Smallingerland2019-02-18T17:29:36+01:00

Gestart: oktober 2018

Coördinator:
Sjikke Jansma

Bereikbaar via: 06-25190848 of sjikke@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Smallingerland

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Smallingerland steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via sjikke@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen.
Delen van het bericht op Facebook en Twitter is ook fijn.

Welk steungezin in Drachten wil een vrolijk meisje (3) een liefdevolle speelplek bieden?

Buurtgezinnen is voor een hecht gezin met een vader en moeder met een jongetje van 7 en een meisje van 3 jaar op zoek naar een steungezin waar het meisje mag komen spelen. Er is veel zorg rond het jongetje. Daardoor moet er veel naar diverse zorginstellingen worden gereisd.

Door de verschillen tussen beide kinderen kan het meisje niet altijd vrijuit en ontspannen spelen. Het meisje is heel vrolijk, lief en behulpzaam, een eigen willetje en altijd in voor een grapje en stoeien. Een echt “poppenmoedertje” dat ook graag zingt, puzzelt en buiten speelt.

De opleiding van de moeder in combinatie met de intensieve zorg maken dat de opvoeding pittig is.

Voor het lieve behulpzame zachtaardige meisje van 3 jaar zoeken we nu een steungezin waar het meisje op regelmatige basis onbezorgd en vrijuit met kinderen van haar leeftijd kan spelen. Zodat de moeder even kan opladen en in alle rust aandacht kan schenken aan haar zoontje.

(meer…)

In welk gezellig steungezin in Drachten is een meisje van 8 jaar welkom?

Voor een alleenstaande moeder met haar dochter van 8 jaar zoeken we een steungezin.

Er is veel gebeurd in het leven van de moeder waardoor zij is overbelast. De moeder heeft te kampen met de gevolgen van een ingrijpend gezondheidsincident, waardoor ze niet meer kan werken.

Ze probeert haar leven zo goed mogelijk vorm te geven en heeft er alles voor over om haar dochter een onbezorgde en goede jeugd te geven. Door tegenslag met haar gezondheid, verlies van werk en het verwerken van verdriet is dat geen eenvoudige klus. Er is ambulante gezinsbegeleiding, maar er zijn heel weinig mensen om haar heen om op terug te vallen. Het gezin mist een liefdevol stabiel steungezin dat de moeder op regelmatige basis kan ontlasten. Zodat ze even kan bij tanken en haar eigen zaken oppakken. We zoeken een plek waar het meisje zich welkom voelt en waar ze gezellig kan spelen of waar ze betrokken wordt bij de zorg voor kleine kinderen. Ze is verlegen, knutselt mooie dingen en houdt van een gezellige huiselijke sfeer. Ze is heel lief en zorgzaam voor kleine kinderen. Buiten spelen doet ze ook heel graag, zoals skeeleren of naar de kinderboerderij gaan.

(meer…)

Bij welk steungezin mag een vrolijk meisje om de week in het weekend komen spelen?

Voor een vrolijk meisje van 10 zoeken we een steungezin in de Wiken, de Bouwen of de Venen.

Het gaat om een gezellig druk gezin met veel zorg rond 4 kinderen. De krachtige positief ingestelde moeder heeft het zwaar doordat ze door een akelig ongeluk lichamelijk is beperkt en veel pijn en vermoeidheid ervaart. Het gezin heeft ambulante begeleiding en staat open voor hulp en steun. De zorg en de opvoeding is soms best pittig. Binnen het gezin zijn nodige spanningen, wat heeft te maken met één van de andere kinderen.

Ter ontlasting van de gezinsdynamiek zoeken we daarom 1 x per 2 weken in het weekend een steungezin voor het jongste meisje. Het is een enthousiast vrolijk meisje met een leer- en ontwikkelachterstand. Ze houdt van spelen met poppen, spelletjes (mens erger je niet) en knutselen. Het zou fijn zijn als het steungezin haar mee naar buiten wil nemen, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of speeltuin. Zodat het meisje even rust krijgt en “haar momentje heeft”. En meekrijgt hoe andere zusjes en/of broertjes met elkaar omgaan. Wat haar wereld zal vergroten en bijdragen aan haar ontwikkeling. En zodat de moeder ook even wat ruimte krijgt om wat leuks met haar andere dochter te doen.

