Voor een gezin in Amsterdam Zuid zijn wij op zoek naar een steungezin wat zich kan en wil inzetten voor ondersteuning aan een complex gezinssysteem.

De moeder komt uit Afrika, daar heeft zij een aantal jaren geleden haar partner ontmoet, een Surinaams/Nederlandse man. In Nederland hebben zij de afgelopen jaren drie kindertjes gekregen, twee meisjes van resp. 4 en 2 jaar en een zoontje van 7 maanden. Zij wonen met elkaar in een klein huisje, de vader is afgekeurd voor zijn werk door rugklachten. Zij hebben door de omstandigheden een zeer beperkt netwerk.

De moeder doet de inburgeringscursus, zij heeft in haar thuisland een goede opleiding gehad en wil graag, wanneer de inburgeringscursus klaar is een opleiding doen om te kunnen werken met kinderen.

De twee meisjes zijn vrolijke kindjes die altijd wel een plekje vinden om te spelen in het volgepakte huisje. De oudste zit op de Voorschool.

Profiel steungezin

Wij zoeken voor de twee meisjes:

  • Een sterk steungezin bij voorkeur met kinderen in dezelfde leeftijd.
  • Of een ouder echtpaar die het fijn zouden vinden een rol te spelen in het leven van deze meisjes.
  • Waar de meisjes een dagdeel in de week mogen komen spelen.
  • Die ev. daarnaast ook de moeder wat kunnen/willen ondersteunen.

Interesse? Neem dan contact op met anjo@buurtgezinnen.nl coördinator Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid. Of meld je direct aan als steungezin.