in de natuur. Met een steungezin in de buurt kan de moeder weer even opladen en tot rust komen zodat ze de zorg en opvoeding van haar kindje weer beter aankan. En energie heeft om met haar toekomst bezig te zijn.

(meer…)

Welk(e) gezin(nen) wil(len) een éénoudergezin in Drachten-Oost ondersteunen?

We zoeken een steungezin voor een lieve alleenstaande moeder met 2 jonge kinderen van 8 en 5 jaar. De moeder heeft te kampen met gezondheidsproblemen en zorg om de kinderen, waardoor ze is uitgevallen van haar werk. Er is intensief ambulante gezinshulp.

Er is veel interactie en dynamiek tussen de kinderen. Het meisje van 8 jaar is een pittig meisje met wellicht een vorm van autisme waar veel zorg voor is. Ze houdt van tekenen, knutselen en sinds kort ook spelen op het schoolplein. Het jongetje van 5 is een druk, levendig sociaal kind, dat graag met auto’s en dino’s speelt. Buiten school hebben de kinderen weinig speelafspraken en zijn daardoor veel bij moeder thuis.

De moeder doet haar uiterste best doet om alle ballen in de lucht te houden, maar ze heeft het zwaar, mede door haar gezondheid. Ter ontlasting van de gezinsdynamiek zoeken we in 1e instantie voor het jongetje van 5 jaar een steungezin, waar hij in de normale dagelijkse dingen mee kan doen, lekker spelen en liefdevolle aandacht krijgt. Het meisje zou ook graag af en toe in een ander gezin willen spelen. De moeder krijgt dan wat meer lucht en ruimte. Waarmee ze even tijd gegund krijgt om op te laden, meer energie en quality time kan hebben met het andere kind en de kinderen positief kan blijven opvoeden.

(meer…)

Warm steungezin gezocht voor een kleuter (4) in de omgeving van de Drait

Het gezin waarvoor we een steungezin zoeken is een gezin met een vader, moeder en 2 jongetjes in de leeftijd van 4 jaar en 1 jaar. De vader heeft een ernstige/ongeneeslijke ziekte. Het jongetje van 4 jaar heeft een ontwikkelingsachterstand. Er is een netwerk doordat 1 van de ouders af en toe bijspringt, maar door ziekte van de opa is dit nu ook heel lastig geworden.

Het gezin maakt momenteel veel mee en de moeder, die kostwinner is, staat nagenoeg alleen voor de zorg. De hele situatie is vooral voor de moeder, die zich heel verantwoordelijk voelt, behoorlijk uitputtend, waardoor ze overbelast is.

Het gezin zou enorm geholpen zijn met een steungezin waar de kleuter van 4 jaar op regelmatige basis kan worden opgevangen. Het jongetje gaat overdag naar het kinderdagverblijf. Hij kan zich kort concentreren en is snel afgeleid. Sinds kort begint hij met praten, hij houdt van muziek, kleuren, tekenen en spelen met lego en hij vindt een stukje wandelen ook leuk.

Door de opvang kan de moeder even bijtanken en de volle aandacht geven aan het andere kindje in het gezin.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor een baby van bijna 1 jaar in Drachten

Wij zoeken een liefdevol en rustig gezin of opa/oma voor een jonge baby.

De moeder staat nagenoeg alleen voor de zorg en heeft nog een dochtertje van 2 jaar. Ze doet enorm haar best om goed te zorgen voor de kinderen maar het is zwaar voor haar. Tot nu toe kon de moeder dit net bolwerken maar nu wil ze toch heel graag ondersteuning. Voor haar dochtertje wordt ook een steungezin gezocht. De moeder heeft geen familie in de buurt waarop ze kan terugvallen.

De baby is lief, rustig en vrolijk en een warm en liefdevol gezin is hem zeer gegund. Zodat de moeder even kan bijtanken en daarna weer met frisse moed de opvoeding aan kan.

(meer…)

In welk liefdevol gezin in Drachten (de Trisken of de Drait) is een peuter van 2 jaar welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Het gezin waarvoor we een steungezin zoeken is van buitenlandse komaf. Het gezin heeft een meisje van twee jaar en een jongetje van 8 maanden. Er worden 2 talen gesproken in het gezin. Voor de moeder is het pittig om nagenoeg alleen te staan in de zorg en opvoeding van de kleine kinderen. Ze vindt het moeilijk om aansluiting te vinden met Nederlandse gezinnen in haar nabije omgeving. De ouders zouden graag wat meer contacten willen in de buurt.

We zoeken voor het meisje eens per week een steungezin waar het meisje mee kan doen in de alledaagse structuur en gewoonten van het gezin. Het meisje houdt van gezelligheid, samen spelen en ze krijgt graag wat liefde en aandacht. Als het meisje af en toe ergens anders kan spelen en meedoen in een ander gezin, dan geeft dit de moeder even wat lucht en rust om het allemaal vol te kunnen houden.

(meer…)

Tips in Smallingerland

Bibliotheek Drachten heeft honderden informatiepakketten samengesteld. Over reizen, wonen, geloven, eten en drinken…. Maar ook over psychologie en opvoeding of thema’s over geld en recht, kunst en literatuur of de digitale wereld…
Meer info over de activiteiten

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby’s en peuters.
Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.
Meer info over Boekstart

Loop binnen in het Digi-Taalhuis Smallingerland
Het Digi-Taalhuis biedt laaggeletterden en digibeten computerprogramma’s en cursussen.
Meer info over Digi-Taalhuis moeite met lezen
Meer info over Digi-Taalhuis word digitaal sterker

Bij deelname aan de taalvaardigheden cursus word je gratis lid van de bibliotheek.

Het Papa Mama Café is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen van 0 t/m 4 jaar. 1 x per maand op woensdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur in Bibliotheek Drachten, Museumplein 1 en is gratis, inclusief een kopje koffie of thee. Voor de kleintjes is er oppas. De thema’s zijn ingebracht door ouders zelf.

Meer info: website

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging.

Meer info: website

Home-Start is een programma waarin vrijwilligers een steuntje in de rug geven aan gezinnen, met tenminste 1 kind in de leeftijd van 0 t/m 6 jaar. De vrijwilliger brengt gezelligheid, aandacht, verlichting en een luisterend oor bij gezinnen die daar tijdelijk behoefte aan hebben.

Meer info: website

Bij het CJG kunnen (aanstaande) ouders, verzorgers, jongeren en professionals terecht met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid.

Meer info: website