Molenlanden2019-09-13T13:23:06+01:00

Gestart: januari 2016

Coördinator:
Lianne de Keizer

Bereikbaar via: 06-28287049 of lianne@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Molenlanden

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Molenlanden steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via lianne@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.
Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Steungezin gezocht voor creatief meisje – omgeving Brandwijk

Wij zoeken een steungezin voor een vrolijk en creatief meisje. Zij groeit op in een liefdevol gezin met nog twee jonge kinderen. De ouders van dit jonge en levendige gezin hebben pittige jaren achter de rug. Door ziekte in het gezin lopen dagen anders dan in andere gezinnen en is niet altijd alles haalbaar. Aan liefde, warmte en betrokkenheid komen de kinderen niets tekort. Wel gunnen de ouders hun dochter een plekje waar ze af en toe wat meer individuele aandacht kan krijgen.

Het meisje is levendig en gevoelig.  Zij is sociaal en houdt van samen spelen: boekjes lezen, knutselen, verkleden en meidendingen doen. Zij bloeit op als zij gezien wordt. Af en toe kan zij zich onzeker voelen in contact met leeftijdgenootjes en laat zij de baas over zich spelen. Zij geniet wel enorm van drukke gezelligheid in een gezin. Dieren kunnen er wat haar betreft niet genoeg zijn!

(meer…)

Steungezin gezocht broertje (2,5) en zusje (1) Groot-Ammers

Deze twee vrolijke en lieve kinderen groeien op bij hun moeder. Het jonge gezin is onlangs verhuisd naar Groot-Ammers, waar ze helaas geen vrienden en familie hebben. De moeder zet zich ten volste in voor haar kinderen. Ondanks dat zij dit ontzettend goed doet, is het in haar eentje best een pittige opgave en komt ze nauwelijks toe aan af en toe een moment voor zichzelf.

Wij zoeken een steungezin waar het meisje van één jaar een vaste ochtend per week mag komen spelen. Als af en toe haar broertje ook welkom is, zou dat fantastisch zijn. Dan kan de moeder die ochtend benutten om regelafspraken te plannen en soms even bij te tanken.

(meer…)

Steungezin gezocht voor vrolijke dreumes Nieuw-Lekkerland

Dit vrolijke meisje van 2 groeit op in een jong gezin in Nieuw-Lekkerland. Het gezin is warm, betrokken bij elkaar en bij hun omgeving. Zij zetten zich honderd procent in voor hun dochter. Daarnaast hebben ze veel andere zorgen waardoor zij soms het gevoel hebben geleefd te worden. Hierdoor kunnen zij niet altijd de omgeving bieden die zij hun dochter graag gunnen.

Voor dit meisje zoeken we daarom een steungezin in het dorp waar zij twee ochtenden per maand mag komen spelen. Het meisje is pienter, gezellig en op zoek naar uitdaging. Ze vindt het erg leuk als er andere kinderen zijn waar zij mee kan spelen. Zij ontdekt graag haar omgeving en geniet van uitjes buiten de deur.

(meer…)

Steungezin gezocht voor bijzondere tweeling (6 jaar) omgeving Arkel

Voor een bijzondere tweeling zijn wij op zoek naar een lief en warm steungezin. Deze tweeling groeit op bij hun ouders in Arkel. Zij hebben weinig netwerk in het dorp of in de nabije omgeving. De vader werkt fulltime en moeder vindt de zorg voor de tweeling, in combinatie met haar eigen zorgen, best pittig.