(meer…)

Wie wil steungezin zijn voor een Syrisch meisje (14) omgeving wijk de Swetten Drachten

Buurtgezinnen is op zoek naar een warm steungezin dat een meisje van 14 jaar spelenderwijs wil helpen met de Nederlandse taal. Het gaat om een Syrisch gezin met 3 kinderen. Het gezin heeft in Syrië veel meegemaakt en woont sinds 2 jaar in Nederland. Ze doen hun best om zo goed mogelijk te integreren in Nederland, maar leven nog behoorlijk geïsoleerd. Behalve de mensen van vluchtelingenwerk en soms eens wat vrienden hebben ze geen contacten in de buurt. De moeder heeft gezondheidsklachten waardoor ze weinig activiteiten kan ondernemen met haar kinderen.

Het rustige lieve meisje van 14 jaar verstaat en begrijpt een beetje Nederlands, praten is nog moeilijk. Ze heeft weinig aansluiting met leeftijdsgenootjes en is veel thuis. Hierdoor voelt ze zich soms erg alleen en eenzaam. Ze houdt van tekenen, knutselen, katten aaien, samen koekjes bakken en wandelen en spelen in het park. Het meisje zou zich meer gezien en thuis voelen in Nederland als ze regelmatig in een Nederlands gezin met kinderen van haar leeftijd met leuke dingen mag meedoen.

(meer…)

Lief steungezin gezocht voor een meisje (9) en haar broertje (7) in Drachten

Een alleenstaande moeder van 3 lieve jonge kinderen in de leeftijd van 1, 7 en 9 jaar kan wel wat ondersteuning in de buurt gebruiken.

Het gezin heeft veel verlies en verdriet te verwerken gehad en kampt met zorgen rond de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen, waarvoor de moeder veel naar allerlei instanties moet reizen. De moeder ondervindt hierdoor al geruime tijd overbelasting door de zorgen rondom haar kinderen.

Het gezin houdt van gezelligheid en leuke dingen doen met elkaar, maar heeft geen vrienden/vriendjes en familie in de buurt om op terug kan vallen. De grootouders zijn nu tot steun, maar kunnen dit gezien hun eigen gezondheid niet langdurig volhouden.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor een baby van 1 jaar in de omgeving van de Trisken

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Wij zoeken een liefdevol en rustig gezin of opa/oma voor een jonge baby. De moeder staat nagenoeg alleen voor de zorg van een dochtertje van 2 jaar een baby van 1 jaar. Ze doet enorm haar best om goed te zorgen voor de kinderen, maar het is zwaar voor haar. Tot nu toe kon de moeder dit net bolwerken, maar nu wil ze toch heel graag ondersteuning. Voor haar dochtertje is inmiddels steungezin gevonden.

De moeder heeft geen familie in de buurt waarop ze kan terugvallen. De baby is lief, rustig en vrolijk en een warm en liefdevol gezin is hem zeer gegund. Zodat de moeder even kan bijtanken en daarna weer met frisse moed de opvoeding aan kan.

(meer…)

In welk vriendelijk gezin in de Drait is 5-jarig meisje eens per week na school welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een liefdevol gezin in de Drait voor een alleenstaande moeder met een zoon van 23 en een dochtertje van 5. De moeder heeft het nodige meegemaakt in haar leven, maar met de nodige ondersteuning en ambulante hulp heeft ze haar leven weer behoorlijk op orde. Het opvoeden is soms pittig, familie woont op afstand en er zijn weinig contacten in de buurt waar ze op terug kan vallen.

Voor het meisje zoeken we een lief steungezin. Het is een lief pittig meisje met een ontwikkelingsachterstand van een jaar. Ze doet graag spelletjes, puzzelt en tekent en vindt buiten spelen ook fijn. De moeder zou voor zichzelf en haar dochtertje graag leuk contact in de buurt willen.

Wat zij zoekt zijn vriendelijke, aardige mensen die zo nu en dan zouden kunnen/willen bijspringen bij de opvang van haar dochtertje. Een plek waar het meisje welkom is om af en toe te spelen en samen iets leuks te ondernemen.

(meer…)

Welk(e) gezin(nen) wil(len) een éénoudergezin in Drachten-Oost ondersteunen?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zoeken een steungezin voor een lieve alleenstaande moeder met 2 jonge kinderen van 8 en 5 jaar. De moeder heeft te kampen met gezondheidsproblemen en zorg om de kinderen, waardoor ze is uitgevallen van haar werk. Er is intensief ambulante gezinshulp.

