Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een moeder met een dochter van vijf zoeken wij een steungezin in Nieuwegein waar het meisje mag komen spelen. Er is veel gebeurd in het leven van de moeder waaronder het verlies van haar beide ouders toen zij zelf net moeder werd. Ze heeft mede daardoor het gevoel dat ze er alleen voor staat in de opvoeding. Omdat ze in een klein kringetje leven gunt ze haar dochtertje een fijne plek waar ze zich thuis voelt en onbezorgd kan spelen. Tegelijkertijd geeft het de moeder ruimte om de rouw te verwerken en bij kan tanken.

Haar dochter van vijf is vrolijk en zeer creatief.  Ze maakt cadeautjes voor haar moeder of de juf alsof ze iedere week jarig zijn. Ze gaat aan de slag met papier, lijm of verf en heeft een hele serie prinsesjes van slijm gemaakt. Ze houdt van dieren en is dol op haar kitten. Het meisje weet wat ze wil en is best slim voor haar leeftijd. Zij sluit makkelijk aan bij iets oudere kinderen. Drukke kinderen passen minder bij haar. In nieuwe situaties kijkt ze een beetje de kat uit de boom, maar zodra ze zich thuis voelt dan is het een vrolijk kind.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin:

  • met een kind of kinderen die iets ouder zijn dan het meisje;
  • waar zij een dagdeel per week welkom is om te spelen;
  • dat het leuk vindt om een band met dit gezin om te bouwen;
  • waar de moeder af en toe terecht kan met opvoedvragen.

Heb je voor dit meisje en haar moeder een warm plekje in jouw steunpaleis? Dan kun je contact opnemen met coördinator Atie Wakkee 06 242 68 314 atie@buurtgezinnen.nl of je kunt je direct aanmelden als steungezin op deze site.