“Wat ik echt heel fijn zou vinden, is dat er mensen zijn aan wie de kinderen hun rapport even kunnen laten zien”, vertelt de moeder uit dit gezin. De vader vult aan: “Iemand die interesse heeft in de kinderen, die betrokken is bij hun leven. Mijn ouders kunnen dat niet; zij zijn al echt op leeftijd en wonen te ver weg.”

Hoewel beide ouders op het gebied van (vrijwilligers)werk heel actief zijn en dus aardig wat mensen kennen, heeft het gezin nauwelijks familie en vrienden die ook in hun privéleven betrokken zijn. Hierdoor komt er dus niemand op de verjaardag van de kinderen. En vraagt niemand één van de kinderen eens mee voor een uitje. Het ontbreken daarvan voelen de zoon (12 jaar) en dochter (8) ook. Het zou heel leuk zijn als zij eventueel vriendjes of vriendinnetjes zouden kunnen hebben in een setting waar de ouders ook betrokken in kunnen zijn. Voor ouders zou het ook heel fijn zijn als er af en toe iemand op visite komt, of dat er een plek is waar zij als gezin af en toe mogen aanschuiven.

De kinderen hebben clubjes en sport waar zij naar toe gaan. Een vaste plek om te spelen is dan ook niet wat dit gezin zoekt, maar af en toe uitgenodigd worden voor een uitje is zeer welkom en dan het liefst om de beurt. Een uitbreiding van het gezin hun sociale netwerk voor iedereen binnen het gezin is wat zij het liefste willen.

Vandaar nu deze oproep via Buurtgezinnen: wie wil het gezin op deze manier gaan ondersteunen? We zoeken een plek waar de kinderen om de beurt heen kunnen om te spelen. Om als gezin samen met het ander gezin iets leuks te ondernemen, om onder het genot van een kopje te kletsen.

De zoon is een intelligente jongen met een brede interesse; hij is altijd lekker bezig en houdt van vissen en van musea. Ook de dochter is heel slim en weet goed wat zij wil; zij houdt van actieve dingen zoals skaten, fietsen en hockey. Zij zou het leuk vinden als iemand haar leert breien.

Profiel steungezin

Voor deze kinderen en het gezin zoekt Buurtgezinnen.nl:

  • Leuke gezinnen met kinderen in dezelfde leeftijd, betrokken oma/opa- of tante/oom-figuren zijn ook zeer welkom!
  • In Zuid-Oost zou makkelijk zijn, maar iets verder weg (Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Weesp, Abcoude) is ook geen bezwaar.
  • Waar de kinderen om de beurt heen mogen.
  • Waar het gezin als geheel eens mag aansluiten tijdens bijvoorbeeld een zonnige zondag, feest- en verjaardagen en dat dit andersom ook gebeurt.
  • Die het leuk vinden om betrokken te worden bij het leven van de kinderen.

Mogen deze kinderen en het gezin bij jullie horen? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Aretha neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.