Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zijn voor een jong, warm en open Iraans gezin uit de Rivierenbuurt, met een jongetje van drie, op zoek naar een steungezin in de buurt, waar hun zoontje met een bepaalde regelmaat mag komen spelen. De ouders zijn in 2011 in Nederland komen wonen.

De vader heeft hier een baan gevonden, helaas (nog) niet in de sector waarvoor hij is opgeleid. De moeder wacht tot haar zoontje vier is en wil dan ook weer aan de slag. Beide ouders spreken Nederlands, maar zijn nog niet geheel volleerd. Met hun zoontje spreken zij hun eigen taal (Farsi).

Zij willen graag dat hun zoontje in een gezin met een of meerdere kinderen, waar Nederlands wordt gesproken mag komen spelen. Hij gaat sinds kort naar de voorschool, maar hij is lang alleen geweest en de ouders willen ook heel graag dat hij spelenderwijs leert om te gaan met andere kinderen.

Omdat hun hele familie in Iran woont en zij nog niet zo heel lang in Amsterdam, willen ze ook graag hun netwerk vergroten. Zij zijn trots op hun eigen cultuur, de vader bespeelt een paar traditionele Iraanse instrumenten en ze doen ook heel graag iets terug voor het steungezin, b.v. lekkere Iraanse hapjes maken.

Profiel steungezin:

Buurtgezinnen Amsterdam Zuid zoekt voor dit gezin:

  • Een lief gezin dat open staat voor kennismaking met mensen met een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse en waar thuis Nederlands wordt gesproken.
  • Een gezin met een of meerdere kinderen; een jongetje of meisje van 3 of 4 en ook heel leuk als er nog meer kinderen in het gezin zijn.
  • Bij voorkeur in de Rivierenbuurt.

Interesse? Neem dan contact op met anjo@buurtgezinnen.nl coördinator Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid. Of meld je direct aan als steungezin.