Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande jonge moeder met een dochter van vier zoeken we een lieve moeder/oma figuur die haar een middag per week op zou kunnen vangen. Dit kleine gezin heeft veel meegemaakt de afgelopen vier jaar door de fysieke beperking waarmee haar dochtertje geboren is. Jaren van ziekenhuizen en operaties liggen nu achter hen. Het meisje staat vrolijk in de wereld, maakt makkelijk contact en is gek op school, knutselen en heeft een aanstekelijke fantasiewereld en een eigen willetje. Ze kan helemaal opgaan in haar zelfbedachte spel.

Voor de jonge moeder heeft alles in het teken van de gezondheid van haar dochtertje gestaan. Ze heeft ook geen tijd gehad om contacten op te bouwen in IJsselstein, waardoor het kringetje heel klein is. Er ontstaat langzaam tijd om voor haar zelf dingen te verwerken, met haar fysieke klachten aan de slag te gaan en weer een stukje eigen leven op te bouwen en haar werk weer op te pakken. Het is heel bijzonder om te zien over welke veerkracht zowel de moeder als dochter beschikken. Om dit gezin verder te helpen de toekomst in, zou het superfijn zijn als er een lieve moeder/oma dit meisje op dinsdag of vrijdagmiddag op zou kunnen vangen. Iemand die ruimte biedt voor spel, maar ook rust en op tijd eten (i.v.m. haar gezondheid).

Profiel steungezin

Buurtgezinnen is op zoek naar een steunmoeder/oma

  • die het leuk vindt om dit meisje op dinsdag of vrijdagmiddag op te vangen
  • die het meisje om twee uur van school kan halen tot circa half 7
  • die goed haar rust en eten in de gaten kan houden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Margret van Paassen 06 – 2095 9015 margret@buurtgezinnen.nl of je kunt je direct aanmelden als steungezin op deze site.