Papendrecht 2018-12-06T15:52:02+00:00

Gestart: november 2017

Coördinator:
Judith Lorier

Bereikbaar via: 06-57642718 of judith@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Papendrecht

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Papendrecht steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via judith@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaand gezin. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht: Warm steungezin met een moederfiguur voor dit lieve meisje (10 jaar)

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een meisje van 10 jaar een steungezin, waarbij ze een moederfiguur heeft. Door omstandigheden ziet dit meisje haar moeder niet vaak en dat is niet altijd makkelijk. Ze woont sinds een aantal jaar in Nederland en zou graag een fijne plek in een steungezin krijgen. Het gaat om een creatief, rustig en beleefd meisje. Ze houdt van bakken en creatief bezig zijn. Zijn jullie het gezin wat we zoeken? Hebben jullie een plekje over? Reageer dan via judith@buurtgezinnen.nl of meld je aan via buurtgezinnen.nl.

(meer…)

Gezocht: een actief, open steungezin in Papendrecht voor een spontane tienermeid! (10 jaar)

Voor een jonge moeder met een groot gezin waar een kindje onderweg is zoeken wij een steungezin voor een spontane meid van 10 jaar. Dit positieve gezin zoekt steun bij Buurtgezinnen.nl, de moeder is mantelzorger en heeft medische klachten. Ondanks haar situatie is het een liefdevol en ontspannen gezin. De moeder heeft voor haar andere kinderen al een fijn steungezin gevonden en nu zoeken we ook voor haar dochter een fijn gezin waar zij af en toe mag zijn. Het meisje is olijk en pienter. Ze zoekt aansluiting met leeftijdsgenootjes, ze is energiek en levendig en stelt graag vragen. Ze geniet van lachen en muziek, ook is ze behulpzaam.

(meer…)

Weer een koppeling in Papendrecht.

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Eerder zochten we voor een kwetsbaar meisje van 3 jaar een steungezin. Inmiddels is deze gevonden! De steunmoeder heeft zelf een meisje in de leeftijd van het meisje en de gezinnen ervaren allebei een goede klik! Opvoeden alleen is niet altijd makkelijk, zeker niet als je samen met je kinderen al best wat op je bordje hebt gekregen en de kinderen soms wat extra zorg nodig hebben. Voor dit lieve, kwetsbare meisje is een fijn steungezin in Papendrecht gevonden! Op deze manier kunnen de vraagmoeder en haar dochtertje steunen op een ander gezin in Papendrecht wat graag wil delen van hun liefde en geluk!

Veilige plek gezocht voor een kwetsbare jongen van tien

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een alleenstaande moeder van vier kinderen zoekt steun in haar buurt. Het gaat om een liefdevol gezin, waar veel ruimte is voor alle leden om zichzelf te zijn. De moeder en haar kinderen hebben een heleboel meegemaakt, eigenlijk teveel voor een jong kind. De jongen kan hierdoor voorzichtig en soms wat angstig zijn. Het gaat om een rustige, vriendelijke jongen die geniet van persoonlijke aandacht. Het zou fijn zijn als hij ergens een plekje heeft waar hij zelfvertrouwen en vertrouwen in mensen mag opbouwen.

(meer…)

Bij welke geduldige kluspapa of -opa mag een 10-jarige af en toe een uurtje meeklussen?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden. 

Wij zoeken een steungezin in Papendrecht voor een open, enthousiaste 10-jarige jongen. Soms zitten dingen tegen in een gezin. Bij de ouders van dit jongetje zijn de problemen opeengestapeld. Beide ouders zijn overbelast te noemen. Zij geven deze jongen alle ruimte en liefde, maar kunnen niet altijd 1-op-1 met hem samen klussen zoals zij hem zouden gunnen. Daarom zijn wij weer op zoek naar steun.

(meer…)

Tips in Papendrecht

Stichting Leergeld Drechtsteden maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen, die met weinig geld rond moeten komen, kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij verstrekt vergoedingen voor schoolreisjes, sportlessen, muzieklessen etc, zowel voor de lessen zelf als de uitrusting die daarvoor nodig is.

Meer info: website

Jeugd en jongerenwerk Papendrecht hebben allerlei initiatieven voor diverse groepen kinderen en jongeren, denk aan disco’s, leuke cursussen maar ook een inloop plek. Doelen zijn voorkoming van criminaliteit, isolement laag zelfbeeld etc.

Meer info: website

 

De Werkbank is een stichting door en voor werkzoekenden. Tijdens het wekelijks Werkcafé helpen wij elkaar bij het vinden van werk (betaald of onbetaald) of het starten van een bedrijf.

Meer info: website