Purmerend2018-12-06T15:53:26+01:00

Gestart: september 2018

Coördinator:
Irene Langerijs

Bereikbaar via: 06-12633197 of irene@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Purmerend

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Purmerend steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via irene@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Nederlandse oma (en opa) gezocht voor gezin uit Overwhere

Buurtgezinnen is voor een gezin met drie kinderen van 1, 3 en 5 jaar op zoek naar een oudere dame of ouder echtpaar die het leuk vindt om de rol van oma (en opa) te vervullen. “De enige opa en oma die de kinderen nog hebben wonen in Sri Lanka, vertelt de moeder uit dit gezin. Als gezin missen we het plezier en de ervaring die grootouders met zich meebrengen.”

Het gezin is op zoek naar een oudere dame of ouder echtpaar met een kleinkinderwens die een diepere zingeving aan haar/hun leven wil geven door het opbouwen van een unieke band met deze kinderen. Iemand die een langdurige relatie met de kinderen wil aangaan zodat zij een vertrouwenspersoon krijgen naast de ouders. En die leuke dingen met het gezin of één van de kinderen wil ondernemen zoals een ‘echte oma (en opa)’ dat doet. Daarnaast zou dit gezin enorm geholpen zijn als diegene aandacht wil besteden aan de Nederlandse taal. Doordeweeks ligt de opvoeding grotendeels bij de vader die de Nederlandse taal niet volledig beheerst.

(meer…)

Steun gezocht voor moeder en meisje 6 uit de Gors

Buurtgezinnen zoekt een steungezin voor een alleenstaande moeder met een dochter van 6 jaar. De moeder en dochter vormen samen een warm en hecht gezin. De moeder staat alleen voor de opvoeding. Het zou heel fijn zijn als haar dochter af en toe naar een steungezin zou kunnen gaan, om haar te ontlasten.

Het gezin woont in een buurt met weinig speelgelegenheid waardoor het fijn is als het steungezin woonachtig is in een kinderrijke buurt. Het meisje is vrolijk en heeft een gezond eigen willetje. Ze houdt erg van knutselen, spelletjes en buiten spelen. Een steungezin of ouder echtpaar waar dit meisje af en toe naar toe kan gaan om samen te spelen zou ideaal zijn.

(meer…)

Welk liefdevol gezin biedt dit jongentje (5) een tweede thuis?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin waar een jongen van 5 regelmatig welkom is.

Zijn moeder heeft veel meegemaakt en staat alleen in de opvoeding en dat valt soms zwaar. Daarom is zij op zoek naar een steungezin dat het leuk vindt om een keer per week een warme, gezellige plek te bieden voor haar zoontje. Een plek waar hij wat extra aandacht krijgt en nieuwe ervaringen op kan doen.

Het jongetje is een vrolijk jongetje die eerst de kat uit de boom kijkt, maar daarna graag samen speelt. Hij houdt onder andere van dieren, auto’s, lego en buiten spelen.

(meer…)

Liefdevolle moeder of oma gezocht voor babyjongetje

Voor een gezin met een baby van zes maanden zoeken we een liefdevolle, ervaren moeder of oma in Purmerend. Naast de zorg voor de baby en andere kinderen hebben de ouders de zorg voor een zieke ouder. Zij hebben geen familie in de buurt waar ze op terug kunnen vallen, ze staan er vooral alleen voor. Daarom is het voor beide ouders fijn om terug te kunnen vallen op de ervaring die steunouders meebrengen.

Voor hun zoontje is veiligheid, geborgenheid en een rustige omgeving belangrijk. Het gezin zou het fijn vinden als het steungezin een langdurige band met hen wil opbouwen. Iemand die de rol van ‘oma’ of ‘tante’ wil vervullen.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor meisje van 2,5 en haar broertje van 5

Voor een meisje van 2,5 en haar broertje van 5 jaar zoeken we een steungezin voor 1 dag in de drie weken. Het zou leuk zijn als broer en zusje samen naar één steungezin kunnen gaan. Beide kinderen zijn vrolijk en houden van spelen. Het meisje is een echt ‘meisje-meisje’ die van poppen, make-up en boekjes lezen houdt. Haar broer houdt meer van superhelden en buitenspelen.

De alleenstaande jonge moeder van de kinderen heeft veel meegemaakt in haar leven. Ze doet het ontzettend goed met haar kinderen. Maar het is niet altijd makkelijk om 24/7 met de kinderen bezig te zijn en geen tijd voor haar zelf te hebben. Helaas heeft ze heel weinig mensen om haar heen om op terug te kunnen vallen.

Het zou fijn zijn als het steungezin er van houdt om naar buiten te gaan. Maar ook dingen als koekjes bakken, samen spelletjes spelen of lekker naar de speeltuin zijn erg welkom. Wie wil deze kinderen een fijne plek bieden?

(meer…)

Bij wie mag deze lieve peuter (3) op donderdagmiddag komen spelen?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een gezin of opa en oma in Purmerend, waar een vrolijke peuter van 3 jaar op donderdagmiddag welkom is. Zijn moeder ontvangt elke donderdag persoonlijke begeleiding waardoor zij geen aandacht kan hebben voor haar zoontje. Haar zoontje is een erg sociaal jongetje en is graag onder de mensen. Hij kan zichzelf goed vermaken, is ondernemend, af en toe ondeugend, maar luistert goed.

(meer…)

Moeder met dochters uit Weidevenne zoekt gezellig contact

Een alleenstaande moeder met dochters zoekt gezellig contact van gezin tot gezin. Ze zou graag in contact komen met een gezin met een dochter(s) in de leeftijd van haar jongste twee dochters – 8 en 10 jaar. Een gezin waarmee zij en haar dochters een band kunnen opbouwen en elkaar kunnen helpen daar waar nodig is. Ze zoekt een gezin waar haar dochters af en toe welkom zijn om te spelen als zij een afspraak heeft. Zij doet dit ook graag terug voor het steungezin. De kinderen van het steungezin zijn dan ook van harte welkom om bij hun thuis te komen spelen.

De twee meiden zijn vrolijke, slimme kinderen en hebben een brede belangstelling. Het tienjarige meisje houdt van dansen, zingen, acteren, lezen, knutselen en computerspelletjes. Haar zusje van 8 houdt van buiten spelen, sport (hockey), dieren en ook van dansen, knutselen en computerspelletjes. De moeder vindt veel dingen leuk waaronder lezen, knutselen of gezellig kletsen onder het genot van een kop koffie of thee.

(meer…)

Gezocht: warme plek voor meisje (13) en jongen (10) uit de Gors

Voor een gezin uit de Gors met drie kinderen zoeken wij een warme plek waar hun oudste twee kinderen om de beurt of gezamenlijk af en toe welkom zijn. De moeder heeft momenteel haar handen vol aan de zorg van hun baby’tje van 5 maanden vanwege een koemelkallergie en reflux. Hierdoor kan zij doordeweeks niet voldoende aandacht aan haar oudste twee kinderen geven. Het gezin zoekt een warm steungezin of opa/oma in de buurt waar de kinderen af en toe welkom zijn om te spelen, te kletsen of om huiswerk te maken. Een gezin of opa/oma-figuur waarmee ze voor lange tijd een vriendschapsband kunnen opbouwen. Een gezin of opa/oma die het ook leuk vindt om een band op te bouwen met het baby’tje door bij ouders op visite te gaan of door incidenteel op te passen.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor broer (7) en zus (5) uit Purmer-Noord

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor de moeder van een jongen van 7 jaar en dochter van 5 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl ondersteuning in het weekend. Sinds de scheiding staat de moeder er grotendeels alleen voor. De zorg voor de kinderen in het weekend is moeilijk te combineren met haar werk en dit geeft de nodige spanning. Om die reden zoekt de moeder een fijn steungezin dat de rust en ruimte heeft om haar kinderen 2x per maand een zaterdag of zondag op te vangen.

De kinderen zijn rustige, lieve kinderen en kunnen goed met elkaar opschieten. Het jongetje is een echt buitenkind die houdt van klimmen, klauteren en fietsen. Zijn zusje is een echt dametje dat van puzzelen, knutselen en verkleden houdt.

(meer…)

Gezocht: liefdevolle gezinnen die een jongen (7) en/of meisje (4) uit Overwhere-Wheermolen eropuit willen nemen!

Voor de moeder van een jongen van 7 jaar en zijn zusje van bijna 4 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl ondersteuning. De moeder is door een spierziekte zeer beperkt om met de kinderen eropuit te gaan. Met de kinderen bijvoorbeeld naar de speeltuin gaan is voor de moeder door haar ziekte een zeer grote inspanning. Het gezin heeft weinig contact met andere ouders en kinderen doordat ze niet vaak eropuit gaan waardoor ze geen nieuwe mensen ontmoeten.

Het gezin wil graag meer liefdevolle gezinnen in de buurt leren kennen, om elkaar praktisch te ondersteunen in de opvang en opvoeding van kinderen, daarom hebben zij zich aangemeld bij Buurtgezinnen.nl.

Het jongetje past goed bij een gezellig steungezin waar hij zijn energie kwijt kan om (buiten) te spelen. Daarnaast houdt hij van lego en gezelschapsspellen. Zijn zusje is eerder goed terecht bij een steungezin die een rustige, veilige plek kunnen bieden om (buiten) te spelen. Zij houdt van barbies, samen spelen en verkleden en make-up.

(meer…)

Tips in Purmerend

Taalontwikkeling voor ouders en kinderen

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.

Meer info: website