Beide jongens vragen wat extra’s van de ouders. Het zijn lieve jongens die zich ieder op een eigen manier ontwikkelen. De ene langzamer dan leeftijdgenootjes en de ander misschien juist wel wat vooruit. De ene broer is vrolijk, zorgzaam, enthousiast en houdt van samenspelen. Hij heeft begeleiding, toezicht en soms een beetje verzorging nodig. De andere broer is een gevoelige jongen, leergierig, een doorzetter, houdt van uitdagingen en weet wat hij wil. Beiden zijn graag samen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor sportieve knul (12 jaar) omgeving Langerak

Voor een bijzondere sportieve jongen zijn wij op zoek naar een stabiel en stevig steungezin. Deze jongen groeit op in een vrouwengezin met een oudere zus. Het is een gezin dat graag leuke dingen onderneemt met elkaar en klaar staat voor anderen. Omdat er de afgelopen jaren veel dingen zijn gebeurd in en rondom het gezin lukt dit momenteel niet meer zoals ze dat graag zouden wensen.

Deze jongen zoekt veel steun bij zijn moeder. Dat vraagt veel van het gezin. Het emmertje van moeder loopt over. Graag zouden ze allemaal wat meer rust wensen zodat ze elkaar weer de aandacht kunnen geven waar ze zo van genieten.

(meer…)

Wie biedt energiek meisje extra aandacht en rust? Omgeving Langerak/Nieuwpoort

Voor een energieke meid van bijna 8 jaar zoeken we een stevig steungezin. De vader en moeder hebben heftige jaren met ziekte achter de rug. Het gezin zoekt af en toe een rustpunt in alle hectiek om te herstellen. Welke steungezin, zoals bijvoorbeeld een opa en oma of oom en tante figuur, heeft 1 keer in de maand ruimte voor een dag en een nacht opvang in het weekend?

Het meisje is sociaal, levendig en geniet van extra aandacht. Zij houdt van leuke activiteiten buitenshuis ondernemen en van samen knutselen en spelen. Wij zoeken voor haar een steungezin dat het leuk vindt om dat extra stukje aandacht en rust te bieden. Een steungezin dat veiligheid, duidelijkheid en regelmaat kan bieden.

(meer…)

Steungezin gezocht voor zorgzame meid (9 jaar) omgeving Bleskensgraaf

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Wij zoeken een speelgezin voor een zorgzame meid van 9 jaar. Zij groeit op in een liefdevol thuis waar zij veel in te halen heeft. Zij voelt zich af en toe eenzaam en geniet van extra aandacht. Om haar en het gezin hierbij te helpen zoeken we een speelgezin waar zij na school langs mag komen.

Het meisje is sociaal, levendig en gevoelig.  Zij is ontzettend zorgzaam en geniet van spelen met jongere kinderen. Zij bloeit op als zij gezien wordt en een ander kan helpen. Zijn jullie dit speelgezin waar dit meisje haar behulpzame en lieve karakter kan tonen, en een hartelijk welkom en warme aandacht mag ontvangen? Een steungezin dat veiligheid, duidelijkheid en regelmaat kan bieden.

(meer…)

Steungezin gezocht voor enthousiaste jongen (11 jaar) omgeving Groot-Ammers

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een actieve en enthousiaste jongen zoeken wij een steungezin. Deze jongen is met zijn moeder en zusje (8) onlangs verhuisd. Hij gaat naar school buiten zijn woonplaats en vindt het lastig om zelf vrienden te maken. Hierdoor mist hij de aansluiting met leeftijdgenootjes in de buurt. Zijn moeder is ontzettend zorgzaam en zet zich als alleenstaande ouder liefdevol in voor haar gezin en familie. Deze zorg is best intensief waardoor een extra plek voor haar zoon af en toe wat lucht kan geven.

Deze jongen kijkt de kat uit te boom, is actief en enthousiast. Hij is graag buiten en bezig en vindt samenspelen erg leuk. Soms vind hij het lastig om anderen goed te begrijpen. Wat sturing is dan fijn en behulpzaam. Hij geniet van samenspelen met leeftijdgenoten, en met kinderen die iets jonger zijn dan hij. Zijn jullie dit steungezin in het dorp waar hij om de week op woensdagmiddag mag langskomen?

(meer…)

Steungezin gezocht voor twee lieve sociale broertjes (2 en 3 jaar) omgeving Goudriaan

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zoeken een warm en liefdevol steungezin voor een jong en druk gezin met een dochter (6 jaar) en drie zoontjes (5, 3 en 2 jaar). De dochter heeft extra zorg nodig waardoor de ouders wekelijks naar het ziekenhuis moeten. Tot nu toe sprongen opa en oma bij maar dat lukt hen nu niet meer. De ouders zetten de schouders er samen onder, maar zonder de hulp van opa en oma, lopen zij op hun tandvlees en krijgen zij de zorg voor alle kinderen soms niet goed georganiseerd. Welk steungezin wil op drukke momenten dit gezin ontlasten door de jongste twee broertjes op te vangen?

De twee jongens zijn erg sociaal, maken gemakkelijk contact en spelen graag met andere kinderen. Zij houden van tenten bouwen, knutselen en lekker buiten spelen. Het gezin zou het leuk vinden om samen met het steungezin een band op te bouwen waardoor zij wellicht in de toekomst samen iets kunnen ondernemen. Zij willen graag iets terug doen voor het steungezin, zoals bijvoorbeeld af en toe de kinderen uit het steungezin op te vangen.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor vrolijke jongen van 5 (omgeving Giessenburg)

Voor een druk gezin zoeken we een warm en stabiel steungezin voor de jongste zoon van vijf. Deze jongen vraagt wat extra aandacht, die ook zijn twee oudere broers en zusje vaak opeisen.

De ouders bieden de extra zorg met liefde, wat niet wegneemt dat het soms niet lukt om ieder kind voldoende tegemoet te komen. De ouders zouden het fantastisch vinden als hun zoon eens in de twee of drie weken in het weekend in een ander gezin wat extra tijd en aandacht krijgt.

De jongen geniet van contact, speelt graag buiten, houdt van dieren en de wereld verkennen. Omdat hij wat verder weg op school zit mist hij de aansluiting met leeftijdgenootjes een beetje. Een gezin met een kind in dezelfde leeftijd zou goed aansluiten, maar ook een opa/ oma die juist de extra aandacht kunnen bieden. Samen bezig zijn in de tuin of in een stal is heel fijn voor hem. Een plek om te ontspannen, tot rust te komen, en gezien te worden. Een levendig en nuchter gezin met ruimte voor verkennen, maar ook met duidelijkheid en structuur past prima bij deze vrolijke jongen.

(meer…)

 

Tips in Molenlanden

Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen, die met weinig geld rond moeten komen, kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij verstrekt vergoedingen voor schoolreisjes, sportlessen, muzieklessen etc, zowel voor de lessen zelf als de uitrusting die daarvoor nodig is.

Meer info: Stichting Leergeld en Muzieklokaal

Heb je vragen over het omgaan met schulden, de opvoeding van je kind, eenzaamheid of psychische klachten. Dan red je het misschien even niet op eigen kracht. In dit geval kun je terecht bij het sociaal team. Je krijgt een vaste contactpersoon en hoeft niet steeds opnieuw je verhaal te vertellen.

Meer info: website

In de Dorpskamer is het afhaalpunt van bibliotheekorganisatie AanZet gevestigd, op de reguliere openingstijden kun je hier je thuis of in de Dorpskamer gereserveerde boeken ophalen. En gelezen boeken weer inleveren.

De Speelkamer is voor kinderen, in de leeftijdsgroep van 5 – 12 jaar, waarvoor het samenspelen lastig is of niet vanzelf gaat. In de speelkamer wordt het contact met andere kinderen gestimuleerd en begeleid. Er is professionele begeleiding aanwezig.

Meer info: website en facebook

De speeltuinvereniging Giessenburg zet zich in voor de jeugd van Giessenburg en omstreken. Waar onder andere knutselen, figuurzagen, handwerken, bingo en jeugdland georganiseerd wordt.

Meer info: website en facebook

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten