Purmerend2019-06-13T16:03:41+01:00

Gestart: september 2018

Gestart: juli 2019

Coördinator:
Irene Langerijs

Bereikbaar via: 06-12633197 of irene@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Purmerend en Beemster

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Purmerend en Beemster steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via irene@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Wie biedt deze jonge moeder met vrolijk baby’tje (5 mnd) een helpende hand?

Voor een jonge moeder en haar zoontje zoeken we in Purmerend een liefdevol steungezin. De moeder heeft weinig netwerk waar een beroep op gedaan kan worden. Ze zoekt een steungezin dat hun ervaring met opvoeden wil delen en waar ze haar zoontje 2x per maand aan kan toevertrouwen.

Het gezinnetje straalt een en al liefde uit. Je merkt goed dat het contact tussen deze twee heel goed is. Het jongetje is vrolijk en actief. Hij slaapt goed en huilt alleen als hij honger heeft.

De moeder krijgt begeleiding om naast de zorg voor haar baby’tje zelf verder te ontwikkelen. Ze gaat naar school en loopt stage. Daarnaast zou ze ook af en toe tijd voor zichzelf willen hebben om te leren, sporten of uit te gaan met vrienden.

(meer…)

Gezocht: Steungezin voor twee lieve zachte jongens (8 en 9 jaar)

Buurtgezinnen.nl in Purmerend en Beemster is op zoek naar een fijn steungezin voor twee jongens van 8 en 9 jaar. De kinderen zijn sociaal en vrolijk en ze groeien op in een warm en betrokken gezin. De moeder heeft een chronische ziekte waardoor ze niet altijd kan voldoen aan de ontdekkingsbehoefte van haar zoons. Veel zorg komt neer op haar omdat de vader fulltime werkt. Om de moeder te ontlasten en de kinderen een extra speelplek te bieden zijn wij op zoek naar een steungezin.

Beide jongens zijn erg gevoelig. Structuur en voorspelbaarheid zijn voor hen dan ook heel belangrijk. Het kost beide kinderen moeite om alle dagelijkse prikkels te verwerken. Hierdoor zijn geregeld extra rustmomenten nodig om op te laden.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor twee meisjes (2 en 5) uit Beemster

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin met twee lieve dochtertjes van 5 en 2 jaar zoeken we een steungezin uit de Beemster e.o. Het oudste meisje is leergierig, energiek en speelt graag samen. Het jongste meisje kijkt liever de kat uit de boom en wil graag zelf bepalen hoe ze de dingen doet. Ze kunnen zich allebei goed vermaken en zijn gek op spelletjes spelen, knutselen en buiten spelen.

Het gezin zou de hulp van een steungezin goed kunnen gebruiken. De afgelopen jaren heeft het gezin veel meegemaakt en voelen zich regelmatig uitgeput. Ze hebben geen familie in de buurt waar ze een beroep op kunnen doen. Alle zorg komt op hun schouders terecht en ze hebben het hard nodig om zelf ook af en toe even ‘op te laden’. Daarnaast kan het zeker voor de ontwikkeling van het jongste meisje goed zijn om soms in een andere omgeving te zijn.

(meer…)

Gezocht: steungezin voor vrolijke jongen (4) uit Purmer-Noord

We zoeken voor hem een steungezin, waar hij om het weekend een dag(deel) naar toe kan gaan. Hij houdt van zowel buiten als binnen spelen, waaronder klimmen en spelletje spelen.

Door ziekte heeft het jongetje een ontwikkelingsachterstand opgelopen. Inmiddels krijgt het jongetje hiervoor de juiste begeleiding en gaat met sprongen vooruit. Het zou dit jongetje enorm helpen om zijn horizon te verbreden.

Het jongetje heeft betrokken ouders die veel met hem hebben meegemaakt. Het zou daarom fijn zijn als zijn ouders af en toe iets samen kunnen ondernemen om weer op adem te komen.

(meer…)

Leuk speelgezin gezocht voor een jongen van 10

Voor een moeder en haar zoon van 10 jaar uit de Gors is Buurtgezinnen in Purmerend op zoek naar een steungezin. Het liefst een gezin met kinderen rond dezelfde leeftijd om gezellig mee te spelen.

De jongen heeft een moeilijk tijd en zijn moeder doet haar uiterste best om hem hierin te ondersteunen. Met een fulltime baan met wisselende diensten en een huishouden valt dit niet altijd mee. Het zou de jongen erg goed doen als hij twee keer per maand een dagje onbezorgd kan spelen bij een liefdevol, stabiel steungezin.

De jongen heeft de nodige tegenslagen gehad maar is desondanks een vrolijke, lieve jongen. Een jongen die graag buiten speelt (geen voetbal) of samen een spelletje speelt aan tafel of op de playstation. Daarnaast is hij gek op dieren en zou graag zelf een hondje willen. Een leuk speelgezin met (huis)dieren is dan ook meer dan welkom.

(meer…)

Gezocht: Gezin met jongen(s) voor jongen van 12 met zieke ouder

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jongen (12) uit Weidevenne zoeken wij een fijn, warm speelgezin waar hij onbezorgd kan spelen. Zijn vader is ernstig ziek en zijn moeder heeft haar handen vol aan de zorg voor haar man. Het zou fijn zijn als deze 12-jarige af en toe, buiten de familiekring om, ergens wat afleiding geboden zou kunnen worden. Een gezin waar hij lekker kan spelen en er even uit is.

Het betreft een lieve en rustige jongen. Hij houdt van gamen op de playstation, buiten spelen, zwemmen en een dagje uit naar een pretpark o.i.d.

(meer…)

Nederlandse oma (en opa) gezocht voor gezin uit Overwhere

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is voor een gezin met drie kinderen van 1, 3 en 5 jaar op zoek naar een oudere dame of ouder echtpaar die het leuk vindt om de rol van oma (en opa) te vervullen. “De enige opa en oma die de kinderen nog hebben wonen in Sri Lanka, vertelt de moeder uit dit gezin. Als gezin missen we het plezier en de ervaring die grootouders met zich meebrengen.”

Het gezin is op zoek naar een oudere dame of ouder echtpaar met een kleinkinderwens die een diepere zingeving aan haar/hun leven wil geven door het opbouwen van een unieke band met deze kinderen. Iemand die een langdurige relatie met de kinderen wil aangaan zodat zij een vertrouwenspersoon krijgen naast de ouders. En die leuke dingen met het gezin of één van de kinderen wil ondernemen zoals een ‘echte oma (en opa)’ dat doet. Daarnaast zou dit gezin enorm geholpen zijn als diegene aandacht wil besteden aan de Nederlandse taal. Doordeweeks ligt de opvoeding grotendeels bij de vader die de Nederlandse taal niet volledig beheerst.

(meer…)

Steun gezocht voor moeder en meisje 6 uit de Gors

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt een steungezin voor een alleenstaande moeder met een dochter van 6 jaar. De moeder en dochter vormen samen een warm en hecht gezin. De moeder staat alleen voor de opvoeding. Het zou heel fijn zijn als haar dochter af en toe naar een steungezin zou kunnen gaan, om haar te ontlasten.

Het gezin woont in een buurt met weinig speelgelegenheid waardoor het fijn is als het steungezin woonachtig is in een kinderrijke buurt. Het meisje is vrolijk en heeft een gezond eigen willetje. Ze houdt erg van knutselen, spelletjes en buiten spelen. Een steungezin of ouder echtpaar waar dit meisje af en toe naar toe kan gaan om samen te spelen zou ideaal zijn.

(meer…)

Welk liefdevol gezin biedt dit jongentje (5) een tweede thuis?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin waar een jongen van 5 regelmatig welkom is.

Zijn moeder heeft veel meegemaakt en staat alleen in de opvoeding en dat valt soms zwaar. Daarom is zij op zoek naar een steungezin dat het leuk vindt om een keer per week een warme, gezellige plek te bieden voor haar zoontje. Een plek waar hij wat extra aandacht krijgt en nieuwe ervaringen op kan doen.

Het jongetje is een vrolijk jongetje die eerst de kat uit de boom kijkt, maar daarna graag samen speelt. Hij houdt onder andere van dieren, auto’s, lego en buiten spelen.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor meisje van 2,5 en haar broertje van 5

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een meisje van 2,5 en haar broertje van 5 jaar zoeken we een steungezin voor 1 dag in de drie weken. Het zou leuk zijn als broer en zusje samen naar één steungezin kunnen gaan. Beide kinderen zijn vrolijk en houden van spelen. Het meisje is een echt ‘meisje-meisje’ die van poppen, make-up en boekjes lezen houdt. Haar broer houdt meer van superhelden en buitenspelen.

De alleenstaande jonge moeder van de kinderen heeft veel meegemaakt in haar leven. Ze doet het ontzettend goed met haar kinderen. Maar het is niet altijd makkelijk om 24/7 met de kinderen bezig te zijn en geen tijd voor haar zelf te hebben. Helaas heeft ze heel weinig mensen om haar heen om op terug te kunnen vallen.

Het zou fijn zijn als het steungezin er van houdt om naar buiten te gaan. Maar ook dingen als koekjes bakken, samen spelletjes spelen of lekker naar de speeltuin zijn erg welkom. Wie wil deze kinderen een fijne plek bieden?

(meer…)

Tips in Purmerend

Taalontwikkeling voor ouders en kinderen

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.

Meer info: website