Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

In Amsterdam Zuid (de Pijp) zijn we op zoek naar een steungezin voor een meisje van 13 jaar.

Sinds 2,5 jaar woont zij weer in Nederland, zit in de eerste klas van het VWO en heeft groep 8 op de Internationale school doorlopen. Ze heeft wel vriendinnen op school, maar die komen uit heel Amsterdam en van daarbuiten. Dat maakt het lastig om na school af te spreken. Ze heeft ook geen broertjes of zusjes.

Ze heeft tot 2,5 jaar geleden in Duitsland gewoond en spreekt goed Nederlands, Duits en Engels. Ze doet aan karate en dans, houdt veel van filmpjes maken en tekenen. Het is een enthousiast en open minded meisje.

Het lijkt haar heel fijn om een vriendin te hebben in de buurt, zodat ze na school of in het weekend kan afspreken om samen leuke dingen te doen, films kijken, shoppen, ergens wat gaan drinken, etc. Ook logeren lijkt haar heel fijn, dat kan trouwens ook gewoon bij haar thuis.

Profiel steungezin:

We zoeken:

  • Een gezin met een of meerdere kinderen, waaronder in ieder geval een meisje van 12, 13 of 14, wat bij voorkeur ook in de eerste of tweede klas zit, zodat ze ervaringen kunnen uitwisselen.
  • Een gezin en een dochter die ervoor open staan dat ze met een bepaalde regelmaat afspraken maken en ook zo maar eens kan komen aanwaaien.
  • Bij voorkeur een gezin in de Pijp, maar eventueel ook in de buurt van de Beethovenstraat omdat ze daar op school zit.
  • Ook Engels- of Duits sprekende gezinnen zijn van harte welkom om te reageren.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met anjo@buurtgezinnen.nl coördinator Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid. Of meld je direct aan als steungezin.