Er is veel interactie en dynamiek tussen de kinderen. Het meisje van 8 jaar is een pittig meisje met wellicht een vorm van autisme waar veel zorg voor is. Ze houdt van tekenen, knutselen en sinds kort ook spelen op het schoolplein. Het jongetje van 5 is een druk, levendig sociaal kind, dat graag met auto’s en dino’s speelt. Buiten school hebben de kinderen weinig speelafspraken en zijn daardoor veel bij moeder thuis.

De moeder doet haar uiterste best doet om alle ballen in de lucht te houden, maar ze heeft het zwaar, mede door haar gezondheid. Ter ontlasting van de gezinsdynamiek zoeken we in 1e instantie voor het jongetje van 5 jaar een steungezin, waar hij in de normale dagelijkse dingen mee kan doen, lekker spelen en liefdevolle aandacht krijgt. Het meisje zou ook graag af en toe in een ander gezin willen spelen. De moeder krijgt dan wat meer lucht en ruimte. Waarmee ze even tijd gegund krijgt om op te laden, meer energie en quality time kan hebben met het andere kind en de kinderen positief kan blijven opvoeden.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor een baby van bijna 1 jaar in Drachten

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Wij zoeken een liefdevol en rustig gezin of opa/oma voor een jonge baby.

De moeder staat nagenoeg alleen voor de zorg en heeft nog een dochtertje van 2 jaar. Ze doet enorm haar best om goed te zorgen voor de kinderen maar het is zwaar voor haar. Tot nu toe kon de moeder dit net bolwerken maar nu wil ze toch heel graag ondersteuning. Voor haar dochtertje wordt ook een steungezin gezocht. De moeder heeft geen familie in de buurt waarop ze kan terugvallen.

De baby is lief, rustig en vrolijk en een warm en liefdevol gezin is hem zeer gegund. Zodat de moeder even kan bijtanken en daarna weer met frisse moed de opvoeding aan kan.

(meer…)

In welk liefdevol gezin in Drachten (de Trisken of de Drait) is een peuter van 2 jaar welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Het gezin waarvoor we een steungezin zoeken is van buitenlandse komaf. Het gezin heeft een meisje van twee jaar en een jongetje van 8 maanden. Er worden 2 talen gesproken in het gezin. Voor de moeder is het pittig om nagenoeg alleen te staan in de zorg en opvoeding van de kleine kinderen. Ze vindt het moeilijk om aansluiting te vinden met Nederlandse gezinnen in haar nabije omgeving. De ouders zouden graag wat meer contacten willen in de buurt.

We zoeken voor het meisje eens per week een steungezin waar het meisje mee kan doen in de alledaagse structuur en gewoonten van het gezin. Het meisje houdt van gezelligheid, samen spelen en ze krijgt graag wat liefde en aandacht. Als het meisje af en toe ergens anders kan spelen en meedoen in een ander gezin, dan geeft dit de moeder even wat lucht en rust om het allemaal vol te kunnen houden.

(meer…)

Tips in Smallingerland

Bibliotheek Drachten heeft honderden informatiepakketten samengesteld. Over reizen, wonen, geloven, eten en drinken…. Maar ook over psychologie en opvoeding of thema’s over geld en recht, kunst en literatuur of de digitale wereld…
Meer info over de activiteiten

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby’s en peuters.
Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.
Meer info over Boekstart

Loop binnen in het Digi-Taalhuis Smallingerland
Het Digi-Taalhuis biedt laaggeletterden en digibeten computerprogramma’s en cursussen.
Meer info over Digi-Taalhuis moeite met lezen
Meer info over Digi-Taalhuis word digitaal sterker

Bij deelname aan de taalvaardigheden cursus word je gratis lid van de bibliotheek.

Het Papa Mama Café is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen van 0 t/m 4 jaar. 1 x per maand op woensdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur in Bibliotheek Drachten, Museumplein 1 en is gratis, inclusief een kopje koffie of thee. Voor de kleintjes is er oppas. De thema’s zijn ingebracht door ouders zelf.

Meer info: website

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging.

Meer info: website

Home-Start is een programma waarin vrijwilligers een steuntje in de rug geven aan gezinnen, met tenminste 1 kind in de leeftijd van 0 t/m 6 jaar. De vrijwilliger brengt gezelligheid, aandacht, verlichting en een luisterend oor bij gezinnen die daar tijdelijk behoefte aan hebben.

Meer info: website

Bij het CJG kunnen (aanstaande) ouders, verzorgers, jongeren en professionals terecht met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten