Papendrecht2018-12-06T15:52:02+01:00

Gestart: november 2017

Coördinator:
Judith Lorier

Bereikbaar via: 06-57642718 of judith@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Papendrecht

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Papendrecht steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via judith@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaand gezin. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Steungezin gezocht voor twee olijke zusjes (6 en 4 jaar)

Wij zijn op zoek naar een lief steungezin voor twee vrolijke zusjes van 6 en 4 jaar oud. Deze meiden groeien op in een warm en actief gezin, dat op dit moment overbelast is. Zij kunnen jullie hulp gebruiken!

De oudste dame is vrolijk en gevoelig. Zij is graag samen met anderen. Ze houdt van actief bezig zijn en weet wat ze wil. Deze combinatie vraagt soms wat meer adem van de ouders. De jongste dame is wat rustiger, verlegen soms en kan zichzelf goed vermaken. Beiden zussen zijn graag samen, knutselen, dansen met veel plezier en genieten van buitenspelen.

De meiden zoeken een fijne speelplek waar zij twee zaterdagen paar maand welkom zijn. Als er andere kinderen zijn vinden zij dat erg gezellig. Als zij in een steungezin een leuke dag hebben, kan de moeder een beetje bijtanken zodat het gezin van elkaar kan blijven genieten.

(meer…)

Gezocht: rustig, liefdevol gezin voor deze baby (3 maanden)

Buurtgezinnen.nl zoekt weer een steungezin in Papendrecht! Voor deze lieve baby zoeken we een fijn steungezin. Soms is het en en en in het leven van kinderen, moeilijke omstandigheden stapelen zich op. Ook in dit gezin waar al een lieve peuter is en er nu een jongetje bijkwam. Daarna begonnen de problemen zich op te stapelen, oud zeer, onrust, somberheid, lichamelijke klachten…. Soms is opvoeden gewoon zwaar en lijkt de roze wolk even weg. Deze jonge ouders moeten hun energie zo verdelen, dat het soms kiezen uit 2 kwaden lijkt.

Deze ouders werken hard aan hun problemen en zijn op zoek naar een helpende hand. Ze genieten van de mooie momenten en willen die weer opbouwen. Wie biedt hen die steun? Geef je op als steungezin via buurtgezinnen.nl of mail naar judith@buurtgezinnen.nl.

(meer…)

Gezocht: een 2e thuis voor dit enthousiaste jochie (5)

Buurtgezinnen.nl zoekt weer een steungezin! Voor dit lieve, spontane jongetje zijn wij op zoek naar een steungezin met kinderen in zijn leeftijd of wat ouder. Ziijn alleenstaande moeder werd jong moeder. Ze heeft weinig netwerk en tobt met psychische klachten. Maar ze maakt er met haar kinderen het beste van. Dit is niet altijd makkelijk. Zij is op zoek naar steun, best spannend om deze stap te zetten. Wie helpt haar en haar zoontje? Het gaat om een open en spontaan gezin, dat ondanks de zorgen toch positief in het leven staat. De jongen houdt van buiten spelen en met blokken spelen. Ga jij de uitdaging aan en reik je hen de helpende hand?

(meer…)

Warm open gezin gezocht voor een meisje (7) en haar broertje (2)

Buurtgezinnen.nl in Papendrecht is weer op zoek naar een fijn steungezin! Dit gezin woont in de Westpolder en kan een helpende hand goed gebruiken. Dit tweeoudergezin is een gezin wat eigenheid en duidelijkheid belangrijk vindt. Met elkaar zoeken ze het beste voor hun kinderen. Maar soms stapelen dingen in een gezin op. In dit gezin zijn er diverse lastige zaken, waardoor het weekritme voor de kinderen anders gaat worden. De moeder krijgt momenteel therapie en dat kost tijd en energie. Zij zoeken een helpende hand, een fijne plek voor hun twee kinderen.

Waar mogen deze lieve, slimme kinderen 1x in de week verblijven? Meld je aan!

(meer…)

Gezocht: een positief steungezin in Papendrecht voor twee olijke broertjes (2 en 3)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt voor 2 broertjes een plek waar ze mogen spelen. Deze jonge moeder speelt het klaar om een groot gezin te managen, meestal doet ze dit alleen. In dit gezin zijn er wat zorgen en ook zorgt de moeder nog voor haar eigen moeder. Het gaat om een liefdevol, open gezin. Er is kortgeleden een zusje geboren. De jongste peuter heeft een spraakachterstand.

De jongens zijn energiek en lief, maar kunnen ook de kat uit de boom kijken.

(meer…)

Gezocht: Warm steungezin met een moederfiguur voor dit lieve meisje (10 jaar)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een meisje van 10 jaar een steungezin, waarbij ze een moederfiguur heeft. Door omstandigheden ziet dit meisje haar moeder niet vaak en dat is niet altijd makkelijk. Ze woont sinds een aantal jaar in Nederland en zou graag een fijne plek in een steungezin krijgen. Het gaat om een creatief, rustig en beleefd meisje. Ze houdt van bakken en creatief bezig zijn. Zijn jullie het gezin wat we zoeken? Hebben jullie een plekje over? Reageer dan via judith@buurtgezinnen.nl of meld je aan via buurtgezinnen.nl.

(meer…)

Tips in Papendrecht

Stichting Leergeld Drechtsteden maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen, die met weinig geld rond moeten komen, kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij verstrekt vergoedingen voor schoolreisjes, sportlessen, muzieklessen etc, zowel voor de lessen zelf als de uitrusting die daarvoor nodig is.

Meer info: website

Jeugd en jongerenwerk Papendrecht hebben allerlei initiatieven voor diverse groepen kinderen en jongeren, denk aan disco’s, leuke cursussen maar ook een inloop plek. Doelen zijn voorkoming van criminaliteit, isolement laag zelfbeeld etc.

Meer info: website

 

De Werkbank is een stichting door en voor werkzoekenden. Tijdens het wekelijks Werkcafé helpen wij elkaar bij het vinden van werk (betaald of onbetaald) of het starten van een bedrijf.

Meer info: website