Al eerder zochten we voor deze Chinese jongen een steungezin. Dit lukte en kon hij van maart t/m november 2019 spelen met de zoon en dochter van het steungezin. De moeder van het steungezin kreeg een andere baan en hierdoor is de koppeling verbroken en kon de jongen niet meer komen spelen in een vaste, duurzame frequentie.

Vanuit signalen van zijn school, vanuit de ouders en het steungezin blijkt dat de jongen hulp en ondersteuning bij de Nederlandse taal kan gebruiken. Dit kunnen zijn ouders hem niet bieden. De ouders van de jongen wonen al een aantal jaren in Nederland en spreken goed Nederlands. Om hun zoon te helpen met huiswerk is echter een ander verhaal.

De jongen is in Nederland geboren, hij verstaat en begrijpt de Nederlandse taal goed. Samen spelen en delen gaat prima. Spreken is soms nog moeilijk voor hem, ook omdat hij tweetalig is opgevoed.

De jongen is een open, vrolijk, lief en een actief kind. De jongen heeft als hobby’s: spelen met andere kinderen, buiten spelen in de speeltuin, fietsen en al het andere dat jongens leuk vinden om te ondernemen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Heemskerk dat:

  • Woont in of nabij de wijk Poelenburg Oosterzij
  • Geen kinderen heeft of oudere kinderen heeft, waardoor er focus is op huiswerkbegeleiding
  • Eens per week of eens per 14 dagen de jongen uit school kan halen op de vrijdagmiddag
  • Het fijn vindt om de jongen ‘te helpen/support te geven’ met het Nederlandse taal
  • Open staat voor de Chinese cultuur.